Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, după ieșirea din carantină: „Capacitatea de efort a devenit zero”

Cristian Achim, după ieșirea din carantină: „Capacitatea de efort a devenit zero”

Miercuri, 12 ianuarie, CSM CSU Oradea revine pe teren după aproape o lună de pauză. Vicecampioana României joacă în deplasare contra lui Trefl Sopot, în faza secundă a FIBA Europe Cup, la peste 20 de zile de la duelul cu CSA Steaua București din Liga Națională.

În 18 decembrie, Leii-Roșii o învingeau pe trupa din Capitală cu scorul de 89 la 58 și se pregăteau de confruntarea cu BC Athletic Constanța. A urmat, însă, o perioadă extrem de dificilă pentru CSM Oradea, care a anunțat depistarea a 14 cazuri de Covid-19 în rândul echipei.

Drept consecință, activitatea formației antrenate de Cristian Achim s-a întrerupt pentru o bună perioadă de timp, jucătorii revenind pe teren de-abia în 4 ianuarie. Bihorenii și-au amânat confruntarea cu SCM Timișoara și și-au concentrat toată atenția pe disputa cu Trefl Sopot, din FIBA Europe Cup.

Achim, într-un interviu pentru Radio Timișoara, a vorbit despre situația echipei sale și despre cât de dificil este să revii după o pauză atât de lungă.

Teoretic, șansele sunt extrem de mici. Gândiți-vă că ultimul meci oficial, la ora jocului cu Sopot, va fi în urmă cu aproape o lună, noi neavând posibilitatea de a face niciun joc amical sau ceva de genul acesta. Însă cel mai tare ne-a afectat acest stat 14 zile în casă. Practic n-am putut să facem nimic, iar capacitatea de efort a devenit zero. Chiar dacă, din fericire, nu au existat simptome grave. Câțiva jucători au avut simptome două, trei, patru zile, din fericire pentru noi. Dar acest stat în casă, pur și simplu, te omoară, sportiv vorbind.

14 zile am stat în casă cu toții. Sigur că a afectat într-un mod groaznic nu doar forma sportivă, care la momentul acela era foarte, foarte bună. Cred că avusesem o serie de 13 meciuri consecutive fără înfrângere. Din păcate, această problemă ne-a dat înapoi extrem de mult. Repet, nici nu se mai pune problema să atingem forma sportivă dinainte de infectare, ci pur și simplu încercăm să ne punem pe picioare fizic, în primul rând. La modul acesta se pune problema.

Vom avea un program absolut ireal. Dar n-avem ce să facem. Astea sunt situațiile, astea sunt condițiile, de-aici plecăm. Vom avea situații, de pildă, cu trei meciuri în cinci zile. Ceea ce este criminal din punct de vedere al sportului de performanță. Dar, repet, acestea sunt condițiile, va trebui să încercăm să facem față cât vom putea”, a spus tehnicianul orădenilor, conform radiotimisoara.ro.

Încleștarea dintre Trefl Sopot și CSM Oradea are loc miercuri, 12 decembrie, de la ora 20:00, în direct pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: Roby Boroș/fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    suna a scuze
    In caz de ceva, suna frumos a scuze. Daca in Europa vor incerca sa se autodepaseasca si sa se califice mai departe in campionat vor spune aceeasi placa, accidentari, deplasari, cat de greu si ce program au si de ce nu si arbitri. Mai important in toate aceste aspecte sa nu se accidenteze jucatorii indiferent de ce echipa e vorba si sa fie baschet in teren. Bafta pentru miercuri

    cu 2 ani în urmă (10.01.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      scuze
      dupa 2 saptamini de hibernare nu poti avea pretentia sa joace ca si innainte. eu unul nu am prea mari asteptari de la meciul asta, nu zic ca n-ar fi buna o victorie dar realistic vorbind e greu, mai ales ca ei in ultimul meci au cistigat pe final, deci stau bine la conditia fizica. asa ca le considera lumea scuze sau nu, din pacate cam asta e adevarul. noroc pt noi ca s-a aminat cu voluntariul altfel era nasol si ala

      cu 2 ani în urmă (11.01.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Asta pe termen scurt
      Mesajul meu este pe termen lung. In 2/3 săptămâni hai o luna îți poți reveni la capacitate decenta as spune. Dar dacă după acest interval ceva nu se leagă avem declarația dlui Achim de acum ca sa știți ca el a anunțat din timp ce se poate întâmpla și de ce.

      cu 2 ani în urmă (11.01.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      termen
      el se referea strict la meciul urmator, nu cele de peste o luna

      cu 2 ani în urmă (11.01.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Profesorul Achim
    Acest Dan Petrescu al baschetului.

    cu 2 ani în urmă (11.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!