Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim, la finalul victoriei cu Benfica: „Suntem parcă o altă echipă”

Cristian Achim, la finalul victoriei cu Benfica: „Suntem parcă o altă echipă”

CSM Oradea a debutat cu dreptul în faza secundă a FIBA Europe Cup. Vicecampioana României a învins-o pe Benfica Lisabona cu scorul de 68 la 56, după o primă repriză excelentă, din punct de vedere ofensiv.

În ciuda faptului că echipa sa a marcat 49 de puncte în primele două secvențe, Cristian Achim este mândru de defensiva arătată de elevii săi. Antrenorul bihorenilor s-a arătat foarte fericit în urma succesului cu Benfica, despre care spune că e „una dintre cele mai bune echipe” pe care le-a avut Oradea ca adversare.

Sunt foarte fericit după această victorie. Cunosc foarte bine despre ce vorbesc, Benfica Lisabona este una dintre cele mai bune echipe pe care noi le-am întâlnit la Arena Antonio Alexe. Au în componență mulți jucători de valoare mare și sunt ferm convins că am jucat cu una dintre cele mai puternice formații din actuala ediție a FIBA Europe Cup. Desigur, valoarea intrinsecă nu este suficientă pentru a câștiga. Noi nu ducem lipsă de valoare, dar alături de aceasta am adus în acest meci un nivel extraordinar de energie, o unitate deosebită și am pus la punct un plan de joc pe care am reușit să-l punem în aplicate și să-l ducem la bun sfârșit. Este foarte adevărat că în prima repriză am avut o exprimare foarte bună în atac, dar nivelul nostru de apărare a rămas extrem de ridicat pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Sunt fericit pentru că nu se întâmplă pentru prima dată în acest sezon să jucăm atât de bine din punct de vedere defensiv. Doresc să subliniez că suntem parcă o altă echipă față de cea de la începutul acestui sezon. Arătăm mult mai bine, ne exprimăm ca atare și este firesc ca rezultatele pozitivă să aibă un rol în acest sens. Sunt mândru de băieți și așa cum am mai declarat în trecut, îi consideri eroi pentru felul în care se comportă în teren”, a spus Achim, conform csmoradea.ro.

Lăsând la o parte sentimentele euforice, tehnicianul roș-albaștrilor este conștient de faptul că mai sunt multe meciuri până la finalul acestei faze și că urmează câteva dueluri foarte dificile.

Este mult prea devreme să vorbim despre calificare sau despre un calcul referitor la calificare. Deocamdată este o victorie. Una cu o greutate aparte din punct de vedere al mândriei mele și a carierei mele de antrenor, dar calificarea nu se joacă aici. Firește, orice victorie te aduce mai aproape de obiectivul trasat, însă la ora actuală e devreme să purtăm orice fel de discuție despre calificare. A fost de abia primul meci într-o grupă care include alte 11 partide. Urmează meciul de la Lisabona, acolo unde vom întâlni campioana în exercițiu a Portugaliei, Sporting CP. Îmi doresc să putem să aducem acest nivel de intensitate la acel meci. Dacă vom putea să facem acest lucru atunci consider că avem șanse să câștigăm. Cert este că ne așteaptă multe meciuri dificile în această grupă, așa cum este firesc dacă ne gândim că suntem într-o fază superioară din FIBA Europe Cup, numărul echipelor rămase în competiție s-a înjumătățit și este limpede că aici nu mai ai cum să te aștepți la vreun meci ușor.

În etapa următoare, CSM CSU Oradea se deplasează pe terenul lui Sporting CP. Încleștarea va avea loc miercuri, 15 decembrie, la ora 21:00.

*foto: Roby Boroș/fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Klar Melone :

    Pierdut laudatori. Se declara decedati.
    Asa concentrare de lauda pe lungime de propozitie se vede numai la anunturile de vinzare masini. Zgirieturile si indoiturile de la inceput de sezon sunt reparate! Are acum chit si vopsea noua si lucitoare! Nici nu se mai recunoaste! Normal ca soferul e cel mai bun. Merge la consum si ii place manuala ca sa simta motorul. Lumea stie ca abia se descurca fara sa ii sopteasca GPSul sirbesc unde sa faca stinga dreapta. De aceia cind gaseste drumul din greseala nu pierde ocazia sa atraga atentia cit e de destept. In concluzie, important este ca echipa nu bate, nu troncane. De fapt ba da bate. Din greseala dar mai bate. Iar Cociaci trancane. Ca au murit laudatorii.

    cu 2 ani în urmă (09.12.2021)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Sunt curios
      Ce te face sa te futi in fericirea altuia? Lasa oamenii sa zica ce au pe suflet, uneori simti nevoia sa-ti admiri rezultatul dupa atata concentrare si munca.

      In caz ca te vei lega de limbajul meu ca un pudibond de ocazie, macar spun lucrurile nume. Si daca imi iau ban, so be it. Iti admir creatia alegorica de mai sus, dar cand mesajul e atat de meschin , se devalorizeaza toata ironia.

      cu 2 ani în urmă (09.12.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!