Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Drumul este foarte lung în continuare, dar era absolut necesar să câștigăm acest meci”

Cristian Achim: „Drumul este foarte lung în continuare, dar era absolut necesar să câștigăm acest meci”

CSM CSU Oradea și-a trecut în cont prima victorie din această campanie europeană, după 87-73 miercuri seara (25.10) în fieful celor de la Kataja Basket. Prin acest rezultat din grupa J a FIBA Europe Cup, vicecampionii României au ajuns la 1-1 bilanț.

La finalul partidei, antrenorul Cristian Achim a participat la conferința de presă în cadrul căreia a adăugat următoarele, după cum notează csmoradea.ro:

„A fost un meci foarte important pentru noi, deoarece veneam după o înfrângere dureroasă în prima etapă. Prioritatea noastră în jocul cu Kataja a fost să limităm aruncările de trei puncte ale adversarului. Știam că jocul lor se bazează pe acest procedeu pentru că au o întreagă echipă de shooteri. I-am limitat la 31% ca rată de reușită, ceea ce este bine,dar menționez că au avut 39 aruncări de pe semicerc. Drept comparație, au avut 22 aruncări de două puncte. Știam că adversarii noștri se vor concentra mai mult pe acest aspect, așa că am pregătit asta.

În plus, știind că avem un avantaj de talie și forță la interior, am încercat să ne creăm avantaj sub coș. Lucru vizibil din statistică. Am fost mai agresivi în jocul către coș, iar acest lucru a fost răsplătit cu un număr dublu de vizite la linia de pedeapsă. Raportul recuperărilor ofensive (17-6) a fost extrem de important.

Am avut cinci jucători cu cel puțin 13 puncte marcate. Iubesc asta, să avem atâtea opțiuni în atac. Este limpede că în acest lucru pune în mare dificultate adversarul, deoarece nu știi de unde vine pericolul.

Sunt fericit pentru victorie. Aceasta ne ajută în primul rând la nivelul de încredere, dar în același timp este un pas în încercarea noastră de a ne califica în faza următoare a competiției. Drumul este foarte lung în continuare, dar era absolut necesar să câștigăm acest meci.”

CSM Oradea va juca pe terenul Legiei Varșovia în etapa a treia din grupa J, pe 1 noiembrie de la ora 20.00. Înainte însă, „Leii Roșii” au un meci acasă în campionat, cu CSM Târgu Mureș, în acest weekend.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Papa CoAch love to win this game
    Papa CoAch love double-doubles when it comes from his texas-stallions. Schema Profesorului H'Akeem e simplă, dar irezistibilă pentru adversari, care de frica ei scot bîrfe răuvoitoare pe aici, prin postările unora de genul "interlopU' cu un singur treining": "le dăm cîte pot ei duce!" Urmează seria invincibilă din acest sezon pentru dream-team-ul texan-bihorean, care nu se va termina pînă în finala europii și nici pînă în finala campionatului, unde vom mătura, spăla, lustrui cu ei și apoi le vom tăia ațele sub privirile perplecșe ale adversarelor pornite drept favorite...

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Asa, Malone
    tata, nu stiam ce dracu-i cu tine! Ma gandeam ca ti-a venit de hac ratiunea, spunandu-ti ca ai tai (si ai lui H Akeem) is praf, in timp ce rivalii is tot mai buni. Ma bucur ca a invins irationalul din tine!!

    cu 6 luni în urmă (26.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!