Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Nu credeam că se poate să termini un meci cu 65% la trei puncte"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.10.2012

Cristian Achim, a explicat eșecul lui CSM Oradea în fața Timișoarei, în partida desfășurată la Arena Antonio Alexe din Oradea:

"Am avut parte de unul dintre cele mai frumoase meciuri de baschet jucate aici. Chiar foarte frumos. Dincolo de amărăciunea înfrângerii, felicit ambele echipe pentru jocul prestat. Au oferit un spectacol baschetbalistic. Multe răsturnări de scor, multe parțiale la zero. Putea să câștige oricine. Din păcate pentru noi diferența s-a făcut la aruncările de trei puncte. 65% la acest procedeu pentru Timișoara a făcut diferența. Eu unul nici ca jucători și nici ca antrenor nu am mai întâlnit așa ceva. Dar se pare că există și se pare că există împotriva mea.

Mă bucur pentru jucătorii care au fost mai puțin apreciați până acum, dar au demonstrat că sunt jucători de certă valoare. Și asta cred că e indubitabil pentru toată lumea. Sper că am pus punct discuției cu privire la valoarea lor.

Sunt supărat că am încheiat șirul de victorii consecutive. Dar când mă uit pe procentajul Timișoarei la aruncările de trei puncte nu ai cum să câștigi. Aproape că rămân fără reacție în această situație. Majoritatea acestor coșuri au fost marcate pe contraatac, pe tranziție. Sunt jucători foarte buni care au tărie de caracter în momentele cheie.

M-am așteptat să joace cu Archie pe poziție 4. Același lucru l-au făcut și anul trecut. Știam că Archie va juca la Pesic. Nu am fost surprins nici de titularizarea lui Căpușan. Îl cunosc, știam la ce să mă aștept.

Am ratat prea multe libere pentru că într-un meci ca și acesta contează fiecare punct. De asemenea, am pierdut un avantaj substanțial extrem de rapid. Nu am reușit să-i împiedicăm să revină rapid în joc. Nu am reușit să oprim iureșul lor. Am vorbit să rămânem calmi, însă nu așa s-a întâmplat.

E dureros pentru că am pierdut pentru prima dată în acest sezon, dar în cele din urmă acest lucru trebuia să se întâmple. Mai ales dacă ținem cont de nivelul acestui campionat." 

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu sundance :

    Antrenori
    Astazi, in acest meci, s-au intalnit cei mai buni doi tehnicieni din Romania! S-a vazut si din meci. Felicitari lui Badnjarevic pentru cum a gandit jocul si pentru declaratia: "Daca as putea sa gasesc o explicatie pt oscilatiile din jocul nostru probabil as antrena in NBA". Poate nu chiar in NBA dar sigur nu in Romania. Cu toate astea cred ca Achim a castigat in "meciul" de pe banca. De ce? In primul rand lotul Oradei este mai slab(ca valori individuale), avand si un buget mai mic, iar in al doilea rand nu cred ca va mai exista echipa in acest sezon care sa termine cu 65% la 3p. Ce-i drept, nici acel 74% la 2p al Oradei nu e cu mult mai putin impresionant si greu de atins. Spun toate astea ca un spectator neutru care a vazut meciul la TV.

    cu 11 ani în urmă (27.10.2012) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Pesic ??
    Cum a jucat PESIC ? Dupa parerea mea, desi a dat 20 de puncte a fost unul din factorii care au condus la pierderea meciului. A alternat reusitele de exceptie cu faze in care s-a comportat ca un .......Verificati sfertul 3 unde de la +15 a facut 3 T.O incheiate cu puncte si care a readus Timisoara in joc. Nu mai stiu ce sa cred ... Dar cand te bazezi atat de mult pe un astfel de jucator vei ramane mereu pe locurile 5-6. Cred ca cei 2 americani pot mult mai multe si daca ar fi lasati de Pesic si Maric echipa ar arata mult mai bine. Bravo Bogdan !!! Ai aratat d-nului Achim ca se poate baza pe tine mult mai mult decat crede el..

    cu 11 ani în urmă (27.10.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    CREDE !!!
    Meciul a fost pierdut de antrenor .Un antrenor cat de cat bun stia cum sa gestioneze cele 15 pcte. Stia de asemenea cum sa conduca ultimul atac .Iar faptul ca Pesici si Maric vor juca slab ar fi trebuit sa-l stie d-l antrenor ( auzi cel mai bun din Ro, sa fim seriosi ). Pacat !

    cu 11 ani în urmă (27.10.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    soreli
    sunt de acord cu tine. de fapt si cu autorul mesajului anterior tie. nu dai finalul jocului pe mana unui jucator inconstant. poate cu lupusavei introdus mai repede pe teren si cu jocul pe el nu s-ar fi apropiat timisorenii de oradeni. era in forma dupa cum am vazut, iar cand el e in forma, face minuni!

    cu 11 ani în urmă (28.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!