Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, înainte de revenirea la Râmnicu Vâlcea: „Va fi emoționant pentru mine”

Cristian Achim, înainte de revenirea la Râmnicu Vâlcea: „Va fi emoționant pentru mine”

Astăzi, 18 noiembrie, se vor desfășura patru meciuri din Liga Națională de Baschet Masculin, iar unul dintre ele are loc la Râmnicu Vâlcea, acolo unde formația din localitate va primi vizita lui CSM CSU Oradea, vicecampioana României.

Confruntarea are o semnificație importantă pentru Cristian Achim, antrenorul principal al bihorenilor, care este născut în Râmnicu Vâlcea, începându-și în acest oraș cariera de antrenor. În 1995, când încă activa ca jucător, Achim a acceptat să antreneze o echipă de juniori din orașul natal, având în palmares un titlu național la U16, în 2002.

De asemenea, tehnicianul în vârstă de 53 de ani a antrenat și la seniori în Râmnicu Vâlcea, promovând în prima divizie cu formația din localitate care, însă, a rezistat un singur sezon pe prima scenă a baschetului românesc, după care s-a desființat.

În 2009, Achim a fost convins să o preia pe CSM CSU Oradea și, 14 ani mai târziu, antrenează aceeași echipă, alături de care a obținut trei titluri naționale, o medalie de bronz în FIBA Europe Cup și o mulțime de finale în Cupa României.

„Va fi primul meci din cariera mea în care voi fi prezent la Vâlcea în postură de oaspete. Acolo m-am lansat ca antrenor de copii, de juniori. Acolo am debutat ca antrenor principal la nivel de seniori, am promovat în Divizia A (n.r. actuala Ligă Națională). Mă leagă foarte multe lucruri în plan profesional de Vâlcea. Va fi emoționant pentru mine. Am activat acolo între 1995 și 2009, adică au fost primii 14 ani de antrenorat pentru mine. Mă mândresc cu ce am reușit atunci, la Râmnicu Vâlcea. Am promovat în Divizia A, am ieșit campioni naționali de juniori cu sportivi născuți și formați pe plan local. Ceea ce în zilele noastre este o chestiune foarte rară inclusiv la nivel de juniori. Așadar, ceea ce s-a întâmplat atunci a fost o chestiune aparte pentru mine. Am trei titluri de campion la nivel de seniori cu Oradea, dar acele performanțe de la Vâlcea, cu juniorii de acolo, sunt la același nivel pentru mine ca semnificație. Desigur, e altceva să fii campion la nivel de seniori, dar sentimental sunt legat de acele vremuri. Acela a fost începutul carierei mele ca antrenor”, a declarat Achim înaintea confruntării cu CS Vâlcea 1924, conform site-ului oficial al lui CSM Oradea.

Încleștarea dintre CS Vâlcea și CSM Oradea va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită, în direct, doar pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Here comes the summer sons
    Papa CoAch H'Akeem își duce la Vîlcea fii texani din actuala căsnicie, să-i cunoască pe fii din prima căsnicie din tinerețe... Surprize, surprize, la pauză cu doamna Tocală în rolul Adreei Marin și cu Silvă în rolul lui Cove, toți încercînd de fapt să-i afle secretul lui CoAch, secret care-l face cel mai longeviv coach, cel mai iubit în două orașe (Vîlcea și Oradea), cel mai titrat (pe plan intern și internațional, luînd în considerare și campionatele viitoare pe care le va cîștiga și Euro Cupa de anul ăsta) și relația unică cu jucătorii săi (Summer Sons) cît și cu galeria neîmblînziților însetați de baschet (they really love this game)...

    cu 5 luni în urmă (18.11.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Achim merita respect
    Eu unul il apreciez pe antrenorul Achim, pe care il cunosc doar din transmisiile tv. Ceea ce a reusit el in cariera lui nu este putin si faptul ca a stat 14 ani in orasul natal avand rezultate notabile fata de posibilitatile de atunci, iar acum din nou are 14 ani la Oradea unde a reusit si acolo, sunt fapte.
    Ca nu e fara de greseală si ca are contestatari, asta este o realitate care se aplica oricarui om de succes.

    cu 5 luni în urmă (18.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!