Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am avut primele momente în care am arătat ca echipa ce ne dorim să fim”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.10.2021

Cristian Achim: „Am avut primele momente în care am arătat ca echipa ce ne dorim să fim”

CSM Oradea a învins-o pe Szolnoki Olaj în etapa a treia a fazei grupelor din Europe Cup, cu scorul de 75-58. Succesul din deplasarea în Ungaria a fost primul în cupele europene pentru echipa bihoreană în noul sezon.

Cristian Achim, tehnicianul vicecampioanei României, a vorbit despre prestația echipei sale și despre nivelul de joc al acesteia din noua stagiune.

„În primul rând aș vrea să remarc nivelul bun de joc al echipei noastre din toate punctele de vedere, dispoziție de joc, combativitate, joc colectiv. În prima repriză am marcat mai multe aruncări complet deschise, lucru pe care nu l-am reușit în alte meciuri premergător acestei confruntări.

Noi am schimbat doi fundași și ne-au plecat doi dintre pivoții de bază din ultimii ani. Prin aceste modificări se poate spune că avem o echipă nouă, lucru ce solicită timp pentru a ne pune la punct sistemul de joc. Chiar și așa, am avut mai multe prestații mult sub așteptările mele și implicit ale tuturor. În această seară am avut primele momente în care am arătat ca echipa ce ne dorim să fim. Este adevărat, nu am făcut acest lucru pe tot parcursul celor 40 minute de joc.”, a declarat antrenorul în vârstă de 51 de ani pentru site-ul csmoradea.ro.

Conform aceleiași surse, Achim a ținut să vorbeasă și despre atmosfera din sala maghiarilor și despre prestația sub așteptări a acestora.

„Nu trebuie ascuns faptul că Szolnok nu a avut cea mai bună prestație în această seară. Știm că sunt o echipă redutabilă, capabilă de mult mai multe decât au arătat în această confruntare. Am aflat de abia în dimineața meciului că Gelvis Solano a fost recuperat și va putea să joace, el fiind un jucător capabil să pună întreaga defensivă adversă pe picior greșit prin îndemânarea în regim de viteză de care dă dovadă. Este limpede că are nevoie de timp pentru a se reacomoda la ritmul de joc, dar sunt convins că este un jucător de mare utilitate pentru echipa maghiară.

Aș mai adăuga faptul că de când sunt antrenor la Oradea am întâlnit Szolnok de mai multe ori, inclusiv în această sală. Cunosc pasiunea și determinarea totală de care dau dovadă suporterii acestei echipe. Nu ai cum să nu rămâi impresionat atunci când conduci cu 25 puncte pe tabela de marcaj, dar suporterii acestei echipă continuă să fie extrem de vocali și să meargă până la capăt alături de proprii favoriți. E foarte greu să vii aici în calitate de oaspete, dar în același timp este genul de atmosferă în care, ca oameni de sport, ne dorim să fim. Știu că este un paradox, dar vreau să felicit publicul local pentru maniera în care își susține favoriții, chiar dacă îngreunează în mod categoric misiunea echipei oaspete.”

După 3 etape, CSM Oradea are o victorie și 2 înfrângeri în grupa H a Europe Cup. În etapa a patra, bihorenii vor evolua în deplasare cu liderul grupei, Legia Varșovia, echipă ce are victorii pe linie în acest moment.

*foto: Facebook/CSM Oradea

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!