Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Eu sunt un ambiţios şi nu mă mulţumeşte un loc 5 de playoff"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
09.04.2012


Foto: Anca Cheregi

Unul dintre cele mai interesante dueluri ale primei runde a playoff-ului se va da la Brazi între CSU Ploieşti şi CSM Oradea. Luni dupămasă, la Arena Antonio Alexe din Oradea, a avut loc o conferinţă de presă în care Cristian Achim a vorbit despre actualul sezon, dar şi despre mai multe aspecte legate de jocurile de miercuri şi joi.

Ştiu că am avut un sezon foarte bun. Şerban a enumerat mai multe recorduri, însă vreau să subliniez un lucru, şi acest lucru le-am spus şi jucătorilor, faptul că acest sezon regulat este doar drumul care ne-a adus în playoff. Este foarte bine că s-a întâmplat aşa, este perfect, din toate punctele de vedere, dar, pentru noi abia acum începe lupta. Jucăm cu Ploieşti şi e clar că ei sunt favoriţi, dar şi noi avem şansa noastră pe care dorim să o fructificăm. Va depinde dacă Navickas va putea juca la 50%, în momentul de faţă nu ştiu, şi din păcate pentru noi ieri seara s-a accidentat un jucător, Ştefan Vasile, care şi-a fracturat radiusul. Oricum mergem hotăriţi să câştigăm cu armele pe care noi le avem la dispoziţie. Suntem foarte ambiţioşi şi tot timpul trebuie să ne dorim mai mult şi să ne auto-depăşim. Acestea sunt gândurile noastre cu care mergem acolo. Nu avem de unde să ştim că se va întâmpla însă vă pot asigura că vom face totul ce depinde de noi pentru a câştiga.

Dintre toate echipele Oradiei i-a ieşit în faţă CSU Ploieşti. Este cea mai grea echipă care putea să cadă în playoff ?

Aşa spune toată lumea însă nu aveam cum să calculăm adversarul şi chiar dacă am fi reuşit-o nu cred că ne-am fi dat la o parte într-un fel sau altul. Nu avem această educaţie, nu ne-am gândit la aşa ceva niciodată. Noi am preferat să câştigăm toate meciurile fără să ne facem niciun calcul. Dacă vrem să fim cei mai buni, de ce să nu jucăm cu cei mai buni. Poate nu se va întâmpla sezonul acesta, însă această experienţă ne poate ajuta la anul. Noi de dorim din ce în ce mai mult, avem aspiraţii mai înalte de la sezon la sezon şi este normal. Eu sunt un amiţios şi nu mă mulţumeşte un loc 5 de playoff. Eu mi-aş dori mult mai mult şi sunt sigur că la Oradea putem să realizăm. Cu siguranţă vrem mai mult.

Care meci credeţi că este mai abordabil de câştigat ? Primul sau al doilea ?

Nici nu pot să mă gândesc în felul ăsta. Eu mă duc să câştig primul meci. Dacă nu reuşesc vreau să-l câştig pe al doilea. Nu pot să mă gândesc care este mai abordabil sau nu. Dacă mă gândesc că al doilea e mai abordabil ce fac în primul ? Nu ştiu dacă cineva gândeşte aşa înainte de playoff. Nu poţi să îţi faci astfel de planuri. Fiecare meci îl jucăm la victorie, asta este clar.

Ce părere aveţi de hedge-ul prahovenilor ?

Asta este o întrebare capcană pentru că răspunsul ar însemna să ne legăm de o manieră de arbiraj sau alta însă nu dorim să vorbim decât de joc. Ei se apără extrem de agresiv până la limita maximă a regulamentului ceea ce este bine, dar eu sunt convins şi sper că fazele vor fi judecate corect.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!