Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Nu avem obiectiv câștigarea cupei, dar ne propunem să câștigăm fiecare meci"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.09.2012

Antrenorul principal al lui CSM Oradea, Cristian Achim, se confruntă cu o serie de probleme medicale înaintea debutului oficial al sezonului competițional 2012/13. Tehnicianul ardelenilor a spus că este mulțumit de perioada de pregătire cu excepția problemelor medicale care au însoțit echipa în fiecare punct al presezonului. El a mai spus pentru cititorii TotalBaschet că revenirea lui William Franklin într-un joc oficial se va consemna în cadrul turneului de la Sibiu.

În ce măsură sunteți mulțumit de perioada de pregătire și de modul în care au răspuns jucătorii la ceea ce li s-a cerut?

Sunt mulțumit în mare parte de această perioadă. Singura nemulțumire se leagă de fluctuația numărului de jucători care au lipsit de la antrenamente din cauza unor accidentări. De asemenea, unii au început pregătirea mai târziu având de acumulat atât fizic cât și din alte puncte de vedere în timp mai scurt.

Ați avut zece meciuri de pregătire în compania unor echipe din primul eșalon românesc și maghiar. Cât au fost de utile aceste jocuri?

Toate meciurile au fost utile. Am întâlnit echipe bune și în momentele în care am disputat acele meciuri am avut posibilitatea să ne verificăm potențialul.

Sunteți mulțumit de numărul de meciuri disputate în presezon?

Da. Când am pregătit programul echipei m-am gândit la un număr de 9 până la 11 jocuri de verificare. Așa că sunt mulțumit de numărul meciuri pe care le-am disputat.

Au fost integrați pe deplin jucătorii transferați în această vară?

Pe deplin nu. Dar nu știu în ce măsură un jucător nou, indiferent de echipă, poate fi integrat din toate punctele de vedere într-un mecanism fără să joace niciun meci oficial. Eu cred că noii jucători vor fi integrați pe deplin după mai multe jocuri oficiale.

Considerați că CSM Oradea este pregătită pentru startul sezonului competițional 2012/13?

În mod obiectiv pot să spun că suntem pregătiți pentru startul sezonului. Nu știu dacă pentru trei meciuri consecutive, dar cred că toată lumea se află în aceeași situație.

Am înțeles că Navickas nu a jucat în ultimul meci, la Szolnok. A fost o decizie a dumneavoastră sau absența lui din teren se datorează altor factori?

El s-a accidentat cu o săptămână înaintea meciului cu Szolnok și de atunci nu s-a pregătit. În ultimele zile a participat la antrenament însă nu va putea să joace la turneul de la Sibiu pentru că are o perioadă prea lungă de inactivitate, perioadă în care nu a făcut antrenament deloc.

Există alte probleme medicale în momentul de față?

Laci Lazar a suferit o accidentare la meciul cu Szolnok. Inițial ne-am speriat că este ceva mult mai grav. Nu știu în ce măsură îl vom putea recupera până vineri.

Maric cum este?

Maric a avut 10 zile de pauză exact la jumătatea perioadei de pregătire. A întrerupt ciclul unei pregătiri normale, însă acum este bine.

Va juca William Franklin în turneul de la Sibiu în condițiile accidentării lui Navickas?

Da, va juca.

În ce stare se află el în momentul de față din punct de vedere fizic?

Este la un nivel bun. În cazul lui trebuie să ținem cont de gravitatea accidentării suferite și a operației la care a fost supus.

Ce așteptări aveți de la turneul de Cupa României de la Sibiu și ce părere aveți despre adversari?

Nu avem obiectiv câștigarea Cupei României. Dar scopul nostru, înaintea fiecărui meci, este câștigarea lui. Așadar, vom încerca să câștigăm atât cât se poate la acest turneu.
Consider că este cea mai bună și echilibrată grupă din această fază a competiției. Este, probabil, o anomalie ce se întâmplă dacă stăm să ne comparăm cu celelalte turnee pentru că e greu de crezut că locul 2 se poate califica din grupa asta. Dar aceasta e Cupa României și nu ne plângem, vom juca și vom încerca să ne calificăm.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Mult succes!
    Ca de obicei Cristian... scurt si la obiect, elegant si modest. Mult succes la Sibiu si va asteptam cu drag acasa in Arena Antonio Alexe in 6 Octombrie! Sa inceapa odata! :)

    cu 11 ani în urmă (27.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!