Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Este o victorie pe care eram obligați să o obținem”

Cristian Achim: „Este o victorie pe care eram obligați să o obținem”

Luni, 2 decembrie, CSM CSU Oradea a reușit să se impună pe teren propriu în fața celor de la CSA Steaua, după 40 de minute dominate în totalitate.Astfel, campioana en-titre a ajuns la a 5-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin, fiind de asemenea neînvinsă pe teren propriu.

La finalul partidei, Cristian Achim, tehnicianul celor de la CSM CSU Oradea, a vorbit despre această victorie pentru site-ul oficial al echipei, în cadrul unei conferințe de presă:

„Am controlat meciul de la început până la sfârșit. Mă bucur că am arătat seriozitate și că am avut reacție după meciul pierdut cu elvețienii și mă bucur că am abordat corect situația. Este o victorie pe care o bifăm și pe care eram obligați să o obținem. În urma acestui rezultat cred că sunt calificați în TOP 6. Pot să spun că ne-am îndeplinit primul obiectiv în campionat pe acest sezon. La final am avut doar români pe teren. Este un lucru îmbucurător pentru mine. De asemenea, îmi pare bine pentru Baciu, deoarece începe să crească de la un meci la altul. Mai are încă foarte mult de lucru.

Evident că în două luni lucrurile au evoluat de așa natură încât am reușit să ne revanșăm pentru meciul pierdut cu Steaua în tur. Acela a fost primul meci de campionat, iar noi în general începem mai greu. Am avut și câteva probleme atunci. Pe de altă parte, Steaua nu a mai marcat așa cum a făcut-o în tur. Ronnie Harrell ne-a ucis atunci. Azi nu a reușit să repete acea prestație. De asemenea, ne-am luat anumite măsuri împotriva lui Keith Clanton, un alt jucător care ne-a pus în mare dificultate în tur.”

 

Întrebat despre adversarii din faza a 2-a a grupelor în FIBA Europe Cup, respectiv obiectivul echipei în această competiție, acesta a declarat:

„În acest moment nu mai există echipă slabă. Nu că în prima fază a grupelor noi am fi întâlnit un astfel de adversar. Nu-mi place să fac calcule și să fac previziuni, la care oricum nu mă pricep. Vom aborda fiecare adversar în parte, o luăm meci cu meci. Mă bucur că am evitat deplasarea monstruoasă la Krasnoyarsk. O spun pur și simplu din punct de vedere logistic.

Nu știu cu ce șanse pornim în această grupă. Cunosc echipa Clujului de așa natură încât să înțeleg ce potențial are. Celelalte echipe nu le-am studiat deoarece încă nu am avut niciun meci cu ele. Nu pot să-mi dau seama acum întrucât noi avem alți adversari de întânit înaintea acelor echipe. Oricum nu cred că cineva poate să facă vreo previziune în această grupă. Cred că valorile sunt egale. Posibil ca echipa din Israel să aibă un mic plus, strict pe ceea ce am auzit despre ea.

Dacă ne vom opri în faza a 2-a a grupelor, pot să spun că e un parcurs mulțumitor în cupele europene. Totuși nu cred că ar fi de ajuns pentru noi. Firește, depinde foarte mult și ce în mod ieși. Bineînțeles, dacă cel puțin două dintre adversarele din grupă sunt mult mai bune decât noi și arată acest lucru, atunci asta este viața. Tot ce îmi doresc este să ne luptăm cât putem de bine, să ne apărăm șansele și când vom trage linie să vedem unde suntem. Oricum este o experiență foarte bună de a ne evalua potențialul și de a na raporta la anumite echipe din țări dezvoltate baschetbalistic.

Dacă declar că m-am gândit că vrem sau putem să ajungem în sferturile de finală sau semifinale, o să spună lumea că nu sunt realist. Dacă spun că nu m-am gândit, mi se va spune că dacă nu îți propui țeluri înalte nu ai cum să ajungi acolo. Vă spun sincer că m-am gândit. Și e normal să fac asta în postura în care sunt. Și le-am spus jucătorilor mei la ce m-am gândit.”

Pentru CSM CSU Oradea urmează o deplasare pe terenul celor de la Dinamo Știința București, echipă ce se află pe poziția a 4-a în clasamentul Grupei Valorice A, cu un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri.Partida va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, începând cu orele 17:00.

 

*SURSA foto: Robi Boroș

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!