Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Mă bucură foarte tare circulația mingii”

Cristian Achim: „Mă bucură foarte tare circulația mingii”

Vineri, 18 octombrie, în Arena Antonio Alexe din Oradea a avut loc un meci din etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gazda, campioana României, a reușit să o învingă pe CS Dinamo Știința București, după o repriză secundă excelentă: 94-74.

La conferința de presă, Cristian Achim a remarcat atitudinea și jocul colectiv arătat de elevii săi în confruntarea cu trupa lui Tudor Costescu.

Un meci care a urmat înfrângerii cu Steaua, din prima etapă. Am sperat și până la urmă s-a și întâmplat să avem o atitudine foarte bună. Am muncit, am avut agresivitate, ne-am apărat, am ‘share-uit’ mingea foarte bine. Mă bucură foarte tare circulația mingii. Am avut 26 pase decisive, ceea ce e un lucru foarte bun.

Avem o problemă cu Bobe Nicolescu. Nu știm deocamdată cât de gravă este. Așteptăm rezultatele investigațiilor. Pe de altă parte, sunt foarte bucuros pentru Tudor (Fometescu). A avut o prestație foarte bună și nu mă refer la numărul de puncte marcate când spun asta.

Așteptăm cu încredere următoarele meciuri. Mă refer la cel cu Sibiul din FIBA Europe Cup, respectiv cel de la Cluj, în campionat. Ne dorim să câștigăm, firește. Ne dorim un parcurs cât mai lung în cupele europene.”, conform site-ului oficial csmoradea.ro

Chiar dacă au trecut doar două etape, tehnicianul „Leilor-Roșii” a fost rugat să își spună opinia referitoare la favoritele la titlu în acest sezon.

Nu am o imagine foarte clară despre echipe în acest moment. Ca părere, toate echipele s-au întârit și consider că vom avea un campionat mai echilibrat și foarte interesant. Sezonul este foarte lung și nu știm ce se poate întâmpla. La cum am arătat noi în octombrie-noiembrie anul trecut, nici noi nu am fi spus că vom fi campioni la sfârșitul sezonului. Cred că va fi un campionat mult mai strâns. Majoritatea echipelor arată mai bine pe hârtie.”

Pentru CSM CSU Oradea urmează duelul cu BC CSU Sibiu din grupa D a FIBA Europe Cup. Acesta are loc miercuri, 23 octombrie, de la ora 19:00, în Arena Antonio Alexe.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!