Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Sper să facem un meci bun și să câștigăm dacă se poate"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.10.2011

Antrenorul echipei CSM Oradea, Cristian Achim, a vorbit pentru TotalBaschet înaintea meciului pe care formația sa îl va susține la Târgu-Mureș, în etapa a 6-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12.

Târgu-Mureș este o sală dificilă. De ce are nevoie Oradea pentru a învinge acolo?

Să ne păstrăm mintea limpede. Jucătorii trebuie să fie echilibrați mental, de asta avem mare nevoie.

Probabil ați urmărit ultimele meciuri ale lui BC Mureș. Deri Csaba folosește patru jucători cel puțin 30 minute în medie pe meci, unul peste 20 și alții doi mai mult de 11 minute în acest debut de sezon.

Nu sunt în măsură să comentez pentru că fiecare antrenor știe ce are de făcut. Își cunoaște echipa foarte bine, îi știe pe jucători foarte bine. Probabil știe foarte bine de ce folosește această rotație.

Poate să facă față CSM Oradea acestei rotații?

Vom vedea la ora meciului.

Este mai puternică actuala echipă din Târgu-Mureș decât cea din sezonul trecut?

Categoric, da.

Veți miza mai mult pe Vasile Ștefan în cele ce urmează? Vorbim despre un jucător care a fost convocat la echipa națională, dar are o medie de doar 6 minute/meci în debutul actualei ediții de campionat și cu 11 minute mai puțin decât în sezonul trecut.

În funcție de aportul lui. De situațiile de joc. Nimeni nu premeditează în astfel de situații sau cel puțin eu nu o fac. Într-un meci poate să joace 30 de minute alteori mai puțin. Este un lucru valabil pentru orice jucător, nu numai pentru el.
Depinde de el, de adversar, de evoluția scorului. Sunt multe aspecte care trebuiesc luate în calcul atunci când se face o analiză a minutelor jucate.

Procentual vorbind care credeți că sunt șansele echipei din Oradea în meciul de la Târgu-Mureș?

Eu cred că șansele sunt relativ egale. Însă clar un plus, nu știu cât să zic, vreo zece procente, pentru echipa din Târgu-Mureș deoarece joacă pe teren propriu. Și acest lucru contează.

Care este, în opinia dumneavoastră, principala armă a echipei din Târgu-Mureș?

Din fericire pentru ei și din păcate pentru noi, nu există o singură sau o principală amenințare. Acolo sunt foarte mulți jucători care pot să facă diferența. Chiar dacă nu trebuie să îi mai numesc, totuși o fac: Forte, Stănescu, Cooley, Watson. Nu mai vorbesc de Tudor, care e capabil să facă diferența, despre Liviu Dumitru...Părerea mea e că nu există un singur punct forte al lor. Au mai multe și asta îi face o echipă mai bună, mai periculoasă.
Dar și noi avem argumentele noastre. Sperăm să facem un meci bun și să și câștigăm dacă se poate.

Credeți că va conta și aportul publicului orădean? Aceștia anunță să vină în număr mare la acest meci.

Sunt convins. Am mai spus-o, pentru noi contează foarte, foarte mult treaba asta. Și sunt sigur, chiar dacă ei vor fi într-un număr mai mic, ei își vor face simțită prezența, iar pentru noi va conta foarte mult. Sunt convins de lucrul acesta și le mulțumim pe această cale că vor veni să ne susțină.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!