Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Pornim cu şanse egale împotriva Timişoarei"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.01.2012

Antrenorul principal al CSM Oradea, Cristian Achim, a opinat că formaţia sa porneşte cu şanse egale în faţa Timişoarei în semifinala din Cupa României care se va desfăşura pe 16 februarie la Bucureşti. El a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre rezultatul tragerii la sorţi respectiv cel al licitaţiei care a avut loc astăzi la sediul Federaţiei Române de Baschet.

Ce părere aveţi despre rezultatul tragerii la sorţi pentru semifinalele Cupei României?

Totul era posibil. Aveam trei variante şi noi am picat cu Timişoara. Nu am avut nicio dorinţă în mod deosebit în ceea ce priveşte adversarul din semifinale. Am spus acest lucru şi înainte. Poată că Piteştiul părea o echipă accesibilă dar nici de asta nu sunt foarte sigur.

Pornim cu şanse, zic eu egale, chiar dacă prin prisma locului ocupat în clasament şi a valorii lotului Timişoara poate părea favorită. Dar în niciun caz nici noi nu suntem lipsiţi de şanse în această partidă.

În acest context e mai bine că nu îi întâlniţi în campionat pe 25 ianuarie, atunci când partida directă din Divizia A a fost programată iniţial dar care va fi amânată datorită participării Timişoarei în Liga Balcanică?

E aceeaşi situaţie atât pentru noi cât şi pentru ei. Nu cred că are vreo relevanţă. Însă va fi interesant pentru că se va juca la Bucureşti şi nu la Oradea sau Timişoara, aşa cum se vehicula.

Credeţi că este mai bine ca acest joc să se joace pe teren neutru?

Din punctul meu de vedere cel mai bine era să se joace la Oradea. Asta e clar. Cei de la Timişoara şi-ar fi dorit să se joace la Timişoara, dar s-a ajuns la această soluţie. Repet, condiţiile sunt egale pentru cele două echipe.

Ce părere aveţi despre rezultatul licitaţiei? Este în avantaj CSM Bucureşti?

Nu ştiu ce avantaj au cei de la CSM Bucureşti. Dacă vin 2000 de oameni şi încep să strige, să încurajeze echipa, da, atunci este în avantaj. Dar se va întâmpla acest lucru?

Unde credeţi că se va juca turneul în condiţiile în care Sala Polivalentă este închiriată în 17 şi 18 februarie?

Am înţeles că se va juca la Sala Rapid. Unde din câte ştiu eu lumina nu este corespunzătoare şi ar fi păcat să jucăm în "semi-întuneric". Eu ştiu sigur că ultima dată când am fost în acea sală acest aspect nu era deloc conform cu standardele.
Ar fi păcat să jucăm în obscuritate pentru că totuşi turneul final al Cupei României este un eveniment important. Ar fi foarte bine ca toate condiţiile şi detaliile să fie la cel mai înalt nivel.

Oradea a licitat pentru organizarea turneului final al cupei?

Nu. Nu a licitat. Şi nici Timişoara nu a făcut-o din câte ştiu eu. A fost o licitaţie între CSM Bucureşti şi Piteşti. Însă mai multe detalii nu am pentru că nu am fost la faţa locului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!