Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, după victoria cu Porto: „Rămâne să ne jucăm șansa până la capăt”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.11.2021

Cristian Achim, după victoria cu Porto: „Rămâne să ne jucăm șansa până la capăt”

CSM Oradea a trecut de FC Porto în Arena Antonio Alexe cu scorul de 67-58, într-un meci disputat marți, 9 noiembrie. Bihorenii au ajuns la un bilanț de 2 victorii și 3 înfrângeri în grupa H din FIBA Europe Cup.

Cristian Achim a vorbit despre partida cu formația lusitană, tranșată de elevii săi prin nivelul defensiv de care au dat dovadă după primul sfert.

„Vreau să-i felicit pe jucători pentru victoria obținută, dar mai ales pentru felul în care au luptat. Nu au renunțat nicio clipă și au continuat să creadă. Poate că sunt lucruri pe care în acest moment pur și simplu nu le putem face, poate că suntem limitați și așa mai departe, dar eu îmi felicit jucătorii pentru că nu au renunțat nicio clipă.

Am întâlnit o echipă bună. Vorbim despre liderul neînvins al campionatului din Portugalia. Are în componență jucători de valoare, cu calitate fizică și prezență remarcabilă în spațiul de trei secunde, capabili să acopere terenul foarte bine.

Aș vrea să spun că mi s-a părut o decizie pripită acea abatere de cinci secunde de la final. Mi s-a spus că nu au trecut cinci secunde de când mingea a ajuns în mâinile lui Dovis și până când s-a fluierat. Vom urmări faza, dar nu cred că se mai poate face nimic. Oricum, este nedrept să decizi poate o calificare în acest fel.

Este adevărat că am cedat un număr record de recuperări la propriul panou. Nu cred că am mai întâlnit în cariera mea o situație precum cea de la pauza acestui meci (n.r. 1-14 la recuperări ofensive). De asemenea, am încasat un coș de trei puncte într-un moment important al jocului din punct de vedere al scorului general cu Porto din partea unui jucător care de obicei nu aruncă de trei puncte, cu atât mai puțin să marcheze. A înscris, iar în acest moment Porto are un ascendent în fața noastră în lupta pentru calificare.

Rămâne să ne jucăm șansa până la capăt. Mai avem un meci de jucat, cu Szolnok, iar apoi se va trage linie. Continuăm să sperăm în calificare, chiar dacă în acest moment nu mai depindem exclusiv de rezultatul meciului nostru și să muncim pentru a deveni mai buni.”, a declarat antrenorul vicecampioanei României.

CSM Oradea va întâlni Szolnoki Olaj în ultima etapă a grupelor Europe Cup. Pentru a trece mai departe în competiție, bihorenii au nevoie de o victorie cu gruparea maghiară și de un rezultat favorabil Legiei în duelul FC Porto din runda cu numărul șase.

*foto: Roby Boroș/fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!