Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim și Toddrick Gotcher au prefațat duelul cu Varese

Cristian Achim și Toddrick Gotcher au prefațat duelul cu Varese

CSM CSU Oradea va avea parte de un meci decisiv în FIBA Europe Cup, în cursul serii de miercuri (07.02). „Leii Roșii” vor lupta cu Varese pentru calificarea în sferturile întrecerii.

Înaintea ultimei partide din Top 16, Cristian Achim și Toddrick Gotcher au vorbit despre Varese pentru csmoradea.ro, după încheierea jocului din Liga Națională împotriva lui CSO Voluntari. Antrenorul vicecampioanei României a adăugat următoarele:

„Categoric Leiden ne-a întins o mână de ajutor. Pe de altă parte noi ne-am făcut treaba noastră. Altfel nu am fi ajuns în situația de a avea meci decisiv în ultima etapă și șansa noastră la calificare. Miercuri avem un meci de care pe care. Știm ce avem în față. Un monstru, o legendă. O echipă cu mare tradiție, un colos al baschetului italian și european. Una dintre cele mai titrate echipe de baschet de pe continent. În prezent au în componență jucători excepționali, care au jucat în NBA, în Euroligă și așa mai departe. Să sperăm că printr-un efort uriaș, cu mult efort, vom putea să învingem. Italienii formează o echipă redutabilă pe faza ofensivă.”

Gotcher a făcut referire și la oportunitatea de a juca un meci cu asemenea miză în Oradea Arena:

„În primul rând aștept un public energic și vocal. Îi aștept alături de noi, să ne sprijine la fel de frumos ca și la acest meci. Este un meci decisiv, suntem conștienți de miză. Ne dorim foarte tare să câștigăm și să ne continuăm parcursul european. Mă bucur că avem oportunitatea de a juca un meci cu asemenea miză pe teren propriu și cu siguranță suntem dornici să luptăm pentru victorie.”

După cinci meciuri în grupa N, lupta pentru a doua poziție se arată extrem de disputată. CSM Oradea, Varese și ZZ Leiden au același bilanț, 2-3, bihorenii fiind siguri de calificare dacă se impun în duelul cu italienii. Varese ar merge mai departe doar cu o victorie la Oradea și un eșec al lui Leiden, în vreme ce olandezii s-ar califica în sferturi doar în cazul în care trec de Chemnitz și Oradea pierde pe teren propriu.

Confruntarea dintre CSM Oradea și Itelyum Varese va avea loc miercuri, 7 februarie, de la ora 20.00 și va putea fi urmărită pe Digisport 3, respectiv pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

9 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Pe bune?!
    Chiar asa monstru urat e Varese asta, in Italia si Europa?! Intreb pentru ca nu stiu, fara ironie.

    cu 2 luni în urmă (06.02.2024)
    • Unforgiven:

      Varese
      Ca si palmares cu siguranță este. Cred ca au vreo 5 euroligi castigate.

      cu 2 luni în urmă (06.02.2024)
    Raspunde
  • Silvois :

    Doar
    cu un inceput de ironie, ca sa fiu sincer pana la capat, stiindu-l pe coAch H' Akeem din alte declaratii ...

    cu 2 luni în urmă (06.02.2024) Raspunde
  • Silvois :

    Scuzele mele,
    coach Achim, am citit eu insumi istoria acestui club. Da, are o istorie glorioasa!

    cu 2 luni în urmă (06.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Varese
    A fost o forță, dominând anii 70 - pe lângă cele 5 Euroligi câștigate, a mai avut 5 finale și o semifinală!!
    Dar asta a fost demult, de atunci a ajuns și în liga a doua. Iar deocamdată e pe locul 13 in Italia. Daca și asta e sperietoare.... Da, e alt campionat și clar că e o echipa buna - a ajuns totuși până aici, nu? Și nu va fi ușor. Dar nici sperietoare nu e. Sau o fi o pregătire mentala a publicului pentru o înfrângere...
    Tot așa poate zice că un meci cu Dinamo e extrem, pt că joacă cu cea mai titrata echipa din Romania....

    cu 2 luni în urmă (06.02.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Intrebare
      Cum ar fi trebuit sa pună Achim problema? "E un meci greu dar totuși e o echipa de pe locul 13 din Italia, deci nu e de speriat! Am ajuns asa bine ca echipele de prima liga din Italia sa nu mai fie meciuri foarte grele. Vorbim de Oradea, nu de Cluj.
      Asa ar putea și Clujul sa privească relaxata meciul cu lituanienii pt ca sunt penultimii în Eurocup și abia pe 5 în Lituania. Dovada e ca Silvasan vede altfel lucrurile.
      Trebuie sa fim realiști și sa lăsăm deoparte ironiile Cluj-Oradea.

      cu 2 luni în urmă (06.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Ironie...
      Doar la adresa declarației, daca pot zice asa.

      Cat despre meci, am zis eu că e usor? Normal că va fi greu , mai ales că e și decisiv. Dar nu e un monstru de care sa te ascunzi, că nu joci cu ... Brescia. Surpriza e să câștige Oradea, nu invers, dar cu astfel de declarații de fapt îți pregătești înfrângerea. Dar sper - pt ei - să aibă alt discurs în vestiar.

      cu 2 luni în urmă (06.02.2024)
    Raspunde
  • Silvois :

    Achim
    a pus corect problema de data asta, fara sa exagereze. Da, va fi un meci infernal, cu o echipa de legenda dintr-un campionat net superior celui romanesc. E adevarat ca aceasta echipa nu mai are acum, nici pe departe, stralucirea de altadata, dar Oradea va avea in ea un adversar de calibru.

    cu 2 luni în urmă (06.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Declaratie
    Tipica pentru Achim. A dat-o asa mai, dramatic, probabil din mai multe motive: in caz de victorie = performanta istorica, in caz de infrangere = am avut in fata un “monstru”, atat s-a putut. Eu cred, ca e si un mod de a atrage public in sala. Poate conta decisiv sustinerea publicului din tribune, in cazul unui meci echilibrat.
    Hai CSM!!!

    cu 2 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!