Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Nu am jucat cel mai bun baschet”

Valentin Todea

Valentin Todea
18.04.2016

Formația din vestul țării a ieșit învingătoare din primul duel cu trupa gălățeană pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale, învingând cu 93-86 pe teren propriu. Prezent la conferință de presă de după meci, Cristian Achim, antrenorul bihorenilor, a declarat următoarele, conform csmoradea.ro:

„Foarte multe nu sunt de spus după acest meci. Știm cum se desfășoară playoff-ul. Este nevoie de trei victorii ca o echipă să meargă mai departe. Este 1-0 pentru noi și seria se joacă. Nu s-a terminat nimic. Totul va conta în momentul în care una dintre echipe ajunge la trei victorii.

Felicit echipa din Galați pentru evoluția din această seară. A jucat foarte bine. Cumva așteptat. Ei nu au niciun fel de presiune. Au avut timp să se antreneze și totodată au avut timp să se odihnească. Sunt cu mintea la această serie. În plus, au făcut un joc foarte bun. Galațiul are numai de câștigat în această serie.”

Tehnicianul s-a declarat nemulțumit de prestația echipei sale, în ciuda victoriei obținute:

„Noi nu am jucat cel mai bun baschet. Nu am cum să fiu mulțumit de ceea ce am jucat pentru că nu a fost jocul nostru obișnuit. Însă mă bucur că am reușit să câștigăm. Până la urmă acest lucru contează.

Trebuie să ne refacem psihic, pentru că nu am reușit să trecem în totalitate peste finala Cupei României. Ne luptăm cu acest lucru și cu adversarul pentru a ne califica mai departe.

Este firesc să parcurgem un moment mai dificil. Ar fi anormal să nu fie așa. Ar însemna că nu ne pasă de nimic. În plus, noi venim după un eveniment în care efortul mental și fizic a fost uriaș. În schimb, adversarul nostru din play-off a avut suficient timp să se pregătească pentru această fază, fără să treacă printr-un consum de așa natură.”

Cristian Achim s-a referit și la programul competițional, cel care în opinia sa avantajează unele echipe:

„Din punctul meu de vedere acest sistem de desfășurare este anormal. Practic echipele care fac performanță și ajung la turneul final de Cupa României sunt pedepsite. Playoff-ul începe în câteva zile de la încheierea cupei. Nu e ușor să remontezi mental și fizic o echipă în 3-4 zile după ce a avut loc o descărcare totală. Asta este. Noi trebuie să facem tot ceea ce putem să avem rezultate cât mai bune.”

Acesta s-a referit din nou la problema jucătorului indisponibil din lotul Oradiei:

„Martin Zeno este accidentat în continuare. Aceasta este marea mea problemă, pentru că am adus un jucător pe care eu mi l-am dorit foarte mult și care din cauza accidentării nu a jucat la Final Four și din aceeași cauză a absentat la meciul cu Phoenix Galați. Din punctul meu de vedere este un jucător important, chiar dacă nu s-a integrat încă în totalitate. Nu vreau să sune ca o scuză pentru noi, însă absența lui este o problemă evidentă. Am nevoie de el, nu pot să contez pe serviciile sale și nu știu cât va mai absenta.

Noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut acum. Cel mai important lucru la momentul prezent este să trecem de Galați. Nu contează cum. Cu greutate sau fără este de datoria noastră să jucăm și să ajungem în semifinale.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!