Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim despre victoria cu FC Argeș Basketball și despre cazul Karel Guzman

Cristian Achim despre victoria cu FC Argeș Basketball și despre cazul Karel Guzman

Miercuri, 22 martie, CSM Oradea a obținut o nouă victorie în Liga Națională de Baschet Masculin, reușind să o depășească pe FC Argeș Basketball, scor 84-69, după un meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte a sa.

Iată ce a declarat Cristian Achim în legătură cu duelul cu alb-violeții, conform csmoradea.ro:

M-am temut de acest meci pentru că a venit la scurt timp după cel cu U-BT Cluj. Mi-a plăcut atitudinea noastră, faptul că am abordat jocul foarte bine și în pofida unei căderi în sfertul al 3-lea am reușit să controlăm situația pe tabela de marcaj. Ne-am respectat planul de joc. Este o victorie prețioasă. Mă bucur pentru felul în care băieții au abordat jocul, având un nivel bun în ambele faze. Am avut un avantaj considerabil la recuperare, apărarea a funcționat bine, iar atacul ne-a ajutat cu precădere atunci când am avut nevoie. Am întâlnit o echipă bună. I-am transmis omologului meu, fostul meu coleg la CSM Oradea, Milan Mitrovic, că s-a înhămat la o muncă foarte grea. Practic cei de la Pitești au demarat un nou proiect în acest sezon, schimbând masiv lotul de jucători. Au o echipă complet nouă și necesită timp pentru a o omogeniza. Deloc întâmplător în partea a 2-a a sezonului Piteștiul joacă mai bine și are un nivel în creștere. Chiar l-am felicitat, deoarece au avut multe momente bune în această seară.

În legătură cu ce urmează pentru roș-albaștri, care au strâns 20 de victorii la rând în campionat, tehnicianul Oradiei a spus următoarele:

Urmează două deplasări consecutive, în interval foarte scurt de timp. E vorba despre o deplasare lungă, la Pitești, după care ne întoarcem acasă, iar apoi mergem la Sibiu. Nu va fi deloc ușor din punct de vedere logistic. Totodată vom întâlni două echipe redutabile. Rapid are un nivel foarte mare de investiție în acest sezon și este o echipă de top în acest campionat. Sibiu este în urcare excepțională, chiar dacă ultimul rezultatul nu a fost favorabil. Vom juca într-o sală foarte grea. Chiar dacă Rapid a pierdut în această etapă, matematic încă nu avem garantat locul 2. E drept, avem nevoie de un singur rezultat pozitiv în ultimele patru etape pentru a fi siguri de faptul că vom termina sezonul regulat în cel mai rău caz pe locul al 2-lea.

La final, întrebat fiind de cazul Karel Guzman, Cristian Achim a răspuns astfel:

Vreau să spun doar atât: nimeni din cadrul echipei noastre nu s-a aflat la banca Clujului. Nimeni. Acolo a pornit totul. Nimeni de la echipa noastră nu s-a dus spre banca Clujului. Imaginile sunt mai mult decât grăitoare. Nu trebuie comentate de mine. Și cum am mai spus, nu este treaba mea să fac educație altora. Este problema lor. E problema lor cum gestionează un astfel de caz. Am ținut să fac precizarea cu prezența cuiva la banca celeilalte echipe. Este exact ca și războiul din Ucraina. Unii zic că se apără invadând o altă țară. La fel și aici (n.r. Propozițiile acestea nu mai apar pe site-ul Oradiei, dar apăreau aseară, în varianta inițială a articolului). Eu, sincer, mă focusez pe baschet. Urăsc violența. Nu vreau să am de-a face cu așa ceva și sper că nu se va mai întâmpla așa ceva vreodată.

Sâmbătă, 25 martie, de la ora 16:30, CSM Oradea joacă în deplasare împotriva lui CS Rapid București.

*foto: Facebook – CSM Oradea

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    pot sa inteleg de ce au fost retrase cele 2 propozitii, comparatia a fost cel putin nefericita; dar e bine sa ramanem cu dorinta de la final, de a nu mai vedea asa ceva intr-o sala de sport.

    cu 1 an în urmă (23.03.2023) Raspunde
  • Unforgiven :

    Achim
    Profesoru achim acest Zelenski al baschetului romanesc, eroul neinfricat care-i conduce pe leii, pardon pe mieii din oradea la lupta impotriva criminalilor din cluj, cei care au subjugat baschetul romanesc in ultimii 4 ani.

    cu 1 an în urmă (23.03.2023) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    Mda, cel putin la limita penibilului afirmatiile despre eveniment. E un aspect trist ca nivelul declaratiilor oficialilor e mai slab decat cel al comentariilor de pe site. Ok, am inteles ca cine scrie comunicatele, respectiv ultimul si penultimul (nu mai stiu despre ce era, si nu l-am mai gasit sa pot oferi mai mult context, doar retin ca a fost indiscutabil jenant), nu are simtul realitatii si e nefericit ca se foloseste de comunicate sa-si exprime pareri prost argumentate. Am inteles, dar nu e ok. Cineva sa-i ia tastatura, la modul cel mai serios. In schimb achim, intr-adevar imaginile sunt graitoare si nu au nevoie de comparatii stupide si de clarificari cu cine a inceput. Tot ce faceti e sa va dati cu stangul in dreptul. Daca vreti sa invatati si voi ceva din asta e sa taceti mai mult cu privire la alte subiecte, si mai putin cu privire la jocul si jucatorii nostri.

    cu 1 an în urmă (23.03.2023) Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Meriți un răspuns...
    amice din cauza faptului ca nu ai inteles nimic esti un guzman.

    cu 1 an în urmă (23.03.2023)
    • Nicola Topanovic:

      acest raspuns de neuitat
      este pentru tine Neieretătorule

      cu 1 an în urmă (23.03.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!