Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Este cert că ne păstrăm în cursa pentru calificare”

Cristian Achim: „Este cert că ne păstrăm în cursa pentru calificare”

CSM CSU Oradea a obținut un succes crucial în Slovacia în vederea continuării cursei pentru calificarea în următoarea fază din FIBA Europe Cup. „Leii Roșii” s-au impus miercuri, 8 noiembrie, pe terenul lui Patrioti Levice cu 82-65.

Cristian Achim a oferit câteva declarații la finalul partidei, după cum notează csmoradea.ro, antrenorul vicecampioanei României scoțând în evidență importanța acestui succes din deplasare:

„A fost un meci crucial pentru noi. Presupun că și pentru Levice. În cazul nostru știam că nu există altă opțiune decât victoria. Dacă am fi pierdut aici însemna că nu mai avem nicio șansă de calificare în faza următoare a competiției. Așa rămânem în luptă, una care se va duce până la încheierea ultimei etape. Asta este ce am obținut prin victoria din revanșa cu Patrioti Levice.

Levice este o echipă foarte bună, cu o ideea extrem de clară de joc. Știu ce joacă și o fac extrem de bine în sensul dorit de ei. Nu consider că i-am subestimat la meciul tur, însă pur și simplu opinez că au făcut meciul sezonului la Oradea. Încă o dată subliniez, când declar asta nu doresc să sune de parcă i-aș subestima sau nu i-aș respecta, dar au avut o prestație extraordinară în jocul tur.

Pot să spun că dincolo de ceea ce am pregătit noi și cum ne-am ajustat jocul față de prima întâlnire directă, am sperat că adversarii noștri nu vor repeta acea prestație. La acel meci au fost literalmente de neoprit. Au marcat totul, au avut o energie de excepție pe care noi am fost aproape să o egalăm, dar nu a fost îndeajuns.

La cel de-al 2-lea meci am avut un jucător în plus în rotație față de jocul tur. Mă refer la Donatas Tarolis, care nu este doar un jucător în plus ci este unul dintre cei mai importanți oameni în ofensiva echipei noastre. Ca o concluzie, suntem fericiți pentru jocul prestat și desigur pentru rezultatul obținut. Este cert că ne păstrăm în cursa pentru calificare. Ne așteaptă două meciuri importante în continuare în această competiție. Vom încerca să le câștigăm și totodată să obținem calificarea în TOP 16. Ne dorim foarte tare să continuăm parcursul european dincolo de prima fază a grupelor.”

Rezultatul a dus Oradea la 2-2 bilanț în grupa J, iar pe lângă acest detaliu echipa are avantajul meciurilor directe împotriva lui Levice, în caz de egalitate la finalul fazei grupelor.

Bihorenii vor juca săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie, acasă cu Kataja Basket în etapa a 5-a. Până atunci însă urmează un duel în LNBM, tot pe teren propriu, contra lui CSM Focșani (11 noiembrie, ora 19.00).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!