Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim și Kris Richard, declarații după victoria în fața Timișoarei

Cristian Achim și Kris Richard, declarații după victoria în fața Timișoarei

CSM CSU Oradea a învins-o pe SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara cu 89-66 în Arena Antonio Alexe într-un meci contând pentru etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele au fost la ultima apariție în anul 2022.

Orădenii sunt pe primul loc în Conferința B în urma acestui rezultat, reușind în același timp să răzbune eșecul din tur, singurul de până acum în LNBM.

Cristian Achim a declarat următoarele pentru csmoradea.ro la final întâlnirii:

„A fost un meci cu două reprize diametral opuse. Prima a fost echilibrată, în pofida unui început mai bun pentru echipa noastră. În repriza a 2-a ne-am desprins. Am avut un avantaj vizibil în ceea ce privește intensitatea. De asemenea, echipa noastră a găsit mai ușor coșul tot pe fondul unui nivel ridicat de combativitate și agresivitate. Mi-a plăcut reacția echipei noastre în repriza a 2-a și mă bucur că am reușit să profităm de faptul că am avut câteva zile să ne odihnim, respectiv pregătim acest meci.

Este o victorie care ne ajută în clasament. Adevărat, acum suntem pe primul loc al grupei, dar mai important este că am obținut o nouă victorie în compania unei echipe care va avansa în faza a 2-a a campionatului, adică este un rezultat pe care îl vom contabiliza în clasament și pe mai departe. În plus, ne-am revanșat pentru singurul eșec suferit până acum în Liga Națională.

Urmează meciul cu Dinamo, primul din noul an calendaristic. Este ultima perioadă de șapte zile pe care o vom avea între două meciuri până la mijlocul lunii Februarie, ceea ce este important de subliniat. Ne așteaptă o perioadă complicată în continuare.”

Kris Richard a fost printre jucătorii în double figures de la Oradea, fundașul româno-american terminând cu 12 puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri și 3 intercepții. El a spus pentru site-ul orădenilor că prezența în Arena Antonio Alexe i-a adus multe amintiri plăcute:

„Ne-am pregătit bine pentru acest meci. Am executat planul de joc și am câștigat în mod pe deplin meritat. Am făcut o repriză secundă excelentă în ambele faze ale jocului. Este îmbucurător că am avut această reacție după pauză.

Faptul că am jucat în sala veche mi-a adus multe amintiri plăcute. Mulțumesc suporterilor că au venit în număr mare să ne susțină. A fost o atmosferă foarte frumoasă și sunt fericit că le-am oferit o prestație solidă.”

CSM Oradea are 9-1 bilanț în Conferința B și va juca pe terenul lui Dinamo în etapa a 13-a, pe 4 ianuarie 2023.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!