Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Orice echipă este bună dacă rămâne umilă”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.03.2023

Cristian Achim: „Orice echipă este bună dacă rămâne umilă”

CSM Oradea a câștigat și meciul retur cu BC CSU Sibiu. Într-o dispută programată miercuri, 29 martie, bihorenii s-au impus cu 91-70 și au ajuns la 22 de victorii consecutive în Liga Națională. Bilanțul Leilor Roșii în Top 10 este de 15-1.

La conferința de presă organizată de gruparea de pe malul Cibinului la capătul partidei, Cristian Achim a ținut să laude echipa adversă și publicul acestora, dar a ținut să menționeze și neplăcarea provocată de injuriile câtorva suporteri din rândul galeriei.

„În primul rând, vreau să felicit echipa din Sibiu, care joacă un baschet foarte bun și nu o spun doar de complezență. Faptul că acum au trei înfrângeri la consecutive e doar o pură întâmplare. Echipele adverse au avut niște jocuri de excepție împotriva lor. Pentru mine este o plăcere să joc la Sibiu, am spus chestia asta tot timpul și mi-o mențin. Trebuie să remarc totuși neplăcarea înjurăturilor, care vin de la vreo 2% dintre fani și care nu fac sub nicio formă cinste acestui public din Sibiu, care este un public cunoscător de baschet, un public frumos, un public care susține echipa necondiționat. Mare păcat de aceste derapaje. Foarte mare păcat. Pentru cei 2% dintre fani, nici nu știu dacă să îi numesc fani.. 2% dintre personajele care fac acest lucru, nu îmi voi pierde aprecierea pentru fanii Sibiului și am spus asta de fiecare dată.”

Achim a continuat prin a vorbi despre joc în sine, despre evoluția elevilor săi și despre forma incredibilă pe care o traversează Oradea.

„În altă ordine de idei, a fost o victorie controlată în repriza a doua. Am intrat un pic deconcentrați, un pic pe vârfuri cum se spune. N-am avut acea răutate pe care ar fi trebuit să o avem, în a doua repriză da. Doar aș vrea să remarc că în partea a doua, agresivitatea și buna execuție a seturilor au dus la  câteva faze frumoase și la câteva aruncări deschise transformate. Vreau să mai spun că, deși pare simplu, în momentul în care spui că o echipă are 22 de victorii consecutive, de fapt este complicat, pentru că jucătorii cumva se relaxează, nu mai lucrează la capacitatea maximă, au impresia că sunt foarte buni și aici nu este cazul. Orice echipă este bună dacă rămâne umilă, în adevăratul sens al cuvântului pentru sport, dacă continuă să muncească la antrenamente foarte mult. Numai așa pot să vină rezultatele și performanțele. În momentul în care ștacheta se lasă jos, jocul se va duce și el în jos.”

Pentru CSM Oradea urmează o dispută pe teren propriu cu SCM U Craiova, programată sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 20:30 și care va putea fi urmărită pe Digi Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Oradea

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :))
    Las-o asa profesore, ca nici la noi nu e usa de biserica. Injuraturi cat cuprinde, fii linistit. Ca acuma e sala mai mare si nu se aude la fel de tare peste tot poate, da nu e cu nimic diferit. Ca te-au injurat pe tine, aia-i partea a doua.

    cu 1 an în urmă (30.03.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      eu stau undeva deasupra bancii oaspetilor la toate meciurile de acasa; nu am auzit ca cineva sa-i adreseze vreo injuratura lui Achim; galeria a scandat de cateva ori suie mere (exact asa), iar eu i-am spus la final "Serbane, iar ai fost cel mai bun de pe teren!" (nu cred asta ca se poate considera injuratura); deci "CoAch" se alinta sau il apara pe prietenul lui, dar lui personal nimeni nu i-a adresat vreo injurie la Sibiu.

      cu 1 an în urmă (30.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    @
    Te cred pe cuvant, m-am exprimat gresit, nu am vrut sa insinuez ca l-a injurat cineva direct (cum a patit Silvasan la Oradea, singurul antrenor injurat ca la usa cortului), dar credeam ca de aia se scandalizeaza, ca o fi incasat ceva din tribune. Sere e obisnuit, are obrazul teflon deja. Altfel, nu inteleg niciodata de unde abordarea lui de "la meciurile din Oradea poti sa vii cu copii linistit ca la noi e fain", sa fim seriosi, se aud destule, la fiecare meci.

    In alta ordine de idei, un arbitraj prost, in nota obisnuita, dar nu mi s-a parut sa traga cu Oradea. Cel putin Neal a fost luat cu tancul si abia au fluierat ceva pentru el, dar impotriva lui le place enorm sa fluiere.

    cu 1 an în urmă (30.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!