Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Singurul lucru bun după acest meci este victoria”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.11.2014

La finalul meciului dintre CSM-U Oradea și Gaz Metan Mediaș, antrenorul gazdelor, Cristian Achim, a vorbit la conferința de presă despre acest meci, după cum ne prezintă site-ul csmoradea.ro. Tehnicianul a fost prea mulțumit de prestația echipei sale care totuși s-a impus cu scorul de 82-73. Cristian Achim și-a felicitat adversarii și a mai spus că și-a dorit ca echipa sa să obțină trei victorii consecutive:

„Victorie foarte muncită. Trebuie să spun că sunt ușor dezamăgit de jocul nostru. Eu cred că am făcut ce a depins de mine în încercarea de a menține concentrarea echipei. Din păcate nu am reușit să fim atenți la acest meci. Există explicații reale pentru această situație. După două meciuri în interval atât de scurt, ambele cu încărcătură și consum atât fizic, cât și mental extraordinare, e foarte greu să poți să menții același ritm pentru un al 3-lea meci.

Aceste explicații nu mă încălzesc cu nimic până la urmă. Singurul lucru bun după acest meci, din punctul meu de vedere, este victoria. Una care la un moment dat era puțin cam departe.

Îi felicit pe oaspeții noștri de la Mediaș, care au făcut un meci foarte bun. Eu am așteptat această reacție a lui Gaz Metan, deoarece am urmărit cu atenție jocul acestei echipe. În plus, Mediaș este genul de echipă care vine în deplasare fără presiune. Echipa adversă a aruncat spun eu bine de la distanță și s-a luptat pentru fiecare minge. Nu au cedat niciodată, lucru pe care de altfel l-am spus jucătorilor mei în pregătirea acestui meci.

Mi-am dorit, fără să vorbesc cu cineva despre acest lucru, să câștigăm trei meciuri unul după altul. Știam că aceste victorii ne vor aduce o oarecare liniște și un loc mai bun în clasament. Mă bucur că s-a întâmplat așa. Aș mai adăuga că toate aceste victorii au venit la mare luptă, după meciuri extrem de echilibrate, după cum s-a văzut.”

Cristian Achim a vorbit și despre absența lui Dani Popescu și chiar a avut puterea să glumească chiar dacă are din nou probleme medicale în cadrul echipei:

„Dani Popescu are o problemă mai veche. Am decis împreună să nu joace în acest meci pentru că are nevoie de repaos. De altfel, el nu va juca nici marți, în meciul cu Astana. El va avea o săptămână întreagă de pauză. Ca să fac puțin haz de necaz, e ca și cum de abia am așteptat să avem niște antrenamente în care să nu ne pregătim toți.

Cert este că într-un astfel de meci precum cel cu Mediaș, care a urmat unor jocuri extrem de importante, pentru mine era foarte important să am o rotație cât mai lungă. Mi-am dorit să pot să odihnesc jucătorii, să le ofer minute de repaos. Absența lui Dani a dat peste cap planul nostru și din păcate, deși nu-mi doream deloc acest lucru, atât Hatten, cât și Dillon s-au dus iarăși spre 35 minute pe parchet.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!