Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Nu mă gândeam că vom marca 108 puncte"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.01.2012

CSM Oradea a învins, duminică seară, pe CSU Sibiu într-un meci contând pentru etapa cu numărul 16 a Diviziei A masculine de baschet. Partida s-a încheiat cu scorul de 108-101, iar orădenii şi-au trecut în cont cea de a 12-a victorie stagională.

Cristian Achim a luat parte la conferinţa de presă de după finalul jocului arătându-se bucuros de victoria obţinută dar şi de aportul publicului din Arena Antonio Alexe. În cele ce urmează vă oferim întreaga declaraţie a tehnicianului bihorean.

Ce părere aveţi de victoria de această seară ? De atmosfera din sală ?

Ne-am îndeplinit, în mod clar, unul dintre obiectivele pe care ni le-am fixat singuri când am sosit eu aici şi acela de a aduce publicul la sală. Puţine săli din România sunt ca aceasta din Oradea în momentul actual. Este meritul tuturor, le mulţumim foarte mult şi sperăm să continuăm cu rezultatele bune sau măcar cu un joc bun astfel încât să îi aducem în continuare. Cred eu că avem una din cele mai frumoase săli în momentul de faţă, fără să dau nume, chiar peste unele săli cu tradiţie, poate, poate chiar mai mare ca a noastră. În ceea ce priveşte meciul, eu l-am luat foarte în serios. Nu spun neapărat că m-am temut de el, dar într-un anumit context sau într-o anumită situaţie putem spune că m-am şi temut de acest joc pentru că Sibiul este o echipă bună, care a avut nişte rezultate foarte bune în prima parte a campionatului. Este o echipă care are un joc cam greu de citit, ca să nu spun pe alocuri imprevizibil. Pentru mine a fost o mica problema pentru că nu ştiam cum va fi folosit Scott.

V-a surprins felul în care a fost utilizat Scott ?

Nu m-a surprins. M-am pregătit pentru Scott şi pentru 3 şi pentru 4 şi pentru 5, chiar nu m-au surprins deloc. Am făcut mai mult pregătire pentru 3 decât pentru 4 sau pentru 5. De altfel s-a şi văzut când a jucat contra 5-ul nostru că ne-a pus probleme. Noroc că a trecut din nou pe 3. Cred că această victorie a venit şi datorită unei bune spre foarte bune pregătiri fizice pentru că în sferturile 3 şi 4 am reuşit să facem multe contraatacuri, ceea ce ne şi propusesem înainte de joc. De asemenea în sferturile 3 şi 4 am încercat, cred că am şi reuşit să creştem nivelul de apărare individuală. Cred eu că acolo s-a făcut diferenţa.

Sunteţi mulţumit că echipa a înscris 108 puncte ?

Este îmbucurător că am marcat atâtea puncte. Dacă va uitaţi la toate meciurile Sibiului, în care este implicat Sibiul, se marchează foarte multe puncte, pentru că ei au un stil de joc cu atacuri foarte scurte şi automat numărul de aruncări este mai mare. Ştiam că va fi aşa dar nu mă gândeam că o să marcăm 108 puncte. Nu mă gândeam nici că o să primesc 101, chiar dacă cele 13 din final au fost oarecum dintr-o neconcentrare, pentru care eu de altfel eu sunt foarte supărat. Nu ai voie indiferent cine eşti, nu ai voie să intri pe teren cu o asemenea neconcentrare şi cu o asemenea lipsă de respect faţă de colegii de dinainte, faţă de public, faţă de antrenor, faţă de manager şi faţă de toata lumea. Pentru acest lucru sunt foarte supărat, chiar dacă meciul era câştigat, era evident că era câştigat, dar nu contează. Tu trebuie să faci tot ce depinde de tine să rămâi concentrat şi să dai tot ce poţi în fiecare situaţie.
Acestea fiind spuse pe mine mă bucură foarte mult victoria cu Sibiul. Într-o situaţie în care noi ne-am afla cu Sibiul la egalitate de victorii, având două victorii cu ei, vom ieşi deasupra sau în orice egalitate în 3 sau poate chiar în 4. Nu se ştie, pentru că, campionatul este foarte strâns. Pe noi orice egalitate de puncte cu Sibiul, la finalul sezonului regulat, ne va avantaja. De aceea această victorie este cu atat mai importantă. În plus ne-am depărtat de ei la două lungimi, avem două victorii în momentul acesta în faţa lor. Mi-aş dori să continuăm în felul ăsta. Mă bucur foarte tare pentru că Markovic a crescut un pic nivelul jocului său. Aşteptam de foarte mult timp lucrul ăsta. După cum aţi văzut noul jucător s-a integrat foarte bine şi eu sustin ca este un câştig. Mi-aş dori să îl folosesc şi pe poziţia 4, când voi putea să fac acest lucru.

Aţi întâmpinat unele probleme în faţa acelei zone pressing ...

Da, deşi sincer vă spun în mod normal nu ar fi trebui să avem, pentru că ne-am pregătit foarte bine pentru treaba asta şi de altfel în sfertul 3 şi 4 când au continuat-o, noi nu am mai avut nici cea mai mică problemă, cu excepţia ultimelor două minute. Ba mai mult, din apărare s-a transformat în câteva contraatacuri ceea ce ştiam că se va întâmpla. Totuşi nu ştiu dacă au câştigat foarte multe mingi. Eu îmi aduc aminte de două. Nu au fost foarte multe, ceea ce pentru o zonă pressing pe care o fac să zicem 25 de minute eu zic că e decent, mai ales ţinând cont că din zona asta pressing, în cele 25 de minute, noi am marcat vreo 10 puncte pe contraatac. Cred că am ieşit în avantaj noi. Singura problemă era să nu intre în panică jucătorii, pentru că într-adevăr se apără cu jucătorul lor, un mare vârf de lance acolo în prima fază, un este un jucător mobil şi foarte mare care acoperă terenul foarte bine. Este o zonă pressing făcută după părerea mea bine.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    FELICITARI
    Sunteti minunati baieti,felicitari pentru victorie.VA ASTEPTAM ACASA CU CUPA indiferent unde se va juca finala.

    cu 12 ani în urmă (16.01.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!