Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „În acest moment noi nu suntem o echipă, iar în aceste condiții nu poți emite pretenții de înalt nivel. Vom lua măsuri!”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.12.2017

CSM CSU Oradea a ajuns la cea de-a 4-a înfrângere din acest sezon, iar în acest moment se află abia pe poziția a 7-a în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Băieții lui Cristi Achim au bifat cea de-a 2-a înfrângere la rând, după ce au cedat pe teren propriu în fața celor de la BC SCM Timișoara, scor final 81-87

La finalul întâlnirii, antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, s-a arătat extrem de dezamăgit de rezultat, dar în special de atitudinea elevilor săi și de relațiile din sânul echipei, oferind o serie de declarații extrem de interesante. 

În primul rând vreau să îi felicit pe adversari, pe cei de la Timișoara pentru această victorie. Au avut o seară de excepție de la distanță. Noi am jucat foarte prost din punctul meu de vedere.

Există niște lucruri în cadrul echipei care nu funcționează corect și acestea nu sunt doar de natură baschetbalistică. Prin urmare va trebui să luăm măsuri extrem de repede. Nu pot să spun mai multe despre aceste lururi, dar le veți afla la momentul potrivit. Cert este că nu e bine să vorbim foarte la cald, însă cu siguranță vom lua măsuri importante.

Noi nu am pierdut acest meci neapărat din punct de vedere baschetbalistic. Se întâmplă anumite lucruri și va trebui să ne gândim serios la ce avem de făcut. Uneori se poate pierde pe alte considerente decât cele tactice sau strict baschetbalistice. Se poate pierde de lipsă de concentrare sau de relații care nu sunt potrivite între anumiți jucători. Este foarte greu ca un lucru să funcționeze din punct de vedere baschetbalistic, dacă din punct de vedere uman nu se leagă lucrurile. E adevărat, am avut și puțin ghinion. Timișoara a avut o seară maginifică la trei puncte și asta se pare că ne urmărește. Galațiul a avut o prestație similară împotriva noastră. S-ar părea că suntem buni să îi băgăm pe alții în formă.

De când sunt eu antrenor există două lucruri pe care echipele mele le-au făcut. E ca și o etichetă a echipelor antrenate de mine. Am fost cea mai combinativă echipă și am fost o echipă care se apără. În acest moment nu facem nici una și nici alta. Mă refer la tot ce s-a întâmplat în acest sezon până la această oră. Nimic. Nici joc colectiv nu avem, ținem prea mult mingea în mână. Nici nu ne apărăm. Am avut cazuri când marcam foarte puțin, precum echipa din sezonul 2012/13, doar că făceam de așa natură încât primeam și mai puțin. Acum nu facem nimic din aceste lucruri.

Problema noastră este legată strict de rezolvarea situației sau situațiilor care există la ora actuală în echipă. Am tot încercat să găsesc soluții pentru rezolvarea internă a ceea ce nu funcționează, dar uneori e necesar să luăm măsuri. În viață sunt lucruri de acest gen, nepotrivire între oameni. Din această cauză nu suntem o echipă.

În acest moment noi nu suntem o echipă, iar în aceste condiții nu poți emite pretenții de înalt nivel”, a încheiat într-o notă dură Achim, citat de site-ul oficial al clubului roș-albastru. 

Pentru campioana de acum două sezoane urmează un nou test extrem de dificil în runda următoare, în fieful ocupantei primei poziții în LNBM, BCM U FC Argeș Pitești. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Oradea până la acest duel, dacă într-adevăr vor apărea schimbările de care vorbea tehnicianul Cristian Achim. 

