Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, după succesul cu FC Argeș: „Mă îngrijorează jocul”

Cristian Achim, după succesul cu FC Argeș: „Mă îngrijorează jocul”

CSM Oradea a obținut sâmbătă, 14 octombrie, a doua victorie consecutivă în campionat, trecând de FC Argeș Basketball cu scorul de 78 la 74. Drept urmare, vicecampioana României are un bilanț de 2-1 în Liga Națională de Baschet Masculin.

Cu toate acestea, la finalul meciului, Cristian Achim s-a arătat îngrijorat de felul cum arată echipa sa, menționând mai multe aspecte negative:

„E clar că avem probleme. Nu mă refer aici doar la absența lui Tarolis, la revenirea după accidentări a lui Erick (Neal) și Kris (Richard), la faptul că Tudi (Gheorghe) nu a jucat. Avem probleme baschetbalistice pe care vom încerca să le rezolvăm în perioada următoare. Am câștigat astăzi, dar dacă anii trecuți eram recunoscuți drept o echipă care pasează și joacă foarte bine colectiv, în acest moment se pare că arătăm ca o mulțime de jucători adunată pe teren și căutăm mai mult soluții individuale. Mă deranjează foarte tare acest lucru.

Desigur, există și aspecte pozitive. Primul este victoria. Al 2-lea este că în anumite momente, accentuez, în anumite momente am exercitat o presiune mare în apărare și cred că asta a înclinat balanța în cele din urmă. Aș dori să remarc și numărul nostru de recuperări ofensive în plus. Cu siguranță a contat și procentajul mai bun la aruncările de trei puncte. Este mult prea puțin față de ceea ce ne dorim și față de ce așteptări avem noi de la noi înșine”, a declarat antrenorul Oradiei, conform site-ului oficial.

Leii-Roșii au avut 17 greșeli în duelul cu piteștenii, iar aceștia au profitat de acest aspect, marcând foarte mult pe contraatac:

„…Și la pauză cred că a fost 0-10 (n.r. numărul punctelor marcate de pe urma turnover-urilor). Parcă am revăzut meciul cu Sibiul. Foarte multe puncte pe contraatac încasate de noi au fost un rezultat al unor mingi pierdute de către noi, date direct în brațele adversarului. Adică am pierdut atacul și l-am transformat direct în două puncte încasate. De mai multe ori. Cred că cel puțin 12 din cele 17 puncte încasate au venit în acest mod. Este frustrant pentru o echipă ca a noastră să pierdem mingea în acest mod și să oferim adversarului posibilitatea să marcheze atât de ușor. Ca o comparație, în meciul de la Craiova am arătat mai bine pentru că timp de 40 minute am avut o atitudine potrivită. Aici am început meciul de vârfuri, fără presiune pe minge, fără agresivitatea dorită. Poate băieții au crezut că va fi un meci ușor. Poate eu nu am reușit să le transmit că Pitești nu este un adversar modest.

Mă îngrijorează jocul, în special anumite momente ale jocului. Sunt chestiuni care nu pot să-mi dea liniște. Dacă pierzi un meci jucând cum trebuie, ai speranțe că la următorul meci vei câștiga. Dar când joci așa cum o facem noi în acest moment, la câte greșeli facem în ambele faze, nu știi la ce să te aștepți. Suntem blocați în a pasa mingea în atac. Mă îngrijorează foarte tare acest aspect privind către viitor. Vom încerca să corectăm.”

CSM Oradea va reveni pe teren miercuri, 18 octombrie, când va primi vizita lui Patrioti Levice, în prima rundă a FIBA Europe Cup.

*foto: csmoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!