Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, după calificarea în finala LNBM: „Presiunea a fost foarte mare”

Cristian Achim, după calificarea în finala LNBM: „Presiunea a fost foarte mare”

CSM CSU Oradea a avansat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin pentru al doilea an consecutiv, după ce a trecut cu 3-2 la general de CSO Voluntari în semifinale. Bihorenii au câștigat meciul decisiv de acasă cu 93-66 în cursul serii de marți, 7 mai.

La finalul întâlnirii, Cristian Achim a oferit câteva declarații pentru csmoradea.ro și a scos în evidență cât de mare a fost presiunea:

„Vreau să-i felicit pe băieți și întreg staff-ul pentru munca depusă. A fost un meci stresant, în mod evident. Speram să încheiem seria la Voluntari, dar acolo lucrurile s-au schimbat. Ilfovenii au făcut două meciuri de excepție la ei acasă.

Însă, astăzi, i-am depășit la absolut toate capitolele. La apărare, la aruncări/procentaje, la recuperări. Cifrele vorbesc în urma acestui meci. Într-adevăr, am făcut niște ajustări de la precedentul meci. Ne-au ieșit absolut toate.

Presiunea a fost foarte mare. Lumea nu cred că înțelege cu adevărat ce înseamnă Voluntari. Nu cred că realizează ce înseamnă ca echipă, ca buget, ca jucători români, ce calitate au jucătorii lor străini. Calificarea noastră este cu atât mai importantă.

Felicitări celor de la Voluntari pentru parcursul european și pentru ceea ce fac acolo în ultimii ani.

Mulțumesc publicului că a venit în număr mare și că ne-a susținut într-un mod foarte frumos. Ne-a ajutat enorm. Ne-a dat acel boost de energia de care aveam mare nevoie.”

Întrebat cum comentează a calificarea pentru a șaptea oară în finala Ligii Naționale și obținerea celei de-a 10-a medalii din istoria clubului, antrenorul a spus:

„Am mai spus-o, suntem printre puținele echipe din Europa care reușim așa ceva. Am controlat statisticile. Avem șapte calificări în a 2-a fază din cupele europene. Nu pot decât să mă bucur că reușim să fim constanți în rezultate. Este cel mai greu de obținut în sport. Să te afli sus, în permanență, este cu adevărat performanță. Extrem de rar se întâmplă asta în sport. Noi suntem una dintre echipele care performează constant.”

Pentru a treia oară în ultimele patru ediții vom avea parte de o finală între U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea. Primele două confruntări se vor disputa în BTarena, pe 12 și 14 mai, iar apoi seria se va muta în Oradea Arena pe 18 și 20 mai. În continuare, la nevoie, meciul 5 se va juca la Cluj-Napoca pe 23 mai, meciul 6 la Oradea pe 26 mai și meciul 7 din nou la Cluj-Napoca, pe 29 mai.

*foto: Roby Boroș / CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :))
    "Avem șapte calificări în a 2-a fază din cupele europene. Nu pot decât să mă bucur că reușim să fim constanți în rezultate. " - Om mai multumit de mediocritate decat asta n-am vazut in viata mea.

    cu 1 săptămână în urmă (08.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!