Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Ne-am concentrat să fim pregătiți fizic, psihic, emoțional pentru finală”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.05.2016

Cristian Achim, antrenorul lui CSM CSU Oradea, a vorbit într-o conferință de presă susținută joi, 19 mai, despre finala Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2015/2016. Antrenorul formației bihorene a vorbit despre problemele de lot cu care încă se confruntă echipa sa, despre echipa favorită înaintea acestei finale, despre forma lui BC Mureș, dar și despre modul în care a pregătit această finală:

„Avem probleme medicale deloc mici. Agenda staff-ului nostru medical este în permanență încărcată în această perioadă. Chiar și așa, suntem pregătiți să ne luptăm pentru câștigarea trofeului.

Aș vrea să fac o precizare cu privire la statutul de favorit și ce nu. Cine a fost favorit între Oradea și Cluj? Cine a câștigat? Cine a fost favorit între Craiova și Mureș? Cine a câștigat? Cine a fost favorit între Steaua și Mureș? Cine a câștigat? Răspunsurile sunt aceleași pe oricine întrebăm. Aici se încheie discuția despre statutul de favoriți, cu care suntem creditați înaintea acestei finale. Așa ceva nu există în baschet.

Nu doresc să reiau discuțiile despre ce s-a întâmplat în seria cu Clujul. Le-am spus și jucătorilor același lucru. Pentru mine personal, acesta a fost doar un pas în drumul nostru spre finală. Următorul este să încercăm să o câștigăm. Nu mă interesează că am scos Clujul. Contează să încercăm să câștigăm finala.

În această săptămână ne-am concentrat să fim pregătiți fizic, psihic, emoțional pentru finală. Nu va fi deloc ușor.

Mureș este o echipă imprevizibilă și care a câștigat toate meciurile susținute în deplasare în acest playoff. Este o echipă care a învins Steaua în deplasare la diferențe de 20 și 10 puncte. Sunt lucruri foarte greu de înfăptuit pentru oricine. Are o chimie extrem de bună. Nu au niciun jucător accidentat, ceea ce este extrem de important. Un alt aspect constă în faptul că ei joacă liber și acest lucru le conferă o ușurință în exprimare.

Pe de altă parte și noi suntem o echipă redutabilă. Îmi pare rău că nu suntem în formulă completă, dar nici la semifinale nu am fost întregi. Sper să reușim să suplinim absențele și în meciurile cu Mureșul.”

foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!