Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Nu sunt deloc mulțumit de nivelul de concentrare”

Cristian Achim: „Nu sunt deloc mulțumit de nivelul de concentrare”

CSM Oradea a câștigat miercuri, 24 ianuarie, confruntarea cu ZZ Leiden, din faza secundă a FIBA Europe Cup (90-77), ajungând la un bilanț de 2-3 în grupa N. Datorită acestui succes, vicecampioana României păstrează șanse la calificarea în sferturile de finală ale competiției.

În ciuda victoriei cu formația olandeză, Cristian Achim s-a arătat nemulțumit de mai multe aspecte din jocul echipei, cea mai mare parte a declarației sale concentrându-se pe aceste detalii. Iată ce a spus tehnicianul lui CSM Oradea, conform site-ului oficial al roș-albaștrilor:

„Era obligatoriu să câștigăm azi pentru a rămâne în jocul calificării. Din păcate prestația noastră a fost marcată de o lipsă de concentrare pe care nu pot să mi-o explic. Faptul că celor de la Leiden le-au lipsit doi jucători e posibil să-i fi făcut pe jucătorii noștri să creadă că ar putea fi un meci ușor. Adversarii noștri au jucat fără niciun fel de presiune în acest context și au marcat mai bine decât o fac de obicei de la trei puncte. La fel de adevărat este că pe noi ne-a salvat procentajul aruncărilor de la distanță, având 50% la aruncările de trei puncte.

Nu sunt deloc mulțumit de nivelul de concentrare. Pe mine asta mă deranjează. Nu mă deranjează că ratăm, ci faptul că arătăm că ne lipsește concentrarea și nu am respectat planul de joc pe care l-am avut. Este inadmisibil să mergem la pas în atac pe tot parcursul primului sfert. Este inadmisibil să facem un singur fault timp de zece minute. Un singur fault într-un sfert. Asta arată că nu ne-am apărat de fapt. Iar consecința a fost cele 27 puncte încasate. Îmi pare foarte rău să spun asta după un meci internațional, dar nu mi se pare că am avut nici măcar un jucător care să fie focusat 100%. Am avut contribuții din partea majorității jucătorilor, dar în aceeași măsură au făcut greșeli de pe urma lipsei de concentrare. De prea multe ori am dat prea ușor ceea ce am obținut prim muncă.

Ulterior am ridicat nivelul de apărare. Acesta ne-a ajutat și să înscriem câteva puncte ușoare. La ei până la urmă s-a văzut că au avut trei jucători cu peste 34 minute de joc. Dincolo de nemulțumirea mea este o victorie. Una obținută la meciul 101 în cupele europene. Indiferent ce s-a întâmplat este o victorie care ne dă șanse de calificare în sferturile de finală.”

Ultimul meci al lui CSM Oradea în această fază a FIBA Europe Cup va avea loc miercuri, 7 februarie, în Oradea Arena, împotriva lui Varese.

*foto: fiba.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmmm
    marturisesc faptul ca sunt putin ingrijorat de starea de spirit al lui CoAch; l-am mai vazut nemultumit in trecut, dar ca acum niciodata... si zau daca-mi dau seama totusi de ce... adica echipa a performat decent sezonul asta, atat in campionat cat si in europa, sunt de departe a doua echipa in tara, dupa un cluj stelar si nici nu vad cine le-ar putea ameninta pozitia asta; ok echipa mai are sincope in joc, dar parca si sa spui clar si raspicat de atatea ori chestia asta intr-un sezon. e prea mult... singura chestiea la care ma pot gandi este ca s-ar putea sa aiba o anumita frustrare ca nu a fost luat in considerare ca potential selectioner, iar acum revarsa prin alte parti.
    pana si jucatorii lui simt chestia asta, vezi declaratia cu aer de gradinita a lui neal, care nu vrea sa-l mai supere pe dom' profesor pentru a nu mai fi certati...

    cu 3 luni în urmă (25.01.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @gyke
      Mi se pare oleacă îngrijorătoare și mie treaba asta recentă cu lipsa de concentrare etc. etc., dar stau și întreb: nu antrenorul ar trebui să intervină în treaba asta? Dacă susține de atâtea ori la rând acest lucru înseamnă că nu reușește să se impună asupra jucătorilor? Sau există ruptură între anumiți jucători/echipă și antrenor? În rest sunt perfect de acord cu ce ai menționat, parcurs decent în Europa, având în vedere calitatea echipei acestui sezon, iar în LNBM suficient cât să fim pe 2, dar la ani lumină de Cluj...
      Recent am văzut că Freeman a intrat în dizgrațiile lui Achim, e jucat din ce în ce mai puțin de la meci la meci, sper că este un semnal spre faptul că și răbdarea lui și a întregii echipe în legătură cu Freeman a ajuns la final, suporterii nu îl mai vor, se vede de la o poștă că a fost un epic fail aducerea lui...
      Să vedem mai departe ce se întâmplă... Faptul că Varese a bătut pe Chemnitz ne scade considerabil șansele la calificare(spre 0 aș zice), dar măcar în LNBM să prindem finala...

      cu 3 luni în urmă (25.01.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Mai în glumă mai în serios
      Știm cu toții ca Achim se plânge indiferent de situații:) orice/oricine e de vină ca Oradea pierde dar nu el. Dacă tot știi ca sunt probleme interne de ce nu le spune cu subiect și predicat? Sau ar fi atac direct la IPS sere? Nu pot să nu remarc declarația lui Neal care îmi dă impresia de plângăcios și să nu îmi supăr mama tac în mine:)). Ar putea frumos da o declarație comună sere cu Achim unde să spună lucrurilor pe nume. Asta s-a întâmplat, asta vrem să facem și asta ne dorim de la acest an. Dacă ăștia de la U îs secretoși cei de la Oradea dau impresia ca totul e cu ușile închise și apoi ei între ei îs între alte uși închise:) baftă și sper să vă calificați deși ăștia nu-s Dinamo. Prietenii știu de ce:)

      cu 3 luni în urmă (25.01.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Oradea
      Eu nu le vad prezenta in finala ca fiind garantata. La cum au jucat cu noi, Brasovul de exemplu ar putea sa le puna probleme.

      Eu cred ca jucatorii se baza de la Oradea au simțit ca ar merita mai mult dupa sezonul trecut (de exemplu grupe BCL) si au fost dezamaginti major de conducere peste vara. Si acum pe ei cade greul sa tina frontul si sa previna un colaps.

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Hit the road Jack!
    H'Akeem the Dream loves "Sitting ducks position"! Strategia sezonului actual, cu care CoAch vrea să dea lovitura în cupă, campionat și în plan internațional, este să plece cu ultima șansă, să fie în poziția de lucky looser și apoi să tragă lozul cel mare și să bată tot, iar lumea să-i cadă la picioare! Arma secretă a Profesorului CoAch rămîne Markovic, care urmează să reintre după accidentare și să joace ca în tinerețe, spre bucuria suporterilor și groaza adversarilor...

    cu 3 luni în urmă (25.01.2024)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Toate bune la tine?
      Guzman tocmai a citit mesajul tău și-l așteaptă la cotitură pe prietenul său markovic:))

      cu 3 luni în urmă (26.01.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!