Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Este evident că ne punem semne de întrebare cu privire la abordarea noastră defensivă”

Cristian Achim: „Este evident că ne punem semne de întrebare cu privire la abordarea noastră defensivă”

CSM CSU Oradea a pierdut pentru prima dată în ultimele două luni un meci oficial într-o competiție în care participă, bihorenii cedând miercuri seara (21.12) în fața propriilor fani cu 73 la 91 în duelul cu Anwil Wloclawek în etapa a doua din grupa L în Top 16 FIBA Europe Cup.

Cristian Achim a analizat la final jocul pentru csmoradea.ro, antrenorul spunând că este o raritate ca adversarul să beneficieze de mai multe aruncări precise de la trei puncte decât de două puncte:

„A fost un meci decis în mare măsură de aruncarea de trei puncte. În special de faptul că echipa din Polonia a avut o seară de excepție la acest capitol. Este evident că ne punem semne de întrebare cu privire la abordarea noastră defensivă. Cu toate acestea revenirea polonezilor din sfertul al 2-lea s-a datorat unor aruncări de trei puncte contestate de apărarea noastră. Nu știu ce anume aș putea să reproșez cuiva atunci când respectă planul de joc și este în fața adversarului când el aruncă la coș.

Am avut o prestație mai puțin inspirată în faza de atac. Cele 73 puncte marcate și procentajele, cu precădere la semicerc, sunt un indicator elocvent în acest sens. De cealaltă parte, Anwil a avut 17 reușite de pe semicerc, raportat la doar 11 reușite de două puncte. Se întâmplă foarte rar așa ceva. Mi s-a părut că adversarii noștri au fost mai proaspeți decât noi. Cel puțin aceasta este impresia pe care o am acum, la cald.”

Tehnicianul celor de la CSM Oradea evidențiază nevoia unei victorii în următorul meci european și a avut în încheiere un mesaj pentru fani:

„Lupta pentru calificare este complet deschisă. Mai avem de jucat patru meciuri. Două acasă și două în deplasare. Ne vom lupta pentru un loc în sferturile de finală. Urmează un meci în deplasare, în Cipru. Pentru a ne menține șansele de calificare vom avea nevoie de o victorie acolo. Până atunci însă va trebui să ne focusăm pe următoarele meciuri din campionatul național.

În încheiere doresc să le mulțumesc suporterilor orădeni pentru susținere. Le mulțumesc că au venit să ne susțină atât de frumos, în număr atât de mare și pentru faptul că au ales să-i ajute pe cei care au nevoie de ajutorul nostru. Urez Sărbători Fericite și un Crăciun cât mai frumos tuturor.”

CSM Oradea va juca în fieful lui Keravnos pe 11 ianuarie 2023 în următorul duel din FIBA Europe Cup. Până atunci, bihorenii primesc vizita Timișoarei în ultimul meci al anului 2022 din LNBM.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!