Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, dur la adresa arbitrilor: „Nu ne-au tratat nici măcar cu minim de respect”

Cristian Achim, dur la adresa arbitrilor: „Nu ne-au tratat nici măcar cu minim de respect”

CSM CSU Oradea a încasat miercuri, 1 noiembrie, cea de-a doua înfrângere din actuala ediție a FIBA Europe Cup. Vicecampioana României a fost învinsă la o diferență de 11 puncte, 79-90, de Legia Varșovia.

După încheierea partidei, Cristian Achim s-a arătat foarte nemulțumit de arbitraj, declarând că oficialii jocului nu au arătat respect echipei sale:

„Voi începe pentru prima dată în cariera mea de antrenor făcând referire la arbitraj. Îmi pare rău că trebuie să o fac, dar acesta este sentimentul care mă încearcă acum, la cald. Arbitrajul în această partidă nu a fost în regulă. Regret să spun asta, dar nu ne-au tratat nici măcar cu minim de respect. Nu mă așteptam că într-o astfel de competiție să existe o astfel de abordare din partea unor arbitri. Aș vrea să subliniez că și echipa noastră face eforturi să participe în această competiție. Investim bani, efort, călătorim, muncim suplimentar și așa mai departe. Nu este firesc să fim tratați în acest fel”, a spus Achim, conform csmoradea.ro.

În același timp, antrenorul lui CSM Oradea a făcut și o analiză a duelului cu Legia Varșovia.

„De acum voi vorbi așa cum o fac cu regularitate și cum trebuie să se desfășoare o conferință de presă după un meci în care arbitrajul este normal. Felicit Legia. Au jucători foarte buni, un antrenor foarte bun și un staff tehnic pe măsură. Respect acest club foarte mult. Ne cunoaștem deja destul de bine, avem un trecut comun. De asemenea, i-am urmărit și prin prisme celorlalți adversari din Polonia cu care ne-am întâlnit, de-a lungul ultimilor ani, în cupele europene. Merită tot respectul și aprecierile noastre. Legia a avut un procentaj excelent la aruncările de trei puncte, 48%, în condițiile în care a înscris 14 astfel de coșuri. Practic au rămas la nivelul la care au fost în meciul precedent, la Levice. Asta este realitatea. Au marcat de la 10 metri, au înscris cu aruncări contestate de apărarea noastră. Când joci împotriva unei echipe care se află într-o astfel de formă și dispoziție de joc totul devine foarte dificil.

Apreciez că efortul nostru a fost corect. Ne-am luptat. Au fost câteva aspecte în care am fost superiori, precum intercepțiile și posesiile pierdute, pasele decisive, recuperările ofensive, procentajul la două puncte și la libere. Sunt aspecte ce arată că am fost în joc și că am luptat, dar nu a fost suficient pentru victorie. Am respectat planul de joc în ambele faze ale jocului, lucru care este iarăși important. Am avut momente când am devenit mai puțin ordonați în joc, iar atunci Legia ne-a pedepsit imediat. Totodată am în cap cel puțin cinci layup-uri irosite de noi, transformate imediat în contraatac (n.r. raportul punctelor marcate pe contraatac a fost de 22-10 în favoarea polonezilor) și puncte ușoare în contul oponentului. Au fost situații de 2 contra 1 sau 3 contra 1 pe care noi le-am irosit și s-au întors împotriva noastră.

Felicit Legia încă o dată pentru victorie, pentru atmosferă. Îmi place sala, publicul, atmosfera de aici. Am o relație foarte bună cu omologul meu, Wojciech Kaminski. Este un loc plăcut pentru baschet.”

Sâmbătă, 4 noiembrie, CSM Oradea va reveni pe teren, jucând în deplasare, împotriva lui CSM Ploiești.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Arbitraj
    Nu prea comentez la adresa arbitrajului decât dacă este vădit favorabil unei echipe sau celeilalte, iar aseară am avut senzația că ne-au ciupit pe toată durata meciului ... Deși la rezultatul final în dreptul raportului liberelor și al faulturilor de echipă diferența nu e mare, pe parcursul meciului s-a simțit infinită și a afectat psihicul jucătorilor... A fost frustrant ca și suporter de vizionat meciul din această perspectivă și nu e prima dată când la nivel de meciuri europene avem acest tratament nefavorabil...
    Și am văzut și la case mai mari acest lucru, inclusiv într-un meci de-al lui U BT din sezonul trecut de pe teren propriu(îmi scapă care)...
    Suntem cu spatele la zid acuma, trebuie să batem slovacii la minim 3 puncte dacă vrem să mai avem șanse de calificare...

    cu 6 luni în urmă (02.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    si cu si fara
    brigada de arbitri, trebuia sa ii batem sa le sune apa in cap pe slabanii aia

    cu 6 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!