Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Mă bucur că am câștigat fiecare sfert al acestui meci”

Cristian Achim: „Mă bucur că am câștigat fiecare sfert al acestui meci”

Duminică, 10 noiembrie, Arena Antonio Alexe a găzduit cea de-a treia întâlnire a acestui sezon dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu. La fel ca în precedentele două dueluri, formația orădeană a reușit să se impună, câștigând cu scorul de 85-73.

La conferința de presă, Cristian Achim s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi, chiar dacă aceștia au avut un nivel al energiei mai redus ca în alte dăți.

În ceea ce privește meciul, a fost unul exact cum mi l-am imaginat. Am avut un pic de lipsă de energie și un pic prea mare încredere în forțele noastre. Pe de altă parte, băieții au muncit foarte mult, au provocat multe posesii pierdute echipei adverse. Am avut un nivel de combativitate foarte bun și până la urmă am câștigat un meci care era foarte important. Aceste victorii în campionat, în condiții de călătorii și de două meciuri pe săptămână, cu puține antrenamente și fără să putem să lucrăm ceea ce ne-am dori noi, staff-ul tehnic, sunt foarte importante. Mă bucur că am câștigat fiecare sfert al acestui meci. Se întâmplă pentru a 2-a oară consecutiv, deoarece și în Elveția am avut aceeași situație.”, conform csmoradea.ro

Având în vedere că CSM CSU Oradea s-a impus anul acesta competițional de trei ori împotriva rivalei din Sibiu, Cristian Achim a fost întrebat dacă trupa sa are un plus față de BC CSU Sibiu.

Nu este așa. Nu-mi place să pun problema astfel. Și noi, la rândul nostru, am fost în situația Sibiului. O perioadă bună sau rea a unei echipe nu înseamnă că trebuie să tragem concluzii. Dacă o echipă nu performează la nivelul dorit sau scontat într-o anumită perioadă, asta nu înseamnă că trebuie să dăm cu parul sau să punem etichete. Sibiul are doi jucători accidentați și cu siguranță altfel arată o echipă atunci când are astfel de probleme. Și Sibiul are două meciuri pe săptămână, așa că înțeleg perfect situația lor. Am fost în situația lor în nenumărate rânduri. Deci cu siguranță nu mă încearcă niciun sentiment de superioritate. În fața Sibiului sau a oricui. Acesta este sportul. Trecem prin multe, bune și rele. Sigur că mă bucur pentru noi. O victorie este o victorie. Și mă bucur pentru toate victoriile, nu doar cele cu Sibiul. Însă de aici și până la a avea o anumită superioritate asupra acestei echipe…eu nu cred că e așa. Chiar dacă în momentul de față avem trei victorii în fața Sibiului în acest sezon.”

Miercuri, 13 noiembrie, CSM CSU Oradea se deplasează pe terenul lui BC CSU Sibiu, pentru returul din FIBA Europe Cup.

Noi vom merge să jucăm. Vom vedea ce se va întâmpla. Vom vedea. E firesc să ne dorim victoria, tot așa cum este normal ca și ei să și-o dorească.”

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!