Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, după înfrângerea cu Benfica: „A fost o seară infernală”

Cristian Achim, după înfrângerea cu Benfica: „A fost o seară infernală”

Miercuri, 26 ianuarie, CSM CSU Oradea a disputat cel de-al treilea joc al fazei secunde a FIBA Europe Cup. Vicecampioana României a fost învinsă de Benfica Lisabona cu scorul de 94 la 57 și ajunge la un bilanț de 2-1.

Iată ce a declarat Cristian Achim, la conferința de presă ce a urmat disputei dintre orădeni și lusitani:

Felicit formația învingătoare pentru acest rezultat și pentru prestația avută. Este un deznodământ neplăcut pentru noi. A fost o seară infernală pentru echipa noastră în ambele faze ale jocului.

Benfica a marcat cu generozitate, au avut numeroase situații favorabile. Nivelul nostru de intensitate a fost scăzut, lucru vizibil în apărare. De asemenea, am avut cred că cel puțin 15 situații de aruncări necontestate pe care le-am ratat. În aceste condiții a fost dificil să obținem mai mult.

Se pare că luna de inactivitate totală continuă să ne afecteze atât ca formă sportivă, cât și ca ritm de joc. Va trebui să găsim soluții pentru a ieși din acest impas. Continuăm cursa pentru calificare în cupele europene și în același timp lupta pentru poziții în campionat”, conform csmoradea.ro.

Pentru roș-albaștri urmează confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca, din etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Aceasta va avea loc sâmbătă, 29 ianuarie, la ora 19:00, în direct pe Digisport, Look Sport și FRB TV.

*foto: fiba.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Numa tu nu esti de vina niciodata, nici agitatul ala care numa te incurca, nici scouting-ul de rahat. Ai nevoie de un jucator gen Zeno sau Dykes care sa te scoata din rahat, anul asta ai crezut ca e Richard dar saracu s-a plictisit. Aia e, este timp si sezonul viitor sa pleci.

    cu 2 ani în urmă (27.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    Toxic fans
    De unde ai tras tu concluzia ca da vina pe altii? Nu stii, nici tu, nici altii ca tine, absolut nimic despre sportul asta. Zero barat. Vreau sa vad si eu macar o data o critica tactica specifica. De unde rahat stii tu ca a foat scouting-ul de rahat? Ai fost acolo? Acelasi scouting a funcționat data trecuta cand i-am batut. Aa, stai, acum e Aaron, trebuia facut scouting si pe el, de parca nu se stie deja totul despre jocul lui. Bai fratilor, nu va mai uitati ma la meciuri daca nu le puteti duce. Nicio echipa nu are datoria sa castige ca sa dormiti voi mai bine

    cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Fani toxici sau nu
      @Sta y Me
      Sunt unul din fanii echipei si nu imi dau inca seama dacă sunt toxic sau nu.Nu cred ca trebuie sa împărțim fanii CSM in doua categorii:toxici si netoxici.
      Dar cred ca este dreptul meu ca si cetatean al Oradiei ,daca ca si suporter nu am acest drept,sa stiu ce se intampla cu banii mei pe care i-am plătit primariei ca si contribuabil.
      Desi este un club public,CSM functioneaza ca si orice societate comercială din economia de piață si anume realizarea sau nu a performantei sportive.Daca aceste performante nu se obțin,in orice societate comerciala se iau masuri urgente.
      "Nicio echipa nu are datoria sa castige ca sa dormiti voi mai bine"
      Citatul de mai sus iti.apartine si nu pot fi de acord cu el.
      Obiectivul echipei este performanta sportivă si daca el nu este atins,din varii motive,atunci trebuie intervenit cu celeritate.
      Este absolut necesar ca staff-ul echipei sa-si asume greșelile si sa reparam ce se mai poate repara.

      cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Nu a luat mult pana nu au aparut lingaii si pacalicii de pe langa club. Intelegem ca tie iti place de dom profesor, de mirobolantele lui tactici, dar dublul standard se mentine. Daca nu critici o tactica anume ai voie sa taci din gura, ca nu stii baschet, dar vreti sa si vina suporterii la sala sa va pupe in fund pentru prestatiile astea jenante pe bani publici. Nu trebuie sa fi fost in sala la scouting ca sa vad rezultatul a ceea ce au adus, petarde gen Bickauskis si Paliukenas, pentru ca la profesor ii place disciplina. Eu ma refer la scouting de jucatori, nu la analiza video explicata pe stilul lui, "YOU, go here". Scuza-ne te rog ca am gresit, echipa e o minunatie. Bravo CSM.

