Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Publicul orădean este al nostru și cu siguranță vom avea altă energie”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.05.2023

Cristian Achim: „Publicul orădean este al nostru și cu siguranță vom avea altă energie”

CSM Oradea și-a pierdut avantajul la general din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Leii Roșii nu au reușit să se întoarcă acasă cu o diferență de două victorii, după ce au cedat și în meciul patru, cu scorul de 86-80.

Cristian Achim, tehnicianul bihorenilor, a ținut din nou să laude maniera de arbitraj. Acesta a menționat și echilibrul valoric dintre cele două echipe.

„Sunt două echipe foarte bune, am mai spus-o. Sincer este posibil orice. Aș vrea din nou să remarc arbitrajul care a fost nepărtinitor. Am făcut-o în meciul în care am câștigat, o fac și acum în meciul pe care l-am pierdut, spre deosebire de meciul trei în care a fost un arbitraj cu niște măsuri atât de diferite încât nu poate fi explicat sub nicio formă, însă trecem peste. Ne gândim la viitor, la ce ne așteaptă. Și ne așteaptă meciul de pe teren propriu, de la Oradea. Repet, se poate întâmpla absolut orice. Echipele mi se par nu doar valoroase, dar apropiate valoric.”

Orădenii au avut un nou meci în care au tras foarte mult de la distanță, cu preponderență în prima repriză, când au avut 20 de încercări. La final, oaspeții au avut 33 de încercări de afară.

„Pentru meciul trei am o explicație, însă pentru meciul patru au fost un pic prea multe. Acest lucru le-am spus-o și la vestiare. Am încercat să corectăm în repriza a doua și cred că am făcut-o. Cred că am aruncat mai puțin decât în prima repriză. Pe de altă parte, Clujul a terminat la pauza mare cu 70% de trei puncte, ceea ce arată și valoarea lor, oarecum arată și lipsa agresivității noastre, însă e greu să dai 7/10 și la antrenament. Asta este. Este o finală. Fiecare dă tot ce are mai bun.”

Nu în ultimul rând, Achim a vorbit și despre faptul că seria revine la Oradea pentru meciul cinci.

„E clar că energiile se schimbă, oricum am lua-o. Aici sunt fanii pe care îi iubesc, chiar dacă sunt din Cluj, pentru că ador să se joace în săli pline. Am mai spus-o și o repet: pentru mine baschetul, și orice sport, are sens doar dacă se joacă cu spectatori. Iubesc publicul de aici. Evident, publicul orădean este al nostru și cu siguranță vom avea altă energie, dar repet, echipele sunt egale valoric. Se poate întâmpla orice.”

Meciul cinci al finalei Ligii Naționale este programat joi, 25 mai, de la ora 18:30 și poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 3.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Se simte iz
    De nemulțumire legat de arbitraj degeaba o scaldă el cu meciul trei. Cu tot respectul pentru orădeni dar pe fb lor se plâng de arbitraj și ca ce victorie mare ar fi avut ei dacă nu erau arbitrajele pro Cluj:)). ex: tehnic la banca Orădeană. Mister secund mai nu decola la tavan și revenea pe scaun. A fost avertizat sa își vada de treburi cu avertisment luat si apoi se minuna Cristi cu preamărita Serbanel ca de ce?:))
    La un time out se zbătea asta secundul ca Peștele pe uscat și Achim se uita la el mai nu i-a zis da taci azi ca am de vorbit eu:). Asta așa ca o faza comica :).

    cu 11 luni în urmă (22.05.2023) Raspunde
  • Snake :

    Mama Omida
    Ce respect pentru orădeni dacă după meciul de azi e doar un comentariu referitor la arbitraj la care mulți dintre noi au spus clar ca nu are legătura cu rezultatul, dar dacă chiar vrei sa știi DA au fost pași la Meindl iar faultul lui Câte la Odgen din sfertul 4 la care nu s-a dat mai mult …. Iar tu încerci sa insinuezi ca ne plângem de arbitraj!?
    Dar nu asta a dus la acest rezultat ci o încăpățânare de a tine niște jucatori cu 0 aproape pe linie in sfertul 4 și pe banca a unora care au avut 4/4…însă am uitat ca voi aveți tot timpul dreptate iar noi ne plângem tot timpul, in acest caz scuze ca am îndrăznit sa las și eu aici un răspuns. Dreptatea a fost inventata la Cluj!!
    P.S. Înjurăturile pt CSM pe online pe fb lui U sau baschet.ro denota o mare …

    cu 11 luni în urmă (22.05.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Hai no
      Nu te mai ataca ca nu-i vorba de dreptăți aci. Sa îmi zici de doua faze pro Cluj într-un meci Vs multe alte
      Faze din alte meciuri unde chiar am fost ajutați sau voi ajutați denota oleaca de ipocrizie. Știm ce arbitri avem dar și dacă u bătea ieri la 30 pcte orădenii tot de arbitraj se plâng și aici cumva e o mentalitate creată și pornita de la antrenor care își caută scuze și terminând cu spectatorii:).

      cu 11 luni în urmă (23.05.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Parere
      Am încercat ca în aceasta finala sa stau deoparte și sa nu întru în polemici. Am citit toate comentariile după acest meci și nu am văzut orădeni sa se plângă de arbitraj. @snake a dat doar o replica la comentariul anterior, dar,
      dacă ii citești toată postarea, vezi ca pune înfrângerea pe seama arbitrajului.
      La 0-1 și 0-2 am văzut doar comentarii decente din partea clujenilor, deși puțin cam prea pesimiste. Acum la 2-2 revenim cu atacurile? De ce?
      Nu citesc comentariile de pe fb, eu lecitesc doar pe cele de aici. Raspundeti-le pe fb dacă deranjează, dar nu aici.
      Haideți sa ne bucuram de baschet!

      cu 11 luni în urmă (23.05.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Arbitraj
    Desi Achim nu acuză arbitrajul,el a fost fără echivoc pro Cluj.
    Pt cei care nu sunteti convinși va rog vizionati înregistrările.
    Să sperăm că la Oradea va fi un arbitraj corect.
    Hai CSM!

    cu 11 luni în urmă (23.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!