Foto: Roby Boroș @Facebook CSM Oradea

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Prima masura ar fi sa dispari, restul vine de la sine.

    cu 6 ani în urmă (12.12.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Antrenor
      E complicat pentru o echipa sa schimbe antrenorul din mers

      cu 6 ani în urmă (12.12.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Problema e că nu văd în momentul de fată un nucleu în jurul căruia să formezi o echipă. Ar fi usor să zic: Trotter -out, Gajovic- out, Tibarna - out, Valeika -out...e clar că jucătorii ăstia nu dau randamentul scontat. Or mai fi si altii, dar per total de la jucătorii ăstia aveam pretentii să vină cu un plus în angrenajul echipei.Cauza? Andrei nu mai prinde forma din sezoanele precedente, Nemanja , îl înteleg, are probleme... Dar totusi ceva tb făcut. Grea misiune are Achim în momentul ăsta, poate si conducerea. Un lucru e cert: revenirea lui Zeno nu salveaza echipa în momentul de fată.

    cu 6 ani în urmă (12.12.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Multă lume spune de plecări.Intr-un fel sau altul trebuiau unele schimbări.Tibârnă nici o treabă,a făcut el 2,3 recuperări dar în rest 2 libere ratate,un air ball de 3 si vreo 2,3 mingi pierdute,apărare 0.Pe Achim nu îl înțăleg deloc.Nicolescu nu-i rău marchează se apără la Jeremic face o greșală imediat striga Achim pe el și totu praf si pulbere nu asa crești un tânăr promițător.La oamenii lui nu dau nume acuma Achim nu le-a zis niciodată nimic.Costescu când a făcut o greșală Tudor Gheorghe i-a explicat greșala și l-a încurajat rezultatu coș de 3.Din declaratia lui Achim reiese că sunt și niste probleme în vestiar și capul cuiva va zbura.Acuma vedem dar revenirea lui Zeno esențială.Să nu mai zic de cele 3 ratări singur cu inelu,plus marele căpitan si Gajovic nici o treabă.Nu e nimic pierdut dar Timisoara după mine e o nucă greu de spart.Antrenor bun+shooteri,un PG care te omoară de 3+2 pivoți care pun mereu probleme și creează spați.
    Greu la Pitești da nu imposibil.

    cu 6 ani în urmă (12.12.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Complicat
    Eu zic să tragem cu ochiul puțin și la clasament. După 8 etape avem 8 echipe de la 6-2 la 4-4. Ok jocul nu merge, dar aratati-mi la cine merge... U - să fim serioși, ar trebui să mature la ce lot au, Steaua - încă nu leagă aproape nimic, inconstanta, Sibiu - și mai lipsită de constantă, dacă ne scoți din Sala Transilvania avem mari probleme (plus că mai avem nevoie de cel puțin un jucător), Pitești - am văzut etapa asta (cu 2 români din 3 jucători la pozițiile 4-5 nu au nici o șansă pe termen lung), Timișoara - o echipă care mie nu-mi place deloc, Craiova - nu face decât o fază a jocului, Galați - singura care pare a supraperforma și pentru că celelalte au subapreciat-o. De acord, niște schimbări trebuie făcute, dar dați-i credit lui Achim în continuare. Are și mijloacele și timpul necesare pentru a remedia situația.

    cu 6 ani în urmă (12.12.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    prosopul, sa aruncam prosopul...
    Fara plimbarile la bratul lui Mitrovic in timpul primei jumatati a fiecarui time-out si fara biletelele alea scrise lizibil suntem "morti"! Ce te faci daca jucatorii din "primul cinci" mai rateaza singuri de sub panou? Reusesti sa-i bagi iarasi pe adversari in "meciul vietii" lor, iar tu ramai fara replica si clachezi...

    cu 6 ani în urmă (12.12.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Prosopul sau titlul
    Dacă câștigăm restanța de la Timba și meciurile cu Dinamo și Iași, atunci vom avea 6 victorii, care mi se par perfect OK. Deci oricum, în momentul de față cu restanța de la Timisoara am avea 4-4, 4-5 după Sibiu și 6-5 cu tot ce avem în momentul de față, perfect realizabil. Vine Crăciunul,vom avea parte de prosop...sau vom trage la titlu. :) Ce ar fi să lăsați oamenii să lucreze ? Totul se decide în play-off.

    cu 6 ani în urmă (12.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!