Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Foarte probabil am avut noroc cu accidentarea lui Nicoară, dar și noi avem probleme”

Eduard Popa

Eduard Popa
31.03.2018

cristian achim oradea pitesti

CSM CSU Oradea s-a impus în etapa a doua din Top 6 LNBM în fața celor de la BCM U Pitești cu scorul de 77-66.

Prezent la conferința de presă de după meci, Achim a lăudat echipa adversă și a vorbit de problemele din loturile celor două echipe:

“Este o victorie obligatorie pentru noi. Aveam neapărată nevoie de acest rezultat. Dacă ne-am fi împiedicat în acest meci, victoria de la Timișoara nu mai avea valoare.

Știu că lumea tinde să considere Piteștiul drept un adversar abordabil, însă credeți-mă că nu este deloc așa. Aceasta echipă va obține victorii importante în TOP 6. Firește că și ei au nevoie de jucătorii lor accidentați.

Recunosc că foarte probabil în acest meci am avut noroc cu accidentarea lui Nicoară. Îmi pare foarte rău pentru Titus. Din păcate aceste lucruri fac parte din joc. Știe toată lumea că nici noi nu ducem lipsă de ele. De altfel și noi avem doi jucători cu accidentări suferite în acest meci. Vom investiga să vedem, sper că nu este ceva grav, însă nu doresc să dezvolt acest subiect acum.

Mă bucur ca a revenit Denison. El nu a mai resimțit dureri și acesta este motivul pentru care am decis să joace. Fără îndoială nu a avut cel mai bun ritm, dar este ceva normal. Vom încerca să ne legăm în speranța că suntem toți și că nu vor apărea noi probleme medicale. Spun asta în ideea în care avem doi jucători diferiți la poziția 4. Este vorba despre Denison, un jucător de 2.10 metri, respectiv Gajovic, unul de 1.96 metri. În plus, ei sunt profile diferite de jucători.

Va fi esențial să ne menținem sănătoși. Ritmul la care se joacă următoarele opt meciuri mă determină să spun acest lucru. Dacă vom avea probleme medicale ne va fi foarte greu să urcăm în clasament.”

Achim și de partida de marți, în compania celor de la CSU Sibiu:

“Urmează meciul cu Sibiu. Se anunță un meci dificil. Până la urmă sunt liderul clasamentului de mult timp, au 11 victorii consecutive, sunt o echipă pe val și extrem de combativă. Singura mea problemă este că noi vom avea o zi mai puțin pentru a pregăti acest meci, ceea ce contează enorm în condițiile în care se joacă în ritm de două meciuri pe săptămână.”

Tehnicianul bihorenilor a vorbit și despre situația din Top 6:

“Noi încercăm să câștigăm câte meciuri putem. Nimeni nu se gândește la altceva. Ne dorim să obținem cât mai multe victorii deoarece pentru asta jucăm. Pe de altă parte eu trebuie să mă gândesc și la prospețimea jucătorilor. Pasalic și Richard au jucat spre 30 de minute, ei fiind jucători extrem de importanți pentru noi, astfel încât trebuie să ne gândim și la ce urmează dincolo de prezentul sau următorul meci.”

Totodată, el a mai vorbit și despre prezența jucătorilor tineri în rotația echipei sale:

“De aproximativ două săptămâni nu este în cea mai bună dispoziție de joc, ca să spunem așa. Este o situație firească întrucât Bobe este singurul nostru jucător care nu a avut absolut nicio pauză de foarte mult timp. El a avut două acțiuni cu loturile naționale în cursul verii trecute, după care a participat la două acțiuni în cursul sezonului actual, atunci când jucătorii care nu au fost convocați la echipele lor naționale au putut beneficia și de câteva zile libere.

În plus, jocul de azi a avut o astfel de desfășurare încât nu i-am găsit mai multe minute. Cert este însă că el a înregistrat progrese evidente, chiar dacă azi sau în ultimele meciuri nu a fost la cel mai bun nivel al său. Eu am încredere în el și mă preocup să îi găsesc minute de joc.

De asemenea, îmi doresc să îi găsesc câteva minute și lui Tudor Fometescu. Încet-încet începe să se adapteze la rigorile Ligii Naționale. Nu este deloc ușor să faci pasul de la juniori într-o echipă cu astfel de jucători precum avem noi. Această tranziție este foarte dificilă pentru orice jucător român, dar în ultima perioadă Fometescu mi-a arătat că începe să se adapteze la această echipă și la rigorile Ligii Naționale. Sigur că a fost un șoc, întrucât diferența de nivel este imensă.”

După această victorie, CSM CSU Oradea a ajuns la 17 meciuri castigate și 7 pierdute. Etapa viitoare orădenii vor primi vizita liderului CSU Sibiu.

*foto: Roby Boros

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    mai cu picioarele pe pamant
    Bine ca nu te-a auzit Doncic si ca in felul acesta nu stie ce "diferenta de nivel imensa" suporta la cei 19 ani ai lui jucand 35 minute pe meci la Real Madrid in Euroliga. Daca "stia" toate astea poate nu avea curaj sa decida soarta jocului de alaltaieri de la Belgrad cu o aruncare de trei pe buzzer...

    cu 6 ani în urmă (01.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!