    PS astept sa imi spui tactic ce s-a gresit si la Targu Jiu, ca daca erau putin mai in mana baietii aveam 3 la rand acum, toate umilitoare.

    cu 2 ani în urmă (27.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Si
    Ca sa citez, "Se pare că luna de inactivitate totală continuă să ne afecteze atât ca formă sportivă, cât și ca ritm de joc."

    El a facut totul bine, covidu e de vina.

    cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Critica e buna,
      si OK, dar sa fie si putina obiectivitate. Nu trebuie uitat ca fara Achim ( cred ca el a fost primul ) si Sere , baschetul oradean nu prea exista. E drept ca a avut un secund ( care in opinia mea , vreo 3-4 ani a fost principal ) de exceptie. E un an mai slab al Oradei ( ma gindesc cu groaza la un an mai slab al lui U ), dar cred ca batalia nu e terminata iar noua achizitie Ogden e chiar bun ( deci nu se pune problema de scouting rau ).
      De acord totusi ca acest site nu este unul al specialistilor, asa ca orice opinie e bine-venita. Bine ca mai suntem citiva care ne preocupam si de alte sporturi inafara folbalului de toata jena. De aceea eu ii incurajez pe toti care au de spus ceva sa spuna ( bine-nteles in limita bunului-simt si in fraze legate, nu propozitii scurte gen : bravo, felicitari, succes sau huoooo ).
      O sa vina si vremea cind o sa va para rau dupa Achim. Nu-l huliti ca si asa avem doar vreo 3-4 antrenori de seniori cit-de-cit ! La aceasta ora Oradiei ,ii lipseste un buget mai mare si un sfatuitor de valoare pentru Achim, care pare usor plafonat. Dar la cite a facut pentru Oradea eu zic : RESPECT !

      cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Ok
      Nu stiu ce ma face sa cred ca un alt antrenor cu bugetul actual aducea alt tip de jucator pe posturile pe care suferim de cand au plecat Pasalic si Zeno. Sa ai shooting guard care fuge de cos ca dracu de tamaie, sa ma ierte Dumnezeu. Iar acest fundas sub-performeaza clar si se si vede frustrarea pe fata si gestica lui la fiecare ratare sau greseala. A trecut mult timp si nu stie rotatia. Plus ca nici cu Holt nu imi e rusine, baiatul asta a pacalit baschetul pe aici destul dupa performante marete in Kazakhstan. Pe banii astia, se poate si mai bine. Dar sa scapam de fixismele acestui zeu al baschetului Oradean, cu fituicile lui mici cu tot.

      cu 2 ani în urmă (27.01.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      Achim
      nu e singurul vinovat, pt achizitii. Ziceti ca Oradea are bani destui, dar iau cheltuit pe Richard. Orice jucator ai lua nu cred ca ajunge economia ce s_ar face daca ai lua in locul lui un jucator cu randament asemanator, si din diferenta sa gasesti ceva decent.
      Apoi Mitrovici principal. Cind a ajuns la Oradea secund a fost Pop. in primul an a fost mucles, adica nu a comentat nimic, a trebuit doar sa observe ce se intimpla pe parchet abia in anul doi s-au consultat la time-out. La fel Mitrovici, doar ca in anul 3 si 4 la citeva time-outuri a fost lasat el sa dea indicatii.
      Rade aavut noroc sa fie pe banca cu ambii si a avut 2 ani de studiat, abia in al trei-lea an a avut dreptul la comentarii, adica sezonul trecut. Acu ca nu e Mitrovici, da e drept, dar e la inceput de cariera asa ca e de inteles, nimeni nu s-a nascut invatat, de acu inainte depinde doar de el cum cit si cit de repede progreseaza caci du declaratiile lui Mitrvici are de la cine sa invete, doar sa-l duca capul caci dorinta si ambitia la sirbi nu lipseste.
      As vrea sa vad pe cei care critica aici cam cit si in ce ritm ar putea dor sa alerge dupa 3saptamini de boala.
      Cam atit azi caci miine iar vor sari in sus cei care n-au facut miscarein viata lor

      cu 2 ani în urmă (29.01.2022)
    Raspunde
  • Silvois :

    O parere
    Inca odata se dovedeste ca, din exterior, intotdeauna se vad lucrurile mai clar. Si eu, asemeni unui alt clujean, sugerez sa nu uitati ca ati castigat trei titluri cu Achim, iar echipa a etalat, in anumite momente, un baschet de calitate. Scaderea de acum vine intr-o conjunctura nefavorabila Oradeei, sa nu minimalizati impactul avut de problemele medicale asupra jocului echipei. Uite, mie jocul de acasa cu cea de-a doua echipa portugheza (nu mai stiu care) mi s-a parut excelent, iar acum nu mai joaca nimic. Sigur jucatorii adusi nu sunt de nivelul celor de acum cativa ani, iar Richard de acum nu mai e cel de acum 2 ani, dar, probabil, calitatea jucatorilor e conforma cu un anumit buget, se vede, mai mic decat altadata. Nu dati cu pietre si aveti rabdare, Achim e, in continuare, capabil sa construiasca frumos, are nevoie doar de conditiile necesare.

