Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Ne-am dorit să câștigăm la un punct”

Cristian Achim: „Ne-am dorit să câștigăm la un punct”

CSM CSU Oradea a trecut cu 101-85 pe terenul lui CSO Voluntari în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin. În urma acestei diferențe, bihorenii au terminat pe poziția secundă sezonul regulat și o să joace cu Dinamo București în prima rundă de playoff.

La final, antrenorul Cristian Achim a oferit câteva declarații în exclusivitate reporterului baschet.ro prezent la Voluntari, începând astfel:

„În primul rând, ne-am dorit să câștigăm la un punct. A ieșit așa, ne bucurăm cu atât mai mult. Aș dori să-I felicit pe băieți, pentru că au făcut un joc foarte bun în ciuda unei stări generate de multele meciuri din ultima perioadă. Se știu motivele, nu mai vreau să revin asupra lor. Mă bucur foarte tare, astăzi și-au făcut treaba minunat.”

Tehnicianul spune că nu s-a gândit deloc la o victorie la 14 sau mai multe puncte diferență:

„Sincer, nu m-am gândit la victorie la 14 puncte. Am antrenat meciul să câștigăm la un punct. Nu am avut deloc în cap treaba asta (n.r. clasarea pe 2). Sigur, dacă am putut să o facem, am făcut-o, dar pentru mine era importantă doar victoria.”

„În playoff nu există echipe slabe sau meciuri slabe”

Întrebat cum i s-au părut ultimele minute ale partidei, Achim a spus:

„A fost foarte interesant. De altfel, nici nu le-am spus jucătorilor despre diferența de puncte. Le-am spus doar la final. A fost interesant, dar campionatul abia acum începe.”

Oradea o să se dueleze cu Dinamo București, serie despre care antrenorul a confirmat că se va juca în Arena Antonio Alexe și că cere atenție din partea jucătorilor:

„Mie îmi place foarte tare Dinamo și doi la mână, în playoff nu există echipe slabe sau meciuri slabe. Nu există, pur și simplu. Va trebui să fim foarte atenți și să încercăm să ne facem treaba.”

Achim n-a scos în evidență un jucător anume în această victorie de la Voluntari, fiind mulțumit de fiecare sportiv în parte:

„Mie mi s-a părut că toți și-au adus aportul la această victorie și n-aș putea nominaliza pe cineva care n-a depus efortul corect.”

CSM CSU Oradea și Dinamo București o să se întâlnească prima dată pe 3 mai în fieful bihorenilor, de la ora 18.45.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!