Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Rata de 11 victorii şi 4 înfrângeri e excepţională"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.12.2011


Orădenii se află pe poziţia secundă după 15 etape scurse din ediţia 2011/2012 a campiontului

CSM Oradea se află în faţa celui mai bun tur de campionat din scurta istorie a clubului. Bihorenii au la activ 11 victorii şi 4 înfrângeri clasându-se pe locul secund în Divizia A masculină de baschet. În ultima etapă a campionatului formaţia de pe malul Crişului Repede a întâlnit formaţia nou promovată, CS Dinamo Bucureşti. Partida s-a încheiat cu victorial a 18 puncte a gazdelor, scor 101-83.

Total Baschet a luat legărua cu tehnicianul orădenilor, Cristian Achim care ne-a vorbit despre ultimul joc cu Dinamo, despre echipa sa, turul de campionat, dar şi despre eventualele modificări în pauza competiţională.

~Jocul colectiv a făcut diferenţa~

Cum aţi caracteriza ultimul meci, susţinut împotriva echipei Dinamo Bucureşti ?

În primul rând a contat faptul că Brown nu a jucat. Părerea mea e că în angrenajul lor a fost un jucător foarte important. În acelaşi timp jocul echipei rămânea acelaşi, nu se schimb nimic, doar faptul că avea un jucător foarte bun în plus. Dar ei aveau acelaşi joc pe care îl cunoaştem cu toţii şi noi tot aceleaşi obiective, ori cu el ori fără el. Eu spun că am reuşit să ne realizăm ceea ce ne-am propus înaintea jocului. Eu am avut patru puncte foarte clare pe care le-am respectat. Cu riscul de a mă repeta spun iar că jocul colectiv a făcut diferenţa.

~Avem un lot întreg~

În debutul partidei s-a ratat foarte mult de la trei puncte. Dinamoviştii au simţit asta şi s-au apărat zonă, apoi l-aţi intordus pe Lupusavei şi au schimbat din nou în om la om ....

De asta avem un lot întreg. Avem difeverse soluţii pentru diverse apărări. S-a mai întâmplat ceva, Jedi(Navisckas) nu cunoaşte toate acţiunile de zonă. Noi avem două seturi să zic şi el nu o ştia aşa de bine pe cea de a doua. Pe noi ne-au prins cu Jedi pe teren atunci, însă am schimbat cu Nemnaja şi Silviu şi s-a reglat situaţia. Deci le ştie însă încă nu le visează aşa cum trebuie, nu i-a intrat în mecanism.

~Alte echipe au pretenţii mult mai justificate decât noi pentru primele locuri din campionat~

V-aţi aşteptat la locul 2 la finalul turului ? La 11 victorii şi 4 înfrângeri ?

Eu zic să rămânem cu picioarele pe pământ. În primul rând rata de 11 victorii şi 4 înfrângeri este excepţională, aşa o apreciez eu ţinând cont de program, de campionat, de celelalte echipe. Este foarte important să ne raportăm şi la ei, iar în acest context rata de victorii înfrângeri este foarte bună pentru noi. Nici măcar nu am visat la începutul turului despre treaba asta. Locul doi, chiar dacă este conjuctural pentru că "U" Mobitelco are un meci mai puţin de jucat, în niciun caz nu ne-am gândit, acesta este adevărul. Noi am avut alte obiective şi nu ni le-am schimbat şi totuşi cred că este meritat. Cu siguranţă sunt alte echipe mult mai valoroase ca noi care se vor bate pentru locurile 2-3-4. Noi jucăm fiecare meci la victorie, este firesc să fie aşa, dar alte echipe au pretenţii mult mai justificate decât noi pentru locurile de genul acesta. Noi am muncit foarte mult şi ne-am depăşit condiţia de multe ori, iar locul pe care suntem este foarte meritat.

~Nu sunt adeptul schimbării jucătorilor în pauza dintre tur şi retur~

Să ne mai aşteptăm la alte modificări în pauza competiţională ?

În momentul acesta nu mă gândesc la modificări. Eu nu sunt adeptul al schimbării jucătorilor. Dacă se va întâmpla, vom vedea. În momentul de faţă nu am nimic în cap legat de acest aspect. Acum sigur că toată lumea vrea mai bine, rămâne de văzut. E un subiect de discutat. Ca linie generală eu nu sunt adeptul schimbării jucătorilor, în special în pauza dintre tur şi retur.

Foto 1: Radu Roşca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!