Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Echipa a arătat caracter”

Cristian Achim: „Echipa a arătat caracter”

CSM CSU Oradea a început cu dreptul faza Top 16 din FIBA Europe Cup, după 82-77 pe terenul lui ZZ Leiden în cursul serii de miercuri, 6 decembrie.

După încheierea partidei din grupa N, Cristian Achim a participat la o conferință de presă în care a oferit mai multe declarații, după cum notează csmoradea.ro. Antrenorul „Leilor Roșii” a început astfel:

„A 3-a oară a fost cu noroc. Spun asta pentru că la primele două meciuri cu ZZ Leiden, disputate în urmă cu cinci ani, am pierdut. Am precizat jucătorilor la ședința video înaintea meciului că deși doar Kris (n.r. Richard) a jucat în cele două întâlniri de atunci, este o chestiune de orgoliu pentru noi să încercăm să câștigăm aici.”

Orădenii au putut să-și formeze un avantaj de 14 puncte în primele minute ale confruntării, dar Leiden a recuperat treptat și Achim a spus următoarele despre acest aspect:

„Leiden a început să lupte și a făcut-o mult mai bine decât noi. La un moment au reușit 6-7-8 recuperări ofensive în 2-3 acțiuni consecutive. Am cedat pe aceeași posesie câte 3 mingi sub propriul coș și în cele din urmă au marcat. Acea succesiune le-a dat aripi. Au câștigat la capitolul încredere și de acolo a venit această problemă. Adversarii noștri au avut un nivel ridicat de agresivitate în apărare ceea ce s-a transformat în mai multe contraatacuri. Astfel de greșeli comise de noi nu pot fi acceptate.

Statistica arată 12 posesii pierdute în dreptul nostru, dar cred că au fost mai multe. Noi am început perfect la finalizare, dar în cele din urmă procentajul la aruncările de trei puncte a fost egal.”

„Am avut în față una dintre cele mai dificile echipe prin prisma deplasării continue a jucătorilor în teren”

Tehnicianul bihorenilor a lăudat stilul de joc pe care adversarii îl impun:

„Doresc să transmit felicitări și aprecierile mele pentru antrenorul echipei gazdă. Am avut în față una dintre cele mai dificile echipe prin prisma deplasării continue a jucătorilor în teren. Întregul sistem ofensiv al lui Leiden este orientat pe această deplasare continuă a jucătorilor. Implică foarte multe detalii în condiții de efort fizic susținut pentru apărarea adversă. Joacă organizat, nu sunt așa cum am întâlnit echipele din prima fază a competiției, care au jucat în mare viteză, dar au o deplasare extraordinară și folosesc timpul de atac în acest fel. Din acest punct de vedere, al deplasării jucătorilor pe teren, a fost unul dintre cele mai dificile jocuri din cariera mea.”

Întrebat despre contribuția lui Erick Neal din finalul partidei, antrenorul a declarat:

„Avem în echipă mulți jucători cu calitate, care pot să-și asume un rol important sau decisiv în meciuri de acest gen. Erick a marcat foarte mult în sfertul 4. A avut un rol crucial în această seară. Firește, prestația lui Tarolis în atac pe tot parcursul meciului a avut un rol uriaș, la fel cum și aportul lui Pearson și Freeman a contat.

Pe de altă parte, Kris Richard, unul dintre jucătorii noștri de bază și care la precedenta apariție în Leiden a marcat 25 puncte, a avut o seară mai dificilă. Asta după ce Kris a fost de neoprit în victoria cu Legia Varșovia, cea care ne-a adus practic în Olanda pentru acest meci și pentru faza a 2-a din FIBA Europe Cup. Azi nu a fost meciul său. Se întâmplă, dar noi știm cine este Kris și ce poate să facă.”

CSM Oradea a avut parte de susținere în Olanda și Cristian Achim le-a adresat mulțumiri celor aflați în tribune, printre care și doi foști baschetbaliști ai academiei clubului:

„Mulțumesc românilor care au venit să ne susțină la Leiden. Ne-au fost alături și au susținut echipa foarte frumos. I-am simțit aproape și mă bucur de fiecare dată când jucăm în afara României să văd că avem suporteri. În această seară i-am avut în tribune alături de echipă pe doi dintre reprezentanții de seamă ai academiei CSM Oradea. Mă refer la Vlad Marinău și Paul Huciu. Ambii studiază în Olanda, fiind elevi eminenți și cu care ne mândrim.”

În final, antrenorul a concluzionat astfel:

„Echipa a arătat caracter. La un moment dat se părea că vom pierde meciul. Energia a fost atât de diferită și a fost cea care a întors practic meciul după acel start senzațional al nostru, încât am avut mari dubii că vom putea să câștigăm. Am încercat toate tipurile de apărare pe care le lucrăm cu regularitate la antrenament. Individual, zonă, cu schimb de om. Nimic nu părea că funcționează împotriva acestei echipe care depune foarte mult efort prin deplasarea permanentă a jucătorilor în faza de atac.

Am intuit că avem o șansă mare să învingem dacă depășim borna 80. Până la urmă așa a fost după cum o arată rezultatul final. Până la urmă am câștigat chiar dacă nu am avut cea mai bună prestație. Am arătat caracter în acest meci.”

Bihorenii au parte de două meciuri importante acasă în următoarea perioadă, pe 9 decembrie cu SCM U Craiova în campionat, și pe 13 decembrie cu Niners Chemnitz în FIBA Europe Cup. Ambele confruntări vor fi televizate.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    99 lufbalons
    Papa CoAch a aranjat ca meciul său 99 în Europa să fie contra nemților pentru ca aceștia să-i facă dedicație la difuzoarele Sălii din Oradea piesa preferată a copilăriei lui fericite: "99 luftbalons" cu Nena, cîntăreața preferată a lui H'Akeem the Dream, conform destăinuirii sale intime din ultimul său podcast. În rest numa' bine, let's celebrate 99 and after that 100. Ce dacă alții au bănci care le fac echipa, ce dacă alții au suporteri care respiră și scuipă baschetul

    cu 4 luni în urmă (07.12.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    99 lufbalons
    Papa CoAch a aranjat ca meciul său 99 în Europa să fie contra nemților pentru ca aceștia să-i facă dedicație la difuzoarele Sălii din Oradea piesa preferată a copilăriei lui fericite: "99 luftbalons" cu Nena, cîntăreața preferată a lui H'Akeem the Dream, conform destăinuirii sale intime din ultimul său podcast. În rest numa' bine, let's celebrate 99 and after that 100. Ce dacă alții au bănci care le fac echipa, ce dacă alții au suporteri care respiră și scuipă baschetul

    cu 4 luni în urmă (07.12.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Dar achim
    N-are

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!