Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Nu mi se pare că această înfrângere ne-a redus șansele de calificare”

Cristian Achim: „Nu mi se pare că această înfrângere ne-a redus șansele de calificare”

CSM CSU Oradea a trecut la 1-1 bilanț în grupa N din FIBA Europe Cup în urma înfrângerii cu 79-95 în fața lui Niners Chemnitz. Partida de miercuri, 13 decembrie, din Oradea Arena a reprezentat ultima apariție internațională în anul 2023.

După încheierea disputei, Cristian Achim a oferit mai multe declarații pentru csmoradea.ro și a avut următoarele de spus:

„În primul rând, din păcate, a lipsit unul dintre liderii echipei noastre, Erick Neal. Nu știu dacă deznodământul ar fi fost altul cu el în teren, însă cu siguranță am fi avut mai multe arme ofensive și un jucător în plus în rotație.

35 de minute am fost acolo cu primul loc în ierarhia la zi din campionatul Germaniei. În ultimele 5 minute am încasat 19 puncte. Oarecum explicabil ce s-a întâmplat la final, având rotația lor mai lungă și intensitatea cu care Chemnitz joacă tot timpul. Aceasta este diferența între locul 1 din Bundesliga și noi.

De asemenea, tot din cauza agresivității defensivei germanilor, noi am terminat meciul cu 27% la aruncările de trei puncte. Asta în condițiile în care pe parcursul ultimelor meciuri am fost mai mereu la 40%.

Nivelul de fizicalitate al lui Chemnitz este impresionant. Dacă nu poți să le faci față din punct de vedere al alergării și intensității până la urmă te vor măcina. Acțiune după acțiune, fază de joc după fază de joc, minge după minge. În timp pur și simplu te doboară dacă nu poți să susții constant acel nivel fizic pe care ei îl impun.

Firește, au jucători de mare valoare, dar asta nu este ceva ieșit din comun. Toate echipele la acest nivel au jucători de acest gen. Specificul celor de la Chemnitz este legat de această fizicalitate.

Bine-nțeles rămânem cu regretul că nu am putut să jucăm cu echipa completă în condițiile în care ne aflam într-un moment foarte bun. Vom rămâne cu întrebarea oare ce s-ar fi întâmplat dacă Neal putea să joace. Nu vom primi vreun răspuns. Pe de altă parte, să fim sinceri, oricum Chemnitz a fost favorită, indiferent de Erick.

Eu am felicitat jucătorii echipei noastre după meci. Diferența de la final nu este cea reală. Efortul a fost acolo, băieții noștri au dat tot ce au putut. Până la urmă rotația mai lungă a făcut diferența, echipa învingătoare a avut jucătorii mai proaspeți pe final din această cauză.”

Antrenorul „Leilor Roșii” a vorbit despre situația din grupa N:

„Urmează o pauză în FIBA Europe Cup, nu și pentru echipa noastră. Consider că nimic nu este pierdut în lupta pentru calificare. Este clar că germanii sunt favoriți la locul 1. Au avut acest statut de la început și până acum nu au făcut altceva decât să confirme. Rămâne ca celelalte trei echipe să continue lupta pentru locul 2, cel care asigură calificarea în playoff. Cam așa văd eu situația în grupă în acest moment. Nu mi se pare că această înfrângere ne-a redus șansele de calificare. Sub nicio formă. Chiar dacă este o înfrângere pe teren propriu.”

În final, Cristian Achim a prefațat pe scurt următorul meci al echipei sale:

„Jucăm în compania echipei care se află pe același loc cu noi. Este foarte clar că ne așteaptă un meci important, deoarece rezultatul înregistrat la Pitești va conta în faza a 2-a din Liga Națională. Asta e cert. Desigur, vom încerca să câștigăm, așa cum ne dorim la fiecare meci.”

Până la reluarea FIBA Europe Cup, CSM Oradea va evolua exclusiv în Liga Națională și primul meci va fi pe 18 decembrie, la Pitești, în compania lui FC Argeș.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Love to be underdogs CoAch
    Ce-a vrut să zică Papa CoAch prin "excesul de fizicalitate al echipei germane", asta s-au întrebat telespectatorii de aici și mai ales de la podcast? Concret s-a referit la celebrul citat din Cornel Dinu, care povestind m
    dueul lui direct cu Franz Beckenbauer din meciul România-RFG, a zis:"... fugeam umăr la umăr cu el, pînă cînd n-am mai putut și atunci am înțeles de ce: cînd am fost mic el a mîncat șnițel, iar eu numai cartofii piure!"
    H'Akeem the Dream se simte perfect din postura aceasta de underdog, el adoră cursa de pe poziția de lucky looser și atacă cînd adversarilor le e lumea mai dragă, cînd lumea îi consideră că "pornește drept favorite..."

    cu 4 luni în urmă (15.12.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Kalone Marl :

    A pornit afumatoarea
    Tata a taiat porcul ieri. Acum frate Mamelon este trist. Tata a facut carnati din porc si a pus la afumat pentru mai tirziu. Seara asta am mincat snitel de porc si cartofi. Foarte bun. Fratele vitreg Mamelon numai cartofi a mincat. Nu a pus sare pe ei ca era lacrimile lui sarate. Afara ninge si este frumos.

    cu 4 luni în urmă (15.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!