    cu 2 ani în urmă (27.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Am să încerc să fiu...
    ...cât pot de obiectiv. Menționez că nu l-am simpatizat niciodată pe Achim din mai multe cauze, prima pe listă (cu bold) fiind ce fel de caracter cred că are. Acestea fiind spuse, cred că:

    1. Oradea îi datorează multe lui Achim. Cu sau fără Mitrovic, a făcut treabă acolo și nimeni nu poate contesta asta. Ce s-a întâmplat la Oradea, cu implicarea și aportul lui directe, a fost în sprijinul progresului baschetului din România.

    2. Un șut în fund încă nu se justifică sezonul ăsta (așa nasol, cum arată până acum). Exceptând cupa, echipa mai luptă cu șanse reale pe două fronturi - campionat și să iasă din faza asta a grupelor din Europe Cup.

    3. Un șut în fund la sfârșitul sezonului (dacă se pierde tot) ori ia toată echipa managerială (așadar și Achim și Sere) ori niciunul. Nu cred că

    4. Din reacțiile lui Achim din timpul jocului de ieri e clar că are meciuri cu cineva din management.

    5. Tot din reacțiile de ieri, e clar că el e susținătorul lui Bickauskis (care, sincer, cred că e cel mai neproductiv și fără niciun farmec PG pe care l-a avut Oradea în ultimii 10 ani). Asta trădează fie un scouting deficitar, fie căutarea unui jucător cu un profil greșit fie ambele. Povestea cu ”Oradea nu are bani” nu merge. Oradea a avut buget și bani și încă destui. Că nu i-a cheltuit cu cap e altceva... da, la Richard mă uit, ca toată lumea.

    6. Echipa nu e într-un loc bun și nu cred că, din păcate, perioada proastă s-a terminat. Vor urma și altele și cu tot efortul de a se șine capacul pe oală lucrurile vor exploda mai devreme sau mai târziu. Cât de tare - rămâne de văzut. Dar nu se poate altfel, deja s-a adunat prea multă tensiune acolo.

    7. Pe termen mediu-lung, dacă nu ține pasul cu schimbările din jocul de baschet, cu dinamica, cu noile metode & tactici nu-l văd bine pe Achim. El are vreo două mari lipsuri care-l încurcă - dacă le rezolvă va fi bine pentru el. Dacă nu... aia e.

    8. Îmi doresc o Oradea puternică, la fel cum am spus că îmi doresc și un Sibiu puternic și în general un campionat cu echipe cât mai puternice. Dar asta nu înseamnă că în fiecare an echipele vor merge la fel de bine. Sunt ani mai buni, ani mai proști. În viață fidelitatea se testează la greu. Dar fidelitatea suporterilor nu înseamnă că trebuie să accepte orice motivație și orice povești venite dinspre conducere. Deși, repet, raportat la ce s-a întâmplat până acum cel puțin deocamdată e nepotrivit să fie criticat Achim (sau doar el) atât de tranșant.

    cu 2 ani în urmă (28.01.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      3. Nu cred că...
      ...va fi cazul.

      cu 2 ani în urmă (28.01.2022)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Analiza pertinentă
      @HunterUCJ
      Analiza ta e foarte corecta.Probabil ca dinafara si la rece,lucrurile se vad clar.
      As avea cateva observatii daca mi se permite:
      1.Nu cred ca este niciun suporter la Oradea care sa conteste realizarile lui Achim cu CSM.

      2.Momentan cei care îi cer plecarea lui Achim sint relativ putini,dar daca echipa continuă sa aiba un parcurs neconcludent,numarul acestora va crește

      3.Erorile de scouting facute,trebuie clar asumate.Se intampla si la case mai mari,important ca ele sa fie remediate in timp util.Este de notorietate slabiciunea lui Achim pt lituanieni,vezi cazul Valeika ,care aproape s-a pensionat de la noi.

      4.Cred ca numirea lui Rade ca si secund nu.a fost oportună, desi ca jucator eu l-am apreciat foarte mult.

      5.Nu cred ca există disensiuni intre Achim si management.
      Daca erau ceva polițe de platit,ele erau achitate de mult.
      Sere si Achim formeaza o echipă puternică ,sudata in timp,care sper eu,vor mai avea un cuvant de spus in baschetul romanesc.

      cu 2 ani în urmă (28.01.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!