Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Noi avem multe necunoscute în ceea ce îi privește pe ei”

Cristian Achim: „Noi avem multe necunoscute în ceea ce îi privește pe ei”

În cursul zilei de joi, 3 octombrie, CSM CSU Oradea a organizat o conferintă de presă în cadrul clubului, conferință ce i-a adus în fața jurnaliștilor pe Giordan Watson, Cristian Achim și Șerban Sere.

În cadrul acestei conferințe, Cristian Achim a vorbit și despre experiența echipei sale în Champions League:

„Ne-am dorit să ne calificăm în Champions League. Lupta a fost foarte strânsă, după cum s-a văzut. Calificarea a fost decisă după o repriză de prelungiri. Aș vrea să dau un detaliu, important, care nu scuze ratarea calificării.

Broussard s-a accidentat în sfertul 2, iar eu nu am putut să-l folosesc așa cum mi-am dorit. De altfel, el nu a mai putut intra în teren în sfertul 4. Lucru care a condus la un dezechilibru pe parte de efort în ceea ce îi privește pe Watson și Richard. Este un detaliu mărunt, dar foarte important.”

 

Acesta a vorbit și despre următoarea provocare a „leilor roșii”, mai exact participarea în cupele europene, dar și despre participarea concomitant în mai multe competiții:

„Ne dorim să punem accentul pe FIBA Europe Cup. Nu va fi ușor. Întâlnim trei echipe foarte bune și în niciun caz nu cred că Sibiul este cea mai slabă dintre ele. Atât doar că, în cazul Sibiului, valabil și invers, situația este diferită deoarece ne cunoaștem mai bine între noi decât e cazul cu celelalte adversare.”

Referitor la puterea noastră de a face față pe trei fronturi, nicio echipă din România, în ultimii ani, nu a strălucit pe plan intern și pe plan extern. Niciuna nu a reușit acest lucru. Sunt anumite motive pentru că s-a întâmplat așa. Unul dintre ele este legat de bugete. În momentul în care joci cu o echipă cu buget de zece ori mai mare, devine limpede că această echipă are alte posibilități. Calitate, rezistență, rotație, chestiuni chiar native, nu neapărat legate de pregătire…sunt mult lucruri ce influențează.”

 

În legătura cu nivelul Ligii Naționale de Baschet Masculin și de următorul trofeu pentru care vor lupta contra CSU Sibiu, Cristian Achim a declarat:

„Consider că echipele din România sunt mai puternice decât în sezonul trecut. Va fi un campionat intern mai puternic. Consider Craiova și Pitești mai bune decât în sezonul trecut. Sunt de părere că Dinamo Știința va arăta altfel în acest sezon față de prima parte a sezonului trecut. Așadar, mă aștept la o competiție mai complicată pe plan intern.”

Începem sezonul intern cu un meci cu trofeul pe masă. Nu este o premieră pentru noi. Întâlnim o echipă a Sibiului mult schimbată la semicerc față de sezonul trecut. Noi avem multe necunoscute în ceea ce îi privește pe ei, mai ales că pentru Sibiu va fi primul meci oficial în acest sezon.”

Partida ce va stabili câștigătoarea SuperCupei României va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, începând cu orele 18:30, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

 

*SURSA foto: www.csmoradea.ro

 

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    buget 2019-2020
    ca sa nu mai existe dubii legate de bugetul CSM Oradea pe 2019-2020:

    Potrivit lui Serban Sere, echipa de baschet a CSM are "în jur de 36-37 de parteneri la ora actuală", care asigură, alături de veniturile proprii, "75-80% din bugetul secţiei de baschet", restul fiind finanţare acordată de Consiliul Local Oradea din bugetul public.
    Total buget 1.1 milioane euro...

    cu 4 ani în urmă (04.10.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Digi
    Digi nu mai este sponsorul echipei . Nici la polo.

    cu 4 ani în urmă (04.10.2019) Raspunde
  • uplifter :

    Oradea
    Bravo lor ca au atins subiectul bugetului.

    cu 4 ani în urmă (04.10.2019) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    digi
    Chiar daca si-a pastrat sigla pe tricouri, Digi nu mai da bani la baschet de peste 2 ani de zile. Foarte ciudat din partea lor.

    cu 4 ani în urmă (04.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!