Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, despre faza a doua din LNBM: „Fiecare meci va conta”

Cristian Achim, despre faza a doua din LNBM: „Fiecare meci va conta”

CSM CSU Oradea a reușit să încheie prima parte a campionatului cu un bilanț de 14 victorii și 2 înfrângeri, ultimul rezultat pozitiv în Conferința B pentru „Leii Roșii” fiind împotriva celor de la CS Vâlcea: 91-77.

La finalul partidei care a închis faza inaugurală a Ligii Naționale, Cristian Achim a declarat următoarele pentru csmoradea.ro:

„A fost un meci pe care trebuie să-l câștigăm chiar dacă nu are importanță asupra clasamentului sau viitorului nostru în actuala ediție de campionat. Un meci în care a trebuit să ne respectăm pe noi, publicul nostru, competiția și adversarul. Și bine-nțeles pentru a încerca să ne redresăm după eșecul suferit în prelungiri la mijlocul săptămânii, în perspectiva încercării de a ne continua drumul în cupele europene.

Miză nu a avut acest meci, dar este îmbucurător cum am abordat jocul. Au fost momente bune de joc. De asemenea am avut oportunitatea să împărțim minutele așa cum ne-am dorit noi.

Felicit echipa din Râmnicu Vâlcea. A jucat multe minute realmente foarte bine. Consider că a jucat mult peste locul din clasament. Îi felicit pentru felul în care au evoluat în acest meci și în această primă parte de campionat. Le urez succes în continuare.”

Antrenorul vicecampioanei a vorbit despre trecerea în Top 10 și cum vede următoarele dueluri pe plan intern:

„Într-un fel acum încep meciurile cu miză foarte mare. Și cele de până acum au avut, dar de acum este absolut cert că fiecare meci se contabilizează și va cântări în clasarea finală pentru stabilirea tabloului din playoff.

Obiectivul pentru prima parte a fost, evident, să ajungem în primele zece. Acum obiectivul este să terminăm TOP 10 între primele patru pentru a ne asigura avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului, care este întotdeauna o încercare iar avantajul terenului propriu acolo poate fi crucial. Desigur este de preferat să terminăm sezonul regulat pe podium. Asta este ceea ce ne dorim de la TOP 10. Sigur că ne dorim să câștigăm fiecare meci, să ne clasăm cât mai sus.

Aici nu vor mai fi meciuri ușoare sau slabe. Toată lumea vrea în playoff și drept consecință se va juca fiecare meci cu gândul de a face încă un pas către obiectivul dorit și către o clasare cât mai bună. Fiecare meci va conta.”

CSM Oradea va începe faza a doua cu 6-2, de pe poziția secundă. Primul meci pentru bihoreni va fi în fieful Rapidului, la finalul săptămânii viitoare.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!