Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Puteam să câștigăm lejer, doar că Sibiul și-a dorit mai mult victoria”

Dan Oancia

Dan Oancia
04.01.2018

cristi achim csm csu oradea csu sibiu

CSM CSU Oradea începe noul an cu stângul. Bihorenii au fost nevoiți să se vadă învinși astăzi, în deplasarea de la Sibiu, după un start de joc execrabil, în care gazdele au condus cu 17-0, la finalul primului sfert ecartul fiind de 11 puncte între cele două combatante.

Cristian Achim, antrenorul Oradiei, a recunoscut superioritatea adversarilor cel puțin din punct de vedere fizic, însă în final a precizat că, dacă elevii săi și-ar fi dorit mai mult victoria decât adversarii, ar fi obținut-o.

„Vreau să-i felicit pe cei de la Sibiu, care au făcut un meci foarte bun. Bravo lor! Pentru noi este foarte dificil să jucăm în condițiile în care am pierdut la nivel fizic absolut toate duelurile. Din momentul în care primești peste 30 de puncte doar pe contraatac și recuperări ofensive, baschetul se oprește, nu mai are niciun sens. Noi puteam să câștigăm lejer, doar că Sibiul, ca să folosesc un clișeu, și-a dorit mai mult victoria”, a declarat Cristian Achim, antrenorul lui CSM Oradea, la finalul partidei de pe Cibin.

83-76 a fost scorul final al întâlnirii dintre Sibiu și Oradea. Bihorenii vor avea parte de un joc facil în etapa viitoare, pe propriul teren, în fața lui Dinamo București. De partea cealaltă, Sibiul se va deplasa în fieful Stelei București. 

*foto: facebook CSM CSU Oradea

14 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ALEXFOR :

    Scorul
    83 76

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Pe cineva mai putin incoerent puteti trimite ?
    Adevarul e domnule Achim ca puteai antrena lejer in NBA doar ca altii si-au dorit mai mult asa ca tu ai ramas aici.
    Aroganta acestui personaj creste invers proportional cu jocul echipei sale.

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Acest ,,personaj'' a reusit niste performanțe remarcabile la Oradea...nu cred că a declarat nimic ofensator când a zis că ,,puteam câstiga lejer''. Totuși, a castiga lejer înseamnă să depui efort colectiv, iar la noi nu am văzut acest lucru. Meciul s-a pierdut în primul sfert, când am jucat penibil.

      cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Si aroganta voastra ca echipa tot creste pana se dezumfla ca de obicei, in playoff.

      cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :))
      Noi mereu pornim ca underdog asa ca mai bine taceai cu aroganta echipei.

      cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Jenant
    Din nou o declaratie ce nu-i face cinste acestui" mitic"....simte el ceva!

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca A.Cr :

    Interesant
    Declaratia d-lui Achim imi aduce amiste de o declaratie a celebrului Gheorghe Hagi care zicea ca " noi am inscris, ei au inscris , doar ca ei au facut-o de mai multe ori ca si noi"

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    • BC CSU Sibiu BB55:

      Exact!!
      A mai avut una Hagi acum cativa ani cand a pierdut cu 1-0 si apoi a spus "daca marcam 2 goluri castigam" :)))

      cu 6 ani în urmă (04.01.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    :)))
    Achime Achime, o punem pe seama supararii.

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Achime Achime
    Nimeni nu poate castiga lejer la Sibiu, cel putin nu doin campionatul nostru.....eventual daca te numesti TSKA sau Cleveland.....
    Fraza asta mai bine nu o spuneai.

    cu 6 ani în urmă (04.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Inițial vroiam sa critic CSM-ul dar in urma comentariilor de mai sus m-am răzgândit. Cu ce v-am supărat declarația lui Achim? Cand conduci cu 17 pcte și esti egalat, cine are prima șansă? Echipa care vine din urmă. De la 64 egal Oradea trebuia sa defileze . Nu s-a întâmplat pt ca jucatorii Sibiului au avut puterea sa revina, dar asta nu inseamna ca Oradea nu putea câștiga. La fel ca in meciul din tur meciul in primul rand a fost pierdut de orădeni. Stiu ca o sa deranjez pe multi dar imi acum riscul : cu Sibiul nu vom pierde 100% in play-off.
    Nu am văzut niciun comentariu negativ al suporterilor bihoreni la adresa antrenorului sau echipei sibiene. In schimb după fiecare meci suporterii sibieni se întrec în critici. Pe cat sunt de apreciati in arene pe atât dau cu bâta în balta in comentarii.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Faptul că nu-ți critici echipa din cauza comentariilor suporterilor adverși indică o anumită fractură în logica ta. Dar să trecem peste. Pe mine declarația lui Achim nu m-a supărat sau jignit de nici un fel, din contra, mi s-a părut mai mult autoironica. Trecând la meci, mi s-a părut nepermis cum ați început, părea că ați ajuns la sală cu 30 de secunde înainte. Acolo ați pierdut, pentru că deși ați egalat la 64 parcă, faptul că a trebuit tot timpul să alergați după noi v-a secat de energie și, deși veneați din spate, nu ați putut întoarce meciul (dacă se juca la Oradea probabil că da). Oricum e clar că Richard e un superjucator pentru campionatul nostru (sunt curios ce salariu are). Acum in playoff este foarte posibil să ne bateți, dar eu zic să ne liniștim și să luăm meciurile cum vin, adică unul după altul. Baftă în continuare.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @gyke
    Ai perfecta dreptate. Achim a vrut să încheie intr-o nota veselă nu a vrut sub nici o forma sa minimalizeze victoria meritată a Sibiului. Noi am pierdut meciul in primele 5 min. Am revenit dar fără niciun aport pozitiv la pozițiile 4-5 era greu.

    cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Acum
      Eu cred că la pozițiile 4-5 problema e mai amplă și nu ține neapărat doar de jucătorii mari. Și nu e valabil doar în cazul vostru, e generalizată parcă anul ăsta la mai toate echipele din campionat. Pivoții au devenit impingatori de vagoane, combinațiile/schemele pentru ei au devenit o raritate. Dar eu unul mai am răbdare, că și PG-ii sunt cam noi la echipele cu pretenții. Mai vorbim, oricum pentru mine Milosevic și Valeika fac un cuplu ok.

      cu 6 ani în urmă (05.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!