Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost și nici să aud scuze"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.11.2013

CSM Oradea întâlneşte Steaua CSM EximBank Bucureşti într-o confruntare ce face parte din etapa a 10-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Duelul este programat să se desfăşoare sâmbătă, de la orele 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea. În cursul zilei de joi a avut loc o conferinţă de presă la care a participat şi antrenorul Cristian Achim.

 

"Eu personal de abia astăzi (n.r. joi, 28.11) mă simt bine. Ieri la opt zile după incident avem o stare de disconfort pe care am resimțit-o în fiecare zi de atunci. Tratamentul medical s-a încheiat miercuri, după cinci-șase zile în care l-am urmat conform recomandărilor medicilor.

Am reluat antrenamentele de luni, după cinci zile în care nu ne-am antrenat deloc. Oricum, ne-am pregătit în efectiv incomplet. Miercuri a fost prima zi în care au participat toți jucătorii din lot. Desigur Titus (Nicoară) nu este nici acum refăcut, sperăm să se poate antrena normal în aceste zile, înaintea meciului cu Steaua. De asemenea, Vuja (Subotic) a făcut cea mai gravă formă a bolii și astfel a trecut mai greu decât ceilalți peste toxiinfecția alimentară.

Nu sunt medic, așa că nu pot să mă pronunț asupra stării actuale din punct de vedere medical. Din punct de vedere sportiv pot însă să spun că nu suntem prea bine. Este normal să fie așa când întrerupi un ciclu de pregătire. Trebuie să ținem cont de faptul că pe lângă boală noi nu ne-am antrenat cinci zile. Ceea ce poate să te scoată din ritm ca echipă. Mai ales că noi, în pofida unor meciuri pierdute, ne aflam pe un trend ascendent ca formă sportivă. Cu siguranță eram undeva sus ca formă sportivă. Acum va trebui să o luăm de la capăt.

Eu nu vreau să mă mai gândesc la ce s-a întâmplat și vreau să mă concentrez pe ce avem de făcut pentru a reveni acolo unde ne propunem cu toții să fim."

Referitor la meciul cu Mureş acesta a declarat.

"Îmi pare nespus de rău că a fost amânată partida de la Târgu-Mureș pentru că, repet, consider că ne aflam într-o formă sportivă foarte bună. Nu ar fi fost o problemă dacă Titus nu ar fi jucat într-un meci. Am încerdere deplină în jucătorii mei, iar Zarko (Comagic) se afla la rândul său pe o pantă ascendentă din punct de vedere al prestațiilor. A jucat extrem de bine în Turcia, astfel încât absența lui Titus nu cred că putea să ne afecteze într-un singur meci, chiar dacă ea contează. Poate să ne afecteze pe termen lung, nicidecum într-un singur joc."

În ceea ce priveşte meciul cu Steaua, Achim se aşteaptă la un meci greu.

"Steaua este o echipă cu adevărat foarte bună, cu jucători excepționali din punctul meu de vedere. Au la dispoziție un lot de jucători cu bogată experiență în campionatul României, ceea ce este foarte important. Au jucători români de calitate precum Stănescu sau Tudor. De asemenea, ei se află pe o traiectorie ascendentă ca evoluții și rezultate.

Nu cred că există o favorită certă în acest meci. Consider că nu avem prima șansă, dar nici ei nu cred că pot fi cotați astfel la acest meci. Îmi doresc să nu fie un joc decisiv sau care să influențeze sezonul nostru.

Mai este un aspect pe care nu trebuie să-l omitem. Pe lângă dificultățile de natură medicală și scăderea în ceea ce privește ritmul de pregătire, respectiv forma sportivă, avem 11 zile între ultimul joc și cel cu Steaua. Ceea ce este puțin cam mult și este un aspect extrem de negativ.

În orice caz, nu vreau ca jucătorii mei să se gândească la aceste lucruri. Vreau ca toată lumea să fie concentrată asupra următorului joc. Asta e tot ce contează și nu vreau să aud niciun fel de scuze de genul că am fost obosiți sau că nu suntem pregătiți din punct de vedere fizic. Nu vreau să ne mai gândim la boală, la pauză...Indiferent de problemele pe care le-am avut."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!