Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Similar meciului precedent, este o victorie și cam acesta este singurul aspect pozitiv”

Cristian Achim: „Similar meciului precedent, este o victorie și cam acesta este singurul aspect pozitiv”

CSM CSU Oradea s-a impus pe terenul formației SCM OHMA Timișoara marți seara (12.04) într-un duel restant din etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 67 la 62. Orădenii și-au ținut adversarii la 23 de puncte în prima repriză, partea secundă asemănându-se cu precedentul joc al bihorenilor, împotriva lui SCM U Craiova.

Cristian Achim a scos acest detaliu în evidență în declarațiile de după meci, citat de csmoradea.ro. „Leii roșii” au suferit în privința încercărilor precise de la distanță, unde au avut 2/16 la Timișoara:

„Similar meciului precedent, este o victorie și cam acesta este singurul aspect pozitiv. Am obținut-o la capătul unui nou joc în care nu ne-am ridicat la nivelul dorit. Mă îngrozesc atunci când privesc linia statistică la aruncările de trei puncte. Am marcat doar două, una cu care am deschis jocul și una cu care l-am închis. În rest, am ratat nepermis. Dacă privim astfel lucrurile se poate spune că este o victorie foarte bună.

Va trebui să căutăm soluții pentru a avea echipa mai proaspătă la startul playoff-ului. Altfel ne va fi imposibil să jucăm competitiv. Trebuie neapărat să încercăm să facem echipa mult mai proaspătă, pentru că astfel ne va fi foarte greu.

Este adevărat, noi ne apărăm foarte bine, cu foarte mici excepții. Problema este în atac. Deși ne creăm situații să fim liberi, nu reușim să marcăm. Cred că am avut astăzi cel puțin zece aruncări de la 3 puncte complet libere. Este frustrant.

Până la urmă am primit 62 de puncte însă, să ținem cont și de absențele Timișoarei. Mi se pare foarte corect și important de precizat. Am încasat 62 de puncte, dar nu de la echipa Timișoarei completă, ci de la o echipă fără trei jucători, pentru că nu puteau să joace toți patru. Timișoara are cu totul o altă față și alt potențial ofensiv. De altfel au și arătat-o. Au un sezon foarte bun și vreau să-i felicit. La meciul de la Oradea, în mod evident va fi altceva. Cu Talton, Timișoara va arăta altfel. Nu știu dacă va fi și Gajic, da cu siguranță echipa din Timișoara va avea altă față cu acești jucători în teren.”

Oradea și Timișoara se întâlnesc din nou vineri, 15 aprilie, în etapa cu numărul 29 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, partida urmând să se joace în Arena Antonio Alexe începând cu ora 18.00.

*foto: Roby Boroș

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Șansa mielului de Paște
    Uncle Ach a trecut la "next level" cu tactica câștigării campionatului de anul acesta: dacă în anii precedenți a mers întâi pe metoda atingerii vârfului de formă în play-off și adversarii l-au imitat anul următor, apoi a schimbat genial tactica în luatul de bătăi din timp, dar fără urmări și transformarea lor treptată în victorii chinuite, până în finală, iată că de data asta asistăm la cea mai ingenioasă strategie a lui Uncle Ach, la o chestie cu care vigilența adversarilor e demult adormită și le pregătește lovitura decisivă în finala 2022: planul disimulării "dead man walking" prin care ceilalți cred că Oradea nu are nici o șansă și de fapt vom asista la cea mai spectaculoasă "înviere", (că tot suntem în postul Paștelui, amin).

    cu 2 ani în urmă (13.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!