Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Șansele noastre de calificare au fost reduse drastic”

Cristian Achim: „Șansele noastre de calificare au fost reduse drastic”

CSM CSU Oradea a ajuns în pragul eliminării în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, fiind învinsă și în meciul doi al seriei cu CSO Voluntari, scor 66-74. În urma partidei de duminică (15.05) din Arena Antonio Alexe scorul la general este 2-0 în favoarea ilfovenilor.

Cristian Achim, antrenorul bihorenilor, a oferit câteva declarații pentru csmoradea.ro la finalul disputei, spunând că nu are o explicație logică pentru care formația sa a putut învinge formații poate mai bune decât Voluntari în acest sezon, iar în această serie jucătorii săi nu se ridică la nivelul lor normal:

„A fost un meci pe care echipe noastră l-a pierdut dintr-o apăsare pe care nu o înțeleg și nu pot să mi-l explic. Avem un stres pe care nu îl pot justifica și este de neînțeles pentru mine. Este nepermis să ratăm patru aruncări de sub inel, fără adversar lângă noi. Pur și simplu singuri.

Îmi pare foarte rău în primul rând pentru această sală minutată și pentru suporterii care ne-au susținut atât de frumos. De altfel, spre finalul jocului, când deja devenise evident că vom pierde acest meci, oamenii s-au ridicat în picioare și au scandat numele echipei. Acesta este un gest pentru care le sunt recunoscător suporterilor noștri. De aceea tot spun că avem un public deosebit. Din păcate, trebuie să recunosc, noi ca echipă nu ne-am ridicat la nivelul suporterilor.

Nu am o explicație logică. Totul este la capitolul mental în ceea ce ne privește. Îmi este greu de explicat cum am putut să învingem echipe poate mai bune decât Voluntari, iar acum nu putem să ne ridică la nivelul nostru normal. Este adevărat, în cupele europene în unele meciuri am jucat peste nivelul nostru. Acum, nu putem să ne ridicăm la nivelul nostru obișnuit. Probabil jucătorii noștri au fost foarte apăsați. Nu reușesc să-mi dau seama, dar suntem prea apăsați de miză.”

„Nu acuz vreun jucător. Toți și-au dorit, iar la nivel de efort s-a făcut totul din partea fiecăruia”

Oradea va avea un meci de totul sau nimic miercuri (18.05) la Voluntari, în cazul unui nou eșec seria urmând să se termine și ilfovenii o să avanseze în finală. Referitor la continuarea seriei, Achim a spus:

„Există două variante. Fie mergem acolo cu capul plecat și resemnați. Fie varianta în care te duci să te lupți și dai maximul din ceea ce poți. Eu sper că vom avea parte de a doua variantă. Nu aș vrea să fiu interpretat greșit. Eu nu acuz vreun jucător. Toți și-au dorit, iar la nivel de efort s-a făcut totul din partea fiecăruia. Asta îmi este clar. Nu se pune astfel problema. Problema este că nu am putut să ne atingem valoarea baschetbalistică normală.

Firește, șansele noastre de calificare au fost reduse drastic. S-au diminuat semnificativ. Însă, contează foarte tare cu ce gând mergem acolo și cu ce abordare ne vom prezenta. Îmi doresc să luptăm până la ultima picătură de energie și sper că ne vom exprima baschetbalistic la nivelul necesar pentru o semifinală de campionat.”

CSO Voluntari a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în finala campionatului, urmând să revină pe teren propriu cu 2-0 la general. Meciul trei se va juca miercuri, 18 mai, în Sala „Gabriela Szabo” începând cu ora 18.00, iar un eventual meci patru ar urma să aibă loc pe 20 mai.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmmm
    Iertata-mi fie indrazneala, dar declaratia asta a lui coach Ach mi se pare usor decuplata de la realitate... si nu cred ca e doar pentru ca a fost data la cald.
    Sa trecem asadar peste usoara aroganta "am putut să învingem echipe poate mai bune decât Voluntari"... Oradea a invins categoric chiar Voluntariul acum 2 saptamani, din postura de echipa oaspete. Care sa fie explicatia pentru aceasta cadere? Daca era doar meciul 1, puteam accepta chestiunea cu mentalul, dar la al doilea... Vorbim totusi de Oradea, o echipa valoroasa si experimentata, care stie cum sa joace meciurile de playoff, condusa de un antrenor care a castigat multe trofee.
    Unde e totusi problema? Cum este posibil ca 2 meciuri la rand pe terenul tau Voluntari sa te tina la 66 de puncte marcate? Care sunt ajustarile facute dupa meciul 1? De ce un jucator pe care l-ai rasplatit cu o incredere nemeritata tot sezonul (Bickauskis) sa raspunda cu acel gest din sfertul 3? Cum este posibil ca omul cu cel mai mare +/- din echipa (8) si care are 12p marcate sa joace doar 16 minute - Ogden?
    In meciuri de genul asta, intre echipe bune si echilibrate, detaliile fac diferenta, iar Achim a dezamagit, chiar nu ma asteptam ca Ocokolic sa-l bata la fel de 2 ori la Oradea.
    Seria clar ca nu-i gata, dar perspectivele nu sunt deloc bune pentru Oradea, cred ca meciul 3 va fi decisiv pentru viitorul lui la CSM.

    cu 1 an în urmă (16.05.2022)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Corect
      In meciul 2 era de așteptat sa fim mai combatanti, mai proaspeti, totusi aveai condițiile de recuperare la tine acasă. Voluntari ne-a dominat categoric ambele meciuri. Explicatia e una singură: jucatori extenuati, poate chiar rutinati, dornici de vacanta si de alte experiente baschetbalistice. Personal as schimba tot lotul, dar, evident, nu va fi posibil. Poate chiar si pe Achim. Un sezon întreg nu a reusit sa isi cunoască jucătorii, aici e un mare semn de întrebare. Ca fapt divers, in toate meciurile, la lovitura de incepere, cu Gavrilovici in duel, am pierdut posesia, iar cand am inceput cu Green, am castigat-o (cu Voluntari, meciul 2). Oare de ce a insistat atat cu acest jucator (si nu doar ca titular)? Iar, pe de alta parte, cand secund iti este un fost jucator, ce sfaturi te astepti sa primești?! Cu tot respectul pt Rade.

      cu 1 an în urmă (17.05.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    0-3
    Important e ca "vrajitorul antrenorilor magicieni" s-a inteles pentru prelungirea contracului cu CSM. Ca va fi 0-3 azi si cu mari sanse de a rata cupele europene, intelegerea e intelegere! "Profesorul" poate dormi (hiberna) linistit pt inca un sezon... Sustinatorii CSM-ului pot sa isi pregateasca si ei linistiti pijamalele... Vor avea loc destul in noua sala fara probleme de distantare...
    Somn usor Oradea!
    Pacat ca nu i s-a oferit sansa lui Milan de a-si arata valoarea ca principal.

    cu 1 an în urmă (18.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!