Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, înaintea duelului cu Bamberg: „Mergem să ne jucăm șansa”

Cristian Achim, înaintea duelului cu Bamberg: „Mergem să ne jucăm șansa”

CSM CSU Oradea a fost una dintre cele mai bune echipe din FIBA Europe Cup în prima fază a competiției. Gruparea din vestul țării a reușit să câștige grupa din care a făcut parte și s-a calificat mai departe în Top 16.

În ultimele participări în FIBA Europe Cup, trupa bihoreană a obținut rezultate din ce în ce mai bune, devenind una dintre formațiile de temut în această competiție. Iată ce a declarat Cristian Achim în legătură cu aceste performanțe:

Sigur că înseamnă foarte mult și este o muncă construită în ani de zile. Nu este simplu. Echipa noastră este acceptată constant direct în grupe, nu mai participă în calificări, fiind la un moment dat, dacă nu mă înșel, și prima în ranking-ul acestei competiții ceea ce este extraordinar pentru noi. Dar, repet, este o muncă de ani de zile care nu poate decât să ne bucure.

În Top 16, CSM Oradea se va duela cu Brose Bamberg, Anwil Wloclawek și Keravnos BC.

E clar că în momentul în care echipele s-au cernut nu au cum să mai existe adversari slabi. Asta este cert. Bamberg este o echipă care a jucat în Euroligă, o echipă cu tradiție uriașă, o echipă mare, care până la ultimul meci avuseseră șase victorii consecutive în toate competițiile. Mergem să ne jucăm șansa, în mod evident. Nu știm acuma cum va fi, ce va fi, dar mergem să ne jucăm șansa.

Roș-albaștrii debutează în această fază, în deplasare, pe terenul lui Brose Bamberg, iar tehnicianul Oradiei este de părere că intensitatea și defensiva sunt cheile jocului.

Cheia va fi intensitatea meciului, să reușim să o menținem și să reușim să blocăm jucătorii lor. Au nu mai puțin de cinci pur shooteri. Nu mai vorbim de ceilalți care pot să marcheze și ei de la trei puncte dar cinci jucători sunt shooteri. Trebuie să blocăm pătrunderile fundașilor. De asemenea, ei sunt o echipă cu enorm de multe recuperări ofensive care le oferă multe posesii. Va trebui să fim foarte atenți la aceste aspecte. Asta este din punct de vedere tactic, iar din punct de vedere mental va trebui să fim focusați 100%. Trebuie să fim acolo și să fim pregătiți 40 minute.

Confruntarea dintre Brose Bamberg și CSM Oradea are loc miercuri, 14 decembrie, la ora 21:00, și poate fi urmărită, în direct, pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Bihor :

    ora
    cred ca de la ora 21 e meciul, nu 19

    cu 1 an în urmă (13.12.2022)
    • Istrate David:

      Corect
      Așa este, m-am încurcat, mersi de observație!

      cu 1 an în urmă (13.12.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!