Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, înaintea duelului cu Chemnitz: „Este foarte important să ne validăm pe plan european”

Cristian Achim, înaintea duelului cu Chemnitz: „Este foarte important să ne validăm pe plan european”

CSM Oradea se pregătește de confruntarea cu Niners Chemnitz, una dintre cele mai puternice formații din FIBA Europe Cup și din campionatul Germaniei. Ambele grupări și-au câștigat primul meci din faza secundă a competiției, astfel că își vor disputa prima poziție în Oradea Arena.

Cristian Achim, antrenorul principal al bihorenilor, a prefațat confruntarea cu Chemnitz, vorbind și despre importanța participării în cupele europene:

„Miercuri ne așteaptă un meci foarte, foarte interesant în cupele europene. Jucăm cu locul 1 din prima ligă a Germaniei. Este singura echipă care a pierdut doar un meci în actuala ediție a Bundesligii în condițiile în care echipele din Euroligă sunt mult mai jos. Va fi un challenge extraordinar pentru echipa noastră. Aștept o bătălie crâncenă, în primul rând din punct de vedere fizic, deoarece Chemnitz are un lot de jucători formidabil din acest punct de vedere. Pentru noi participarea în cupele europene contează foarte mult. Considerăm cu toții în această organizație că este foarte important să ne validăm pe plan european. Contează foarte tare să ne întrecem, să ne măsurăm, cu echipe ce evoluează în campionate puternice ale continentului.”

De asemenea, Jonathan Arledge a spus și el câteva cuvinte despre duelul cu liderul Bundesligii:

„Va trebui să avem o prestație foarte bună. Mă aștept să avem un joc colectiv foarte bun. Știm că avem nevoie de asta pentru a avea o șansă împotriva celor din Chemnitz. La fel cum va trebui să facem cel mai agresiv și fizic joc de care suntem capabili. Aștept cu nerăbdare acest meci. Toată echipa noastră îl așteaptă cu deosebit interes. Va fi un test foarte util pentru a vedea unde ne situăm. Aștept să fie cel mai dificil test al echipei noastre de până acum în acest sezon”, a spus americanul, conform csmoradea.ro.

Jocul dintre CSM Oradea și Niners Chemnitz va avea loc miercuri, 13 decembrie, la ora 19:00, în direct pe Digi Sport 4.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    De la Chemnitz la Canare și retur...
    Papa CoAch a explicat rar și clar, ca să înțeleagă toți fanii baschet proveniți din fani fotbal: 99 Chemnitz e la baschet așa cum este Bayer Leverkusen la fotbal. Deși e pe primul loc momentan, nu e totuși Bayern München la fotbal respectiv Alba Berlin sau tot Bayern Munchen la baschet! Sau ca să priceapă și vecinii noștri de pe Someș: deși nu sînt nici Barça sau Real, sînt un fel dd Canai Granzi...

    cu 4 luni în urmă (12.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!