Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, după 12 ani ca antrenor la CSM Oradea: „Nici nu știu cum a trecut atâta timp”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.11.2021

Cristian Achim, după 12 ani ca antrenor la CSM Oradea: „Nici nu știu cum a trecut atâta timp”

CSM Oradea a ajuns la cinci victorii în sezonul din Liga Națională, după ce i-a administrat prima înfrângere lui FC Argeș Basketbal, în etapa a 8-a. Scorul a fost 63-60 în favoarea bihorenilor.

Cristian Achim a ajuns recent la 12 ani la cârma echipei orădene. Iată ce a avut de spus tehnicianul vicecampioanei României despre această bornă, dar și despre succesul de vineri și următoarea provocare din Europe Cup.

“Nici nu știu cum a trecut atât timp. Mă onorează, dar aș vrea să menționez că sunt la fel de motivat și la fel de dornic să muncesc. Am acumulat multe amintiri și experiențe de excepție la această echipă, în Oradea, dar îmi doresc în continuare să fac același lucru. Tot ceea ce am realizat până acum mă motivează să continui.

Se pare că batem orice fel de record în ceea ce privește câștigarea meciurilor în care marcăm tot mai puțin. Am avut din nou o intensitate defensivă de excepție. Sunt foarte mândru de nivelul băieților de implicare și de efortul depus. Din păcate plătim tribut la celălalt capăt al terenului. Mi se pare că găsim soluții de a avea numeroase aruncări necontestate, dar pur și simplu nu putem să marcăm. Am numărat cel puțin opt aruncări ratate de lângă inel în această seară. În plus, am avut 20% la aruncările de trei puncte.

Nu vreau să fiu înțeles greșit, deoarece pe mine mă bucură acest gen de victorii. Se vede munca și efortul, însă știu că trebuie și putem să jucăm mai bine în atac, cu precădere la finalizare. Pentru că, repet, reușim să ne creăm situații favorabile.

Este limpede că ne dorim victoria cu Szolnok. Am fost aproape să câștigăm la Varșovia, iar dacă de acolo am fi venit câștigători acum misiunea noastră era mai simplă, adică era la îndemâna noastră să ne asigurăm calificarea. Din păcate am pierdut, chiar dacă am făcut un meci foarte bun acolo. Așadar, suntem în situația în care ne aflăm, dar trebuie să ne achităm de propria sarcină și anume să încercăm să câștigăm meciul următor. Este posibil să câștigăm, dar să ratăm calificarea, însă e de datora noastră să facem tot ce putem.”, a declarat Achim pentru csmoradea.ro.

Meciul dintre CSM Oradea și Szolnoki Olaj se va disputa miercuri, 17 noiembrie, de la ora  20:45, în Arena Antonio Alexe și va fi transmis în direct de DigiSport.

*foto: fiba.basketball/ Roby Boroș

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Dom profesor e pe alta planeta. Baschet castigat cacacios dupa o performanta de te dor ochii. Daca asta e identitatea pe care dansul o vrea, poate sa ramana cu baietii de la paza la sala, ca suporteri din pix vor mai veni. Echipa e pe nicaieri, jocul la fel. Dar la multi ani lui.

    cu 2 ani în urmă (13.11.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Klar Melone :

    Hai cu majoratuuul!!!
    Au trecut 12 ani frumosi de cind pe plaiurile Oradene a ajuns el. Omul ce stie cat de rotunda este mingea de baschet rotunda. Foarte rotunda! Omul ce a demonstrat ca poti sa castigi zeci de mii de euro pe an dar sa insisti a arata ca si cum te imbraci de la second hand. Sa cumperi mereu tricouri cu un numar mai mare. Probabil ca sa fie bune si la anul pe cand creste. El e! Omul care nu da declaratii la sala de frica sa nu primeasca fault tehnic la limba romana. Magicianul cu bageta! Lista de merite pe care le are este lunga. Incepe cu faptul ca a lucrat ca antrenor principal cu Milan Mitrovic ca antenor secund. Si se termina in 2021. E cel pe care-l alintam cu drag Cociaci. Profesorul. Cel ce inca e sef in bucatarie desi a pierdut fituicile cu retetarul de anii trecuti. Si chiar daca patronul vede ca mancarea e slaba și clientii nemultumiti el se bucura cand ii iese o omleta. Asa arsa cum e este mai buna decat daca nu e ar fi. Asta spune el clientilor. Traiasca Cociaci! Nu ajunge 12!!! Noi vrem 18!!!

    cu 2 ani în urmă (14.11.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Magicianul
    Intr-adevar am trait clipe de vis in sala Antonio Alexe alaturi de echipa noastră de suflet CSM condusă magistral de dl.Achim.
    Îi doresc inca mulți ani plini de
    performante la Oradea.
    Chiar dacă momentan trecem printr-o perioadă mai puțin fasta,cred in dl.Achim si in bagheta lui magică !

    cu 2 ani în urmă (14.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!