Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Nu aş vrea să se aştepte nimeni că a venit vreun jucător de NBA"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.12.2011

După o perioadă agitată în care jucătorul Bogdan Ţibîrnă a fost asaltat cu oferte din partea multor echipe de top din România, pivotul ieşean a decis să semneze cu CSM Oradea, gruparea aflată pe locul doi în Divizia A masculină de baschet. Contractul este valabil pe o perioadă de un an şi jumătate, adică până la finele sezonului 2012/2013.

Total Baschet l-a contactat pe tehnicianul formaţiei orădene, care s-a declarat bucuros de noua achiziţie însă conştient că mai este mult de muncă. Achim afirmă că lumea nu trebuie să se aştepte "că a venit vreun jucător de NBA", ci un jucător de perspectivă care abia acum "face paşii spre performanţă". Întrebat pe ce poziţie îl va folosi, Achim ne-a răspuns că acest lucru diferă de adversar. Întregul interviu vi-l redăm în cele ce urmează.

Într-un final Oradea a reuşit să obţină semnătura lui Bogdan Ţibîrnă ...

Mă bucur foarte tare că Bogdan a venit la noi, dar nu aş vrea să se aştepte nimeni că a venit vreun jucător de NBA. Ţibîrnă este un jucător tânăr, un jucător care de abia acum începe să facă paşii spre performanţă. Obiectivele şi jocul într-o echipă mai bună sunt total diferite faţă de ceea ce i s-a întâmplat lui până acum. Şi noi sperăm să se adapteze rapid şi să aibă acest progres la care noi sperăm.

Credeţi că Oradea este o alegere bună pentru el ?

Sunt convins. Sigur că toată lumea o să îmi spună că sunt subiectiv, dar eu cred că este o alegere foarte bună şi pentru el. Repet, pot să fiu acuzat că sunt subiectiv, dar asta cred, nu am ce să fac. Din punctul meu de vedere eu cred că gândesc acest aspect obiectiv şi că e o bună alegere pentru el. Fără să mă raportez la nicio altă echipă, doar cred că Oradea este o alegere foarte bună pentru el, fără să fac comparaţia cu o altă echipă.

Îl veţi juca pe poziţia 4 ?

O să îl jucăm şi 4 şi 5. Acum depinde şi de adversar, de el, de mai multe lucruri. Va fi folosit în funcţie de adversar.

Este Ţibîrnă un cadou pentru dumneavoastră ?

Nu putem spune că este un cadou pentru mine. E vorba de muncă aici. Eu sper ca toată lumea să rămână echilibrată, în primul rând jucătorul. Bogdan are foarte mult de muncă şi foarte multe de demonstrat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!