Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Este ceva ireal să pierzi un meci cu astfel de procentaje”

Cristian Achim: „Este ceva ireal să pierzi un meci cu astfel de procentaje”

CSM CSU Oradea a primit miercuri, 18 octombrie, vizita lui Patrioti Levice, în primul meci din actuala stagiune a FIBA Europe Cup. Jocul a fost echilibrat și, la pauză, bihorenii conduceau la cinci puncte (51-46). A urmat un sfert trei modest făcut de elevii lui Cristian Achim și, chiar dacă pe final aceștia au revenit, victoria a fost obținută de oaspeți: 93-91.

Iată ce a declarat antrenorul gazdelor, după a patra înfrângere oficială din acest sezon:

„Este o înfrângere dureroasă și care ne pune într-o situație dificilă în ecuația calificării. Trebuie să ținem cont de faptul că în acest sezon doar prima clasată se califică direct în faza următoare și doar câteva locuri 2, nu toate. O înfrângere pe teren propriu poate să conteze enorm în lupta pentru calificarea în TOP 16. Înfrângerea vine în urma unui joc pe care nu pot să-l caracterizez drept rău. Băieții au depus un efort deosebit. Procentajele au fost extraordinare. Nu înțeleg cum am pierdut meciul când am marcat 17 coșuri de trei puncte marcate cu 46% procentaj. Este ceva ireal să pierzi un meci cu astfel de procentaje. Sunt decepționat. Într-adevăr, ne-au bătut în situații de unu la unu, urmate de extra pasă și aruncări de trei puncte marcate. Nu am fost inferiori la recuperări ofensive, la pase decisive. Este o înfrângere foarte grea. Aș semna dacă cineva mi-ar propune ca echipa mea să aibă astfel de procentaje după fiecare meci. Dar nu a fost suficient. Am marcat doar două libere. Am avut doar șase executate. Ceea ce îmi arată că nu am fost suficient de agresivi în a ataca în dribling. Ne-am bazat pe aruncări, care au intrat, dar iată că nu este suficient. Am avut un început de sfert 3 modest. Au fost 7 aruncări consecutive executate de fundași, doar de la distanță și semidistanță, fără să atacăm deloc coșul. Prima dată când am încercat să atacăm coșul am pasat mingea direct în brațele adversarului pentru două puncte ușoare încasate”, conform csmoradea.ro.

Achim a vorbit și despre faza la care Bobe Nicolescu a acumulat cel de-al treilea fault, la scorul de 87 la 86 pentru Patrioti Levice:

„Nu contează că nu mai aveam challenge deoarece regulamentul nu permite să contești un fault. Dacă s-a fluierat fault așa rămâne, nu se poate contesta. Eu, în unghiul în care mă aflam, aș spune că mai mult nu a fost fault, dar aceasta a fost decizia arbitrului.”

La final, tehnicianul Leilor-Roșii a spus câteva cuvinte despre ce urmează pentru formația sa:

„Urmează deplasări. Multe, lungi, grele. Absolut toate. În primul rând așteptăm să revină Tarolis și Tudor Gheorghe. Poate și asta a fost problema noastră în meciul cu Levice, având o rotație scurtă. Sper să nu mai dureze mult, pentru că amândoi au absentat enorm. Tarolis este un jucător foarte important pentru noi. Avem mare nevoie de el. Tarolis este pe calea cea bună, dar nu știu când revine. Deocamdată nu a făcut niciun antrenament cu echipa. Eu îmi doresc să fie cu echipa cât mai curând.”

Cel mai bun jucător al vicecampioanei României a fost Erick Neal, care a adunat 30 de puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări, pentru un indice al eficienței de +31. Iată ce a declarat fundașul american:

„A fost un meci foarte echilibrat, aprig disputat de la un capăt la celălalt. Am sentimentul că pe parcursul jocului am fost depășiți în apărare de multe ori în dribling, în situații unu la unu de către fundașul lor. Acesta a spart și a pasat în exterior pe semicerc, a urmat extra pasul și întreaga noastră apărare a fost cu un pas în spate. Au fost cel puțin 12 astfel de situații. Ceea ce este prea mult într-un singurul meci. Indiscutabil trebuie să fim mai buni din punct de vedere defensiv. Am avut și o recuperare ofensivă în plus, adică nu se poate spune sub nicio formă că ne-au dominat fizic. În sfertul al 3-lea am intrat lipsiți de energie și intensitate. Nu am putut egala nivelul adversarilor și nici nu am avut capacitatea să reacționăm.”

Conform site-ului oficial al orădenilor, Neal a vorbit atât despre prestația sa individuală, cât și despre meciurile următoare ale lui CSM Oradea:

„Colegii m-au găsit în situații favorabile, am profitat de ceea ce mi-a oferit jocul. Am aruncat fără ezitare pentru că știu că pot să fac asta. Trebuie să le câștigăm (n.r. următoarele trei deplasări). Nu avem altă opțiune dacă ne dorim un parcurs european mai lung. Va fi foarte greu, dar ca să avansăm avem nevoie de victorii.”

Sâmbătă, 21 octombrie, CSM Oradea va juca în deplasare, pe terenul lui CSM Constanța. Apoi, miercuri, 25 octombrie, bihorenii vor evolua în Finlanda, împotriva lui Kataja Basket.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!