Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Dinamo este o echipă pe care nu ştii cum s-o apuci"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
20.12.2011

În cadrul conferinţei de presă premergătoare meciului dintre CSM Oradea şi Dinamo Bucureşti, antrenorul amfitrionilor, Cristian Achim a declarat că meciul de miercuri (21.12) se anunţă unul extrem de dificil pentru echipa sa datorită stilului echipei adverse:

Dinamo este o echipă dificilă. Are patru victorii şi vreo patru sau cinci înfrângeri la limită. Înseamnă că în 8-9 jocuri din totalul de 14 disputate ei au fost în joc până în ultima secundă. Că din punct de vedere tactic nu au un set foarte vast de scheme nu înseamnă nimic. Pot pune probleme oricărei echipe, dovadă jocul din ultima etapă cu Clujul. Sigur, campioana a jucat fără trei oameni de bază, a căror absenţă înseamnă enorm, însă Dinamo nu a avut nicio vină pentru această situaţie. Ei au intrat în acel meci jucând împotriva echipei care este campioană a României şi au fost foarte aproape de a se impune.
Atunci când câştigi patru meciuri şi ai încă atâtea meciuri strânse e clar că acolo se întâmplă ceva. Nu putem să desconsiderăm pe Dinamo. Este o echipă promovată, dar una care a reuşit să se bată de la egal la egal cu mai multe echipe cu pretenţii în acest sezon.

O echipă pe care nu ştii cum sau de unde s-o apuci. Nu doresc să spun mai mult despre asta. Noi şi Dinamo suntem două echipe total diferite. Ei au câţiva jucători foarte interesanţi. Nu cunosc prea multe echipe care în 3-4 secunde ajung la coşul advers. Din punct de vedere tactic nu excelează sau mă rog, nu au un sistem de joc foarte elaborat, dar individual sunt capabili să marcheze foarte mult. Întotdeauna la meciurile lui Dinamo, în prima repriză se marchează foarte mult. Fără nicio excepţie, aşa s-a întâmplat de fiecare dată în acest sezon. Asta se datorează ritmului lor de joc, care inevitabil scade pe parcurs. Au un contraatac şi o viteză de joc foarte puternice.
În meciurile lui Dinamo am văzut cum una dintre echipe se poate desprinde la 10 chiar 15 puncte şi să fie egalată în timp foarte scurt. De aceea zic că e foarte greu să joci cu astfel de echipe. Este o echipă foarte imprevizibilă.

Dinamo se situează pe primul loc în Divizia A la recuperări, în vreme ce Oradea se situează pe locul 14, devansând doar echipele din Miercurea Ciuc şi Iaşi. Întrebat cât de importantă este această statistică, Achim a spus:

Clar, este un aspect important, dar de el depind şi alte chestiuni. E normal ca o echipă care aruncă bine, precis să nu aibă aşa multe recuperări. Ţinem cont de faptul că ar putea fi probleme pentru noi la recuperări în acest meci, dar e limpede că vom încerca să ne luăm nişte măsuri. Important este să şi putem. Idea e să ne păstrăm luciditatea pe toată desfăşurarea jocului. Să nu facem greşeala de a ne avânta în jocul lor.

În continuare Cristian Achim a vorbit despre echipa sa:

Noi trebuie să fim extrem de atenţi, să tratăm meciul foarte serios şi cu siguranţă că o vom face. Eu ştiu ce avem de făcut, dar rămâne să vedem după meci dacă este bine sau suficient. Dacă ne dorim mai mult şi e clar că vrem asta, trebuie să găsim soluţii pentru a câştiga acest meci.
Echipa care este mai organizată are şanse mai mari de a învinge. Din acest motiv eu încerc să impun un asemenea mod de a juca baschetul la echipa pe care o antrenez.

Sunt foarte bucuros pentru faptul că avem un tonus foarte bun în acest moment al sezonului, jucătorii sunt conectaţi şi aşteptăm acest ultim meci. Noi nu avem altă variantă decât victoria în acest meci. Nimeni nu se gândeşte la dacă sau ce ar fi. Oradea are nevoie de victorie. Ne-am propus să terminăm cu trei victorii acest tur de campionat. Eu cred că ar fi foarte bine pentru noi întrucât am avut un tur de campionat cu multe deplasări dificile. Sibiu, Timişoara, Cluj, Mureş, Mediaş. Pe toate le-am întâlnit în deplasare.

Tehnicianul orădenilor a vorbit despre problemele medicale ale echipei sale înaintea jocului cu Dinamo:

Nemanja (n.r. Maric) a sărit la o minge în meciul de la Craiova şi a căzut aterizând pe spate. De atunci el are dureri foarte mari în acea zonă şi în ultimele zile s-a pregătit la un alt nivel de intensitate faţă de ceilalţi jucători. De asemenea, Vasile Ştefan este bolnav şi nici măcar nu s-a echipat la meciul cu Craiova.

În încheiere, Achim a anunţat programul de pregătire al echipei sale:

După ultimul meci jucătorii vor avea liber până pe 26 decembrie. Apoi lotul se va reuni în întregime şi vom face pregătire până pe 30 decembrie inclusiv. Avem nevoie să rămânem conectaţi la nivel competiţional pentru că în 4 ianuarie avem primul meci oficial, în cupă. Chiar dacă nu mai eram angrenaţi în Cupa României cred că procedam la fel. Returul începe pe 14 ianuarie. Nu avem prea mult timp la dispoziţie.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bbal :

    d
    un discurs foarte bun si realist; Dinamo e o echipa de la care se poate dezvolta un model de marketing prin care basketul in Romania sa inceapa sa produca bani din spectacolul pe care il ofera. au de departe cel mai incitant joc pt spectatori si telespectatori. dar nu cred ca managerii lor isi dau seama pe ce mina stau, insa poate alte orase cu capacitati financiare pot citi "reteta" Dinamo si o pot copia. Dinamo + cateva ingrediente ar insemna pe langa show/marketing/bani si performanta. ar fi mare pacat sa nu invatam nimic din acest "caz" care pare sa se fi produs accidental

    cu 12 ani în urmă (20.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    "cum se cuvine"
    Daca si Achim folosea expresia "sa terminam campionatul cum se cuvine ", ma impuscam in picior .

    cu 12 ani în urmă (20.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!