Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Nu l-aş blama pe Teleabă. Chiar eu era să comit aceeaşi greşeală"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.11.2011

Joi dupămasă la Arena Antonio Alexe a avut loc o conferinţă de presă premergătoare partidei de sâmbătă seară dintre CSM Oradea şi BCM U Piteşti. La această întâlnire cu presa au participat Cristian Achim şi Milos Pesic. Pe lângă întrebările referitoare la partida din etapa următoare, jurnaliştii prezenţi l-au chestionat pe Achim despre cele petrecute săptămâna trecută la Mediaş atunci când Ovidiu Teleabă a intrudus pe teren, din greşeală, cinci jucători străini.

Tehnicianul originar din Râmnicu Vâlcea a afirmat că nu l-ar "blama" pe tehnicianul medieşean pentru că atunci când presiunea este mare un antrenor se gândeşte la "ce este mai bun pentru echipa sa" şi mai puţin la alte aspecte secundare deoarece peisajul "te fură".

Sincer eu nu l-aș blama foarte tare pe antrenor și o spun nu pentru că sunt în aceeași tabără, a antrenorilor. Și eu m-am gândit de mai multe ori la acest lucru și i-am responsabilizat pe toţi cei de lângă mine să fie atentă pentru a nu comite greşeala de a introduce pe teren 5 jucători străini. De ce ? Pentru că, ca antrenor te gândeşti automat la ceea ce este mai bun pentru echipa ta în momentul respectiv, ca poziţie ca jucător. Şi la un moment dat acest lucru te poate fură. Dacă ai nevoie, de exemplu, de un jucător ce evoluează pe poziţia 3, dacă cel din teren are patru greşeli, cu foarte mare greutate te gândeşti <<stai că e român, că nu e român>>, pentru că gândeşti ca un antrenor. De aceasta eu nu l-am blamat deloc pe Ovidiu Teleabă. Se poate întâmpla oricui, cred eu.

Achim continuă afirmând că odată chiar el era să "o comită".

Va spun singer, chiar eu era să fac această greşeală. De exemplu Laszlo Lazar e pe teren face a 4-a greşeală personală şi mai sunt 9 minute de joc automat trebuie să bag un pivot. Gândul îmi sare la Sasha, care este alternativa. Nu mă mai gândesc ce este în jurul lui, sunt români sau nu. Problema aceasta există.

Tehnicianul ce va împlini sâmbătă doi ani pe banca tehnica a Oradiei afirmă că a responsabilizat întregul staff cu privire la acest aspect, chiar şi pe maseour.

Eu am încercat să-i responsabilizez pe toată lumea. De la Şerban Sere şi până la Cristi maseour-ul, chiar şi jucătorii sunt atenţi la acest aspect. Este o situaţie nu foarte simplă mai ales în momentele în care gândeşti ca un antrenor, gândeşti pentru joc, nu e simplu. Presiunea este mare, publicul te presează, jocul la fel, vrei să câştigi să ai un joc cât mai bun.

Întrebat dacă crede că ar fi mai corect ca un observator să anunţe un tehnician în momentul în care comite o asemenea greşeală, Achim a declarat următoarele:

Referitor la acest lucru haideţi să vă spun ceva interesant, poate ştiţi. Acum două sezoane juca Craiova la Cluj-Napoca, iar oaspeţii au trimis intenţionat 5 jucători străini pe teren pentru a pierde şi pentru a avea un program mai avantajos în play-out. Atât observatorul cât şi arbitrii i-au spus antrenorului Craiovei din vremea respectivă "vedeţi că jucaţi cu 5 jucători străini" şi i-a răspuns "nu mă interesează". Nu a fost corect, a fost o situaţie penibilă şi o lipsă de respect în acea perioadă. Până la urmă a fost o mutare câştigătoare, s-au salvat de la retrogradare însă nu prin mijloace foarte corecte. Oricum în alte campionate nu se pune problema aceasta, la Greci, în Italia, în Serbia şi aşa mai departe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!