Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Dacă vom continua să jucăm așa vom pune în pericol toate obiectivele”

Cristian Achim: „Dacă vom continua să jucăm așa vom pune în pericol toate obiectivele”

CSM CSU Oradea a reușit să deschidă etapa a 16-a din Liga Națională de Baschet Masculin cu o victorie în fața lui CSM Petrolul Ploiești, scor 92-72. Meciul de vineri, 5 ianuarie, a fost primul disputat în România în 2024.

Succesul cu numărul 12 din actuala campanie de LNBM n-a venit pe fondul unei prestații care să fie pe placul antrenorului Cristian Achim, acesta oferind mai multe declarații pentru csmoradea.ro la finalul partidei:

„Nu sunt mulțumit de prestația noastră. Se pare că sărbătorile acestea nu ne-au priit absolut deloc în plan sportiv. Câțiva jucători sunt absolut absenți în orice înseamnă efort și implicare la echipă. Suntem departe de cei care am fost în Decembrie.

Singurul aspect pozitiv este victoria. Iar aceasta, din ce înțeleg, ne asigură primul loc în clasamentul grupei din care facem parte în prima parte a campionatului național. Ceea ce s-ar putea să conteze, prin prisma programului ulterior, dar la fel de bine e posibil să nu conteze. Este însă ceea ce ne-am dorit pentru prima parte a campionatului.

Eu am crezut că venind după o perioadă aglomerată cu deplasări multe și meciuri în consecință, această perioadă de minivacanțe, cu câte două zile libere acordate sportivilor de Crăciun și Anul Nou, ne vor fi de ajutor. Se pare că ne-au deraiat complet.

Primul semnal de alarmă a fost tras la Târgu Mureș. Acolo unde prestația modestă a fost însoțită de înfrângere. Meciul cu Ploiești este al 2-lea consecutiv în care nu arătăm ce trebuie. Dacă vom continua să jucăm așa vom pune în pericol toate obiectivele, dar mai mult decât atât punem la îndoială tot ceea ce ne dorim noi înșine de la echipă.

Sincer, diferența de puncte consemnată la finalul meciului cu echipa din Ploiești este mincinoasă. Am meritat victoria, în mod evident, dar tot atât de evident este faptul că nu am fost superiori cu această diferență de puncte. Nu am avut atitudinea corectă, intensitatea și concentrarea care trebuie pentru un meci de baschet.”

Tehnicianul a fost întrebat dacă a existat o stare de relaxare având în vedere miza partidei și numele adversarului:

„În primul rând trebuie să ne respectăm noi pe noi. Toate echipele au jucători de valoare. Toți oponenții au jucători buni. Un sportiv trebuie să se respecte pe sine și să arate acest lucru făcându-și treaba pe parte de pregătire și implicare în fiecare antrenament, la fiecare meci. Ceea ce o parte a jucătorilor noștri nu au făcut la meciul cu Ploiești. Nu mi se pare normal. Mai ales că veneam după un meci pierdut în care iarăși prestația noastră a fost modestă.

Spun zilnic jucătorilor asta. Atitudinea și concentrarea. Am dat noi azi (n.r. în meciul de vineri, 05.01.2024) tot? Cu siguranță nu. Dacă dăm tot ce putem și pierdem nu am o problemă. Așa e la sport. Întotdeauna se găsește, mai devreme sau mai târziu, cineva mai bun. De asta s-a ajuns la nivelul la care este sportul profesionist. Nu aia e problema. Problema este că nu dăm tot din punct de vedere fizic și mental.”

La final, Achim a tras un semnal de alarmă cu privire la următorul joc al echipei sale, din FIBA Europe Cup, pe terenul lui Varese:

„Dacă ne vom prezenta în acest mod în Italia vom încasa 125 de puncte. Acolo suntem așteptați de o echipă monstruoasă pe faza ofensivă. Dacă vom avea în continuare acest nivel de apărare, arătat în ultimele două meciuri, șansele sunt nule. Nu pot să fac altceva decât să sper că vom reveni cât mai repede la nivelul nostru din prima parte a lunii Decembrie.”

Victoria cu Ploiești a asigurat clasarea pe primul loc în Conferința B pentru CSM Oradea. „Leii Roșii” vor avea în următoarea perioadă două deplasări importante în cupele europene, primul joc fiind pe 10 ianuarie împotriva lui Varese.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Who's your daddy in the new year? PCHD Papa CoAch H'Akeem the Dream
    Papa Coach H'Akeem the Dream wish to everybody a happy new year and himself to win everything in 2024: romanian championship, romanian cup and euro cup!

    cu 3 luni în urmă (06.01.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Mda
    Achim are perfecta dreptate.
    Meciul cu Ploiesti a semanat tras la indigo cu meciul de la Mures,doar ca ploiestenii nu au avut experienta si determinarea muresenilor pentru a castiga partida.Este o diferenta importanta care a fost esentiala in castigarea partidei:am jucat mai mult cu singurul pivot pe care il avem si am castigat.
    Ingrijorator este jocul echipei.Foarte static,previzibil,practic singura idee de joc este ca mingea sa ajunga la Neal,pentru ca el sa gaseasca solutia, implicarea celorlalti jucatori fiind minora.
    Daca nu ne revenim in cele cateva zile vom avea o mare surpriza neplacuta la Varese.

    cu 3 luni în urmă (06.01.2024) Raspunde
  • Silvois :

    Malone
    mi ai raspuns la intrebare, inainte sa o pun, semn ca e o legatura speciala intre noi. Intrebarea era: Care sunt acele obiective ale echipei?! Multumesc pentru raspuns, un An Nou cu bune si cu sanatate!

    cu 3 luni în urmă (06